VI HAR IKKE TID TIL HVERANDRE LENGRE

Hva har skjedd? Hvorfor har samholdet mellom mennesker endret seg sånn. Endret seg så mye fra da jeg var mindre. Hva skjedde med det å besøke hverandre. Det å ringe på døren til familie og venner uten å ha sendt en melding, ringt eller forsikret seg på noen måte at de er hjemme forut. Det er trist, og synd at det er blitt slik. Jeg savner den tiden der ikke alt var så høytidelig. Det gjorde ingenting å kjøre en bomtur, for hun/han var ikke hjemme. 

Det virker rett og slett som at alle har hver sitt de holder på med, hver for seg. Hver familie har alt for mye på planen hver dag, hver uke, hver helg. Fotball, håndball, trening, jobb osv… Planene for ukene er fylt opp allerede når vi kommer til den 1. i måneden. Kalendrene og notatene er skrevet opp. Kan vi stoppe opp litt? Er det rart tiden flyr forbi? 

Det er et evig stress og mas. Noe som ikke er noe bra for kroppen, og kan føre over lengre tid til helseplager. Mange glemmer å lytte på kroppen, og til slutt ender det med sykemelding, utmattelse. Vi kjører oss helt ut til det sier stopp. Eller de gangene vi ikke kjenner utmattelsen før etter du har stoppet opp litt.  Nedenfor ser du noe av det som skjer med kroppen om du stresser mye over lengre tid. 

  1. Huden: Irritasjon, akne og atopisk eksem.
  2. Ledd og muskler: Du kan oppleve verking, smerter og spenninger.
  3. Hjertet og lunger: Økt blodtrykk, høyere hjertefrekvens og kolesterol, og økt fare for hjerteinfarkt.
  4. Bukspyttkjertelen: Langvarig negativt stress kan føre til diabetes.
  5. Mage og tarm: Hard eller løs mage, kramper, udefinerte smerter og vektendringer. Noen kan også utvikle magesår og magekatarr.
  6. Reproduksjonsorganer: Redusert sexlyst, lavere spermieproduksjon og økte smerter under menstruasjon.
  7. Immunsystemet: Redusert evne til å bekjempe sykdom.

kilde: https://www.nrk.no/mr/dette-gjor-hverdagsstresset-med-deg-1.11979370

Hverdagene er fylt med planer, og det er sunt at barn omgås med venner, og går på ulike aktiviteter. En annen ting som også er sunt, er å kjede seg litt. Ingen tar skade av det. Det skal ikke være lett å sjonglere fra det ene til det andre. Det er oftest en stressende hverdag om du har en jobb og unger hjemme. Jeg mener ikke at man skal kutte ut noe, men ta pauser inni mellom og slapp av, for utbrent vil ingen bli, men dessverre er det bare flere og flere som kjører seg helt ut. 

Har du en hverdag full av planer?

 

Siste innlegg