HVORFOR SKAL VI TA ANSVAR FOR AT BUKSESMEKKEN DIN ER LUKKET?

Da er dagen kommet igjen. Kvinnedagen står for tur. Der media deler innlegg på innlegg om hvorfor vi feirer kvinnedagen. Der tilbud på blomster settes rett fremfor kassen på butikken. Tilbud på roser og gratulasjoner, er det det som er viktig? Jeg våknet med å bla igjennom facebook, det første jeg ser er “Det er internasjonal kvinnedag! Alle vi hos Facebook håper at du blir med og hyller foregangskvinnene, mentorene og lederne som inspirerer deg” Er det ikke heller viktig å sette lys på de som ikke har en mulighet til å gå på butikken å kjøpe roser til halv pris, men i stede sitter i fengsel for å vært så uheldig å hatt en spontanabort. 

Hvor skal jeg begynne? La oss starte med at vi kvinner får skylden for voldtekt? Hvorfor er det vårt ansvar å kle oss på en slik måte at menn ikke blir fristet. Hvorfor er det vi som skal ta ansvar for at ikke du klarer å holde buksesmekken lukket? Du spør hvorfor trenger vi kvinnedagen? Hvorfor trenger vi den? JO, fordi det blir fortsatt giftet bort jenter mot sin vilje. Kvinner kan ikke ta abort i 25% av verdens land. Viste du at 47 000 kvinner dør som følge av usikre aborter? I Norge blir 8000-16000 kvinner utsatt for voldtekt/voldtektsforsøk HVERT ÅR. Vi trenger kvinnedagen for i kommentarfeltene florerer det av setninger som “ta livet ditt kvinnemennesket,” og enda verre setninger og ord slenges ut. Fingrene spinner vilt over tastaturet med nedlatende kommentarer. Så at du spør hvorfor vi trenger den anbefaler jeg deg å fortsette å lese!

Når mennesker i rampelyset får hatfulle og nedverdige kommentarer slengt etter seg får å uttale seg om viktige temaer. Det er ikke lengre mulig å si sine egne meninger i media uten at man får en hel hær av kommentarer som går på utseende. Da kan jeg bare henvise til et innlegg jeg skrev tidligere. “Et monster bak skjermen” Et innlegg du kan lese HER. 

Jeg sitter å leser igjennom forum om kvinnedagen og blir sjokkert. Kommentarer som “Hva er det med norske kvinner som gjør at du føler de fortjener en spesiell hyllest, da?” Jeg føler ikke dagen skal handle om å hylle kvinner, men sette lyset på at vi må fortsette å jobbe mot det som er viktig. Jobbe mot et mål. I Norge tar vi likestilling litt for gitt, men i andre land er det ikke snakk om likestilling. Det er ikke snakk om at kvinner skal ha retten til å si sin mening eller gjøre det de ønsker. Egentlig er det helt unødvendig at vi skal ha en dag kalt kvinnedagen. For det skulle ikke vært slik at vi hadde en grunn for en slik dag, men slik er det ikke. Skulle trodd vi var kommet lengre, men dessverre. Spesielt med tanke på de siste månedene og Metoo kampanjen. 

Vi trenger kvinnedagen for to av tre ungdommer med psykiske lidelser i 12 års alderen og oppover er jenter. Psykiske lidelser svekker livskvaliteten og muligheten til å leve et selvstendig liv. Vi lever i et samfunn der sosiale medier er en kjempe stor del av hverdagen. Reklamer og kroppspresset blir verre og verre. Uansett hvor enn vi snur oss ser vi retusjerte reklamer. Alt fra hudprodukter til klær. Alt blir redigert og alt blir lagt filter på. Skjønnhet og mote bransjen har satt et klart eksempel på hvordan et attraktiv kvinne skal se ut. Glatt hud, tynn, ingen cellulitter, ingen appelsinhud, solbrun, lange øyenvipper, silikonpupper, stor rumpe osv. For å ikke nevne disse Beauty og sminke appene. Rediger nesen, huden, øynene og få tennene til å bli så hvite at de lyser i mørke. Alt ved hjelp av noen apper. Endre utseende på noen sekunder, men alt er jo fake, Ikke sant?

Det er mange grunner til at vi skal feire kvinnedagen. Selv mener jeg den største grunnen er for at vi skal feire hvor langt vi er kommet, men samtidig fortsette kjempe for de som ikke er kommet like langt. For alle kvinner skal kunne få si sin egen mening

Siste innlegg