JEG BLOTTLEGGER MITT BARN PÅ INTERNETT

Det er mye snakk om det å dele bilder av sine og andre sine barn på internett. Det å blottlegge sine egne liv i detaljer til alle og en hver. Blottlegger jeg mitt barn på sosiale medier? Jeg mener at man skal alltid være forsiktig, for når du har publisert bilde, er det ingen vei tilbake. Det er noe jeg tenker veldig mye over. Samtidig mener jeg at barnet mitt er et del av mitt liv, og ved å skrive en blogg og dele bilder kan familien min følge med på oppveksten hans. For rundt meg bor det ikke mye familie. 

Jeg har hatt mange tanker rundt det med å dele bilder av barn i sosiale medier. Tro meg, jeg tenker meg om uansett hvilket bilde det er. Jeg har grenser for hva som ikke er greit. Jeg ville aldri lagt ut bilde av mitt barn i sårbare situasjoner. I situasjoner der mitt barn er syk. Situasjoner som inneholder nakenhet. Situasjoner som er uheldige eller komiske. Mitt barn skal ha rett til privatliv. Jeg vil ikke oppleve om 10 år at mitt barn er flau over bildene som er blitt lagt ut. Han skal ikke føle for å rynke på nesen i det han ser et bilde av seg selv. Barnet mitt skal få være syk, uheldig, gjøre komiske ting, være naken uten at jeg deler disse tingene. En huskeregel er “ville jeg likt å sett dette bilde av meg selv?” 

En annen ting er å dele bilde av andre sitt barn. Hver familie har ulike meninger. Selvom jeg deler bilder av mitt barn, betyr ikke det at nabofamilien godtar det? Noen barn lever på hemmelig adresse. Man skal alltid være forsiktig med å dele bilder av andre sine barn. Vi vet aldri hva en hver familiesituasjon er. Det er på ingen måte verdt å dele et bilde av andre, for så å vite at man har forverret deres situasjon. 

Jeg passer alltid på at mitt barn er “ordentlig kledd.” Er i en situasjon som ikke er sårbar eller inneholder nakenhet. Nakenhet kan være så mye. Det betyr ikke barnet mitt er helt uten klær. Jeg forstår de som skjermer sine barn på bilder, eller velger å ikke vise ansiktet. Jeg forstår også de som deler bilder på lik linje som meg. Uansett hva man velger føler jeg ikke man skal rakke ned på hverandre. Vi er foreldre med ulike meninger, og jeg håper vi kan respektere hverandre sine ulike synspunkter. 

 

Siste innlegg