FÅ BARN + ANGST/DEPRESJON

Få barn, få angst med på kjøpet. Helt siden jeg fikk barn føler jeg en redsel for ting som jeg ikke har tenkt over før. Jeg regner med det har noe med at man er redd for det skal skje noe med den lille eller redd for at barnet skal vokse opp uten deg til stede. Tuneller, det å kjøre alene, kjøre nært en havkant, andre biler, miste barnet, flyturer, Det meste blir mer skummelt av en eller annen grunn. Heldigvis blir noen av disse tankene litt bedre. For da han var mindre fikk jeg helt syke tanker i hodet. Tanker som at jeg kom til å miste han i bakken, og da ville hodet knuses, eller nakken ville knekke. Er veldig glad at disse tankene ikke vedvarte. Det er ikke alle tankene som fortsatte, men jeg tenker ofte ulike senario der jeg blir “drept.” Enten at noen skyter, bilulykke eller der kniv er involvert. 

Det er utrolig mange som sliter psykisk etter en fødsel med vonde tanker eller fødselsdepresjon. Mange som ikke tørr å snakke åpent om at de sliter, pga. en redsel for å bli tatt i fra barnet. I frykt for at andre skal tro at en er gal. Det er mange følelser i sving etter en fødsel. I min situasjon følte jeg med en gang kjærlighet til barnet og en morsfølelse, men det er ikke alle som opplever dette. Noen kommer morsfølelsen etterhvert. Vi alle opplever ting forskjellig og føler forskjellig, men kjempe glad jeg slapp unna noe fødselsdepresjon osv. 

Jeg føler at mange holder disse tankene inni seg, i en redsel for å tro at man er alene om dem, men sannheten er at veldig mange har slike tanker. Spesielt det å være redd for å dø. Det å kjøre på butikken for å kjøpe melk og brød blir en utfordring. Jeg har det ikke slik, at enhver ting jeg skal gjøre blir en utfordring, men det å kjøre bil alene syntes jeg er ekkelt. Jeg er også blitt mer mørkredd, det er flere ting som på en måte er blitt mer skummelt. Det er ikke uvanlig å bli rammet av angst etter fødsel. Det er ikke bare dødsangst man kan få, det er flere typer. Det er flere som får angst etter fødsel enn fødselsdepresjon. Jeg håper at flere åpner seg opp å prater om det. Det er et viktig tema, som jeg syntes er viktig å belyse.

Siste innlegg