hits

JEG BLE PÅKJØRT I GÅR

 • 23.03.2018 kl. 11:58

De siste dagene har det vært ganske så stille fra meg, det har vært noen tunge dager uten at jeg skal gå noe nærmere inn på det, men nå går det bedre. Du vet når du er ganske langt nede også bare skjer det en ting til som bare topper alt. Ja, i går skjedde det. Jeg var akkurat kommet meg ut av rundkjøringen, og akkurat gasset opp da en bil bestemte seg for å krysse veien i det jeg kom kjørende. Så det endte med at vi kræsjet. Heldigvis gikk det bra med alle, og min bil var det bare litt riper, mens den andre bilen den så verre ut. Jeg er ikke den som føler meg tryggest bak rattet etter å ha knapt kjørt på veien siden samboeren fikk lappen, så høy i hatten var jeg ikke da jeg satt meg i bilen, lite viste jeg at to minutter senere skulle jeg være uheldig å bli påkjørt. Slik skjer, så er det bare komme seg ut å kjøre igjen før man blir alt for redd for å sette seg bak rattet, jeg er bare glad det ikke var snakk om stor fart. 

Nå sitter vi hos mamma da vi er fri for strøm fra 9-14, og i kveld kjører vi til Andenes for å besøke samboerens familie. Ingen planer er lagt enda for hva vi skal gjøre der, men det kommer etterhvert. Krysser bare fingrene for fint påskevær. 

Hva skal dere i påskeferien?

NÅR BLE DET GOALS Å VÆRE TYKK?

 • 19.03.2018 kl. 18:13

Nå blir jeg nok å provosere noen, men håper dere forstår at det ikke er vondt ment mot noen. Det er bare slik samfunnet er blitt, og jeg forstår virkelig ikke hvordan samfunnet er blitt så på tryne.Om jeg hadde veid 150 kg hadde jeg fått finere og flere kommentarer enn om jeg veide 60 kg og hadde sixpack. Sosiale medier er blitt en slags verden der vi roser de vi ikke føler oss truet av, og dem vi føler vi trues av rakker vi ned på. Om du er «overvektig» i sosiale medier er du goals, er du tynn er du hore og oppmerksomhetssyk. Med en gang du lukker pcen eller slår av mobilen snur dette om. Hvorfor?? Verden er forskrudd.

Jeg er medlem i flere facebook grupper og jeg stiller ofte spørsmål til hvorfor det er blitt goals å være overvektig på sosiale medier, men oppmerksomhetssyk og løs om du har en veltrent kropp. For i den virkelige verden er det jo motsatt. De fleste føler et press, enten det er sommerkroppen. Etter nyttår kommer overskriftene «få bort ribben,» I januar florerer det av overskrifter som «få sommerkroppen 2018» det er på ingen måte goals å være overvektig i det skjermen går i svart.

En jente legger ut et lettkledd bilde, og har litt ekstra fett på kroppen. 249 kommentarer!!! Og dobbelt så mye likes. Ord som goals, du slayer, nydelig, vakker, amazing og forbilde kommenteres. Jeg sitter å leser i gjennom kommentarene på denne jenta sitt bilde og tenker så utrolig snille folk er, som tar seg tiden til å kommentere denne jenta sitt bilde der hun forklarer at hun gruer seg til bikinisesongen, og hvor utrolig tøff hun er som legger dette ut. Jeg får ikke holde så lenge på den tanken før jeg blar videre ned i facebook gruppen, der en jente legger ut bilde av antrekket sitt som hun er usikker på, hun er tynn og har langt hår. Hun er pen akkurat som hun andre, men her er det 1 kommentar og 3 likes??

Verden er totalt forskrudd, men en ting er sikkert, jenter er utrolig sleipe. Ps! Når tar jeg ikke alle under en kam. For det er ikke alle som gjør dette, men jeg vet det er en del. For dette har jeg vært vitne til selv og opplevd.

Jeg er sikker på at halvparten som har kommentert ville ikke hilset på personen om hun hadde hilst på gaten. Jeg er sikker på at om dere satt en vennegjeng å hadde sett dette innlegget snakket dere ned om henne. Muligens tar jeg feil, men jeg har opplevd dette så mange ganger at jeg tror det er en sannhet i det jeg sier. For den brutale sannheten kommer her. Du trenger ikke konkurrere mot henne, du føler deg finere og bedre, derfor kommenterer du. Fordi du ikke skal ha dårlig samvittighet for å tenke de tankene, tenke i det hele tatt i de banene. For sannheten er at du ville ikke sett slik ut. 

Denne jenten som har postet et antrekksbilde har verken fått mange kommentarer eller likes, hvorfor? Jo, fordi hun hadde «finere kropp» i følge hvordan skjønnhetsbransjen definerer pen kropp. Dette gjorde at du følte deg «truet» Du følte hun var pen, noe som gjorde at du ikke la igjen en kommentar. For med en gang vi føler oss truet rakker vi ned på alle og en hver. Det burde ikke vært slik, men dette er sannheten hos flere.

Ikke misforstå meg, jeg er glad for at man heier på hverandre og bruker tiden til å kommentere fine ting, men jeg syntes det er trist at mye blir falskt. Det er synd at man skal heie på noen og trykke ned dem man føler seg truet av. Det er synd at vi jenter ikke kan heie på alle, hjelpe hverandre oppover, men i stedet rakker vi ned på hverandre til den store gullmedaljen. Jeg forstår ikke helt hvorfor det er blitt slik. Jeg forstår heller ikke hvorfor det å fronte «usunne vaner» eller «virkeligheten» som noen kaller det er blitt sunt. Er du et godt forbilde da? Fronte usunne vaner og en holding som tilsier «drit i kroppen» Man skulle funnet en balanse som verken fører til slanking, eller diabetes. For det er ikke slik at kun jenter på 50 kg skaper press, eller gutter på 60kg. Det er flere som prøver å stå opp for kroppspress og velger danse rundt naken i dusjen på Instagram for å få frem virkeligheten, men egentlig skaper du på lik linje som andre kroppspress. Alt blir så dobbeltmoralsk.

Det er på tide vi starter å heie på alle uansett form eller farge. Det er på tide at vi kan akseptere alle andre, og stoppe med å rakke ned på andre for å føle seg bedre meg seg selv. Det er på tide vi jenter skjerper oss og roser hverandre, støtter hverandre og ikke minst hjelper hverandre.

 

Ovenfor ser dere noen av kommentarene til jenta i bikini som skrev et innlegg om at hun ikke gledet seg til bikinisesongen. Jenta som la ut bilde av antrekket sitt hun var usikker på var det 1 kommentar,  et smilefjes. Alle jenter er like mye verdt, og det er på tide vi viser det.

KLIKKHORE SA DU? JA JEG ER VEL DET

 • 18.03.2018 kl. 16:01

Etter jeg leste et innlegg på Pappaglede sin blogg. Du finner bloggen her, og innlegget jeg referer til her. Så begynte jeg å tenke litt på ordet klikkhore. Hva vil det egentlig si? Er jeg det? I følge dagbladets artikkel er definisjonen av en klikkhore, substantiv (norr. klikkhóra): En som vinkler en nettsak så bra at folk faktisk gidder å lese den. Så er jeg en klikkhore? Ja du kan vel kalle meg det. Jeg skriver innlegg som jeg bryr meg om og føler er fengende for andre å lese. Jeg skriver innlegg om temaer som jeg ønsker skulle bli belyst mer, og folk leser det. Så ja jeg er en klikkhore i følge definisjonen. 

Jeg har hørt ordet klikkhore før, men jeg trodde det var et annet ord for clickbait. Clickbait er når du skriver overdrevne overskrifter, som ikke alltid har noe med det innlegget handler om, men overskriften lurer deg til å trykke deg inn på innlegget. Det blir muligens det samme, men jeg føler ikke jeg villeder dere lesere til å klikke dere inn, for så å lese noe som ikke overskriften handlet om. Pappaglede skriver det så kort og fint.

"For jeg er en klikkhore men, vet du hva? Det er jeg faktisk veldig stolt av. For som blogger er det mange ting som driver deg, en av disse tingene er nettopp klikk og derfor lager man saker der nettopp du som leser klikker deg inn for å lese. Helt naturlig det men, det er også sånn at mine overskrifter er rettet til temaet jeg skriver om i denne teksten, så jeg føler ikke jeg lurer noen med disse overskriftene mine."

Akkurat slik føler jeg det også. Jeg skulle ikke på noen måte lurt noen av dere, men jeg vinkler overskriftene mine slik at de skal være interessant. Det sier seg selv at en fengende overskrift får flere klikk, enn en overskrift som dette "I dag har jeg vært på skolen." Man skal tross alt skille seg ut blant tusener av blogger. Tusener av mennesker som jobber inderlig hardt om å vises. Da hjelper det ikke ha "kjedelige" overskrifter. Som blogger må man fenge leserne sin oppmerksomhet. Jeg føler jeg gjør det, men jeg lurer ingen. Det er synd at bloggere ikke blir tatt så seriøse, og at ikke mange ser på det som en jobb. Blogging er en jobb, og det er utrolig krevende. Jeg forstår at de utenfor mener det ser ut som man skriver i full fart og slenger ut noen innlegg, vipps så tjener man penger, men slik er det ikke. Det må jobbes hardt. Og det er ingen andre som forstår hvor vanskelig der er, om du ikke har prøvd det selv. Det blir litt det samme som at jeg skal si at din jobb ikke er tøff eller vanskelig. Hva vet vel jeg? Og hva vet vel du?

Det er flere nettsider, nettaviser, bedrifter som bruker clicbait, men det reager vi ikke på? De prøver på lik linje som oss å få lesere eller i denne sammenhengen klikk. For når du bretter ut livet ditt, meningene dine og følelsene dine så er det noen ganger godt å se at flere klikker seg inn. At flere føler det samme, og kan kjenne seg igjen i det man skriver om. At flere klikker seg inn for at overskriften var fengene og interessant, men innlegget svarte til overskriften og var enda mer interessant. 

Jeg anbefaler dere også sjekke ut Pappaglede sin blogg. Han skriver utrolig bra, og jeg føler vi er ganske lik i denne bloggverdenen, så han er verdt å sjekke ut. Du finner bloggen HER.

BRUKT MITT NAVN UFRVILLIG PÅ NAKENBILDER/DATINGSIDER

 • 17.03.2018 kl. 19:39

Er det noen som kan hjelpe meg? Navnet mitt er tilkoblet utallige linker til datingsider, og sider generelt med nakenbilder (ikke av meg), mennesker som søker etter sex osv. Det finnes mange linker tilkoblet mitt navn, men alle linkene fører til to spesielle sider hele tiden. Jeg har verken sett sidene før, og ikke gjort dette selv. Prøvd å komme meg inn for å se profilen, men kommer bare tusenvis av spørsmål opp. Får ikke se selve profilen. Lest litt rundt på internett, men finner ikke noe løsning på dette uten å gå til politiet, som mest sannsynlig henlegger saken om det ikke er for grovt. Så er det noen snille skjeler der ute som har opplevd det samme, eller må jeg bare la det gå? 

Synd at noen tar seg tillatelse til å bruke andre sitt navn og evt. bilder, hva vet jeg vel siden jeg ikke kommer meg inn? Er ikke spesielt morsomt å ha navnet sitt koblet til slike steder, så håper det er noen der ute som vet et svar på dette og kan hjelpe meg. 

Nedenfor ser du et bilde av et par linker, men det er mange fler.

HELG HELG HELG

 • 17.03.2018 kl. 11:41

Da var det tid for Lørdag igjen. Dagen startet klokken halv 8, og Emilian er akkurat lagt seg for å sove igjen for sin første lur. Så da utnytter jeg tiden til å skrive. En fin start på en fin dag, om jeg skulle klage på noe hadde det blitt været. Ser kaldt og grått ut. Krysser fingrene mine for at snøen snart forsvinner, og at våren nærmer seg. Skal bli så godt, ser virkelig frem til våren og sommeren. Planene for dagen er jeg ikke sikker på. Hadde tenkt å gå en tur, men i dette været holder jeg meg heller innendørs. Så vi får se hva dagen bringer, muligens en tur til Leknes. 

 Hva skal dere denne helgen?

TIL MARTINE HALVORSEN

 • 16.03.2018 kl. 12:11

Jeg kan begynne med å si at dette ikke er et personangrep. Det er så lett å misforstå. Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg leser ofte din blogg, og jeg digger flere av innleggene dine, men det innlegget ditt til Isabel, det er jeg ikke helt enig i.Innlegget finner du HER. Og det må jeg få lov til, på lik linje som du skal få lov til å ha din mening. Jeg lurer bare rett og slett på om du også ser hvor vanskelig det er? Uansett hva man velger gjøre, uansett hva man sier får man kritikk. Ja du får kritikk du også, men du er i hvert fall «naturlig», så du kjenner ikke akkurat på det presset, jeg er og naturlig og kjenner ikke på det presset, men jeg ser to sider av en sak. 

Det er utrolig vanskelig å gjøre noe rett i dette samfunnet. Er du tynn kan du ikke legge ut bilde i bikini, uten å få kommentarer som at du higer etter oppmerksomhet, hore og utallige kommentarer om at du ikke er pen nok, for liten rompe... you name it. Jeg blar igjennom Instagram kontoen din, det er bikinibilder, videoer der du danser i undertøy, DET ER GREIT!! og det er akkurat dette som provoserer meg mest. For DU har lov, akkurat som andre som ikke er syltynne, dere hylles for det dere gjør. Dere får kommentarer som «nydelig, vakker, pen» Kommentarer som «digger deg, fine, kloke ..» Jeg prøver ikke si at du ikke er pen, for det er du. Det virker som du er utrolig sterk, og det beundrer jeg. Jeg bare forstår ikke helt hvorfor det skal være akseptert å legge ut bilder som inneholder nakenhet om du har litt ekstra på kroppen, men ikke greit om man er syltynn. Forstår du? 

Jeg håper en dag at flere kan se ting fra den andre siden også, jeg ser ting fra to sider. Det kan ikke være lett å legge seg under kniven for så å få spørsmål, kritikk osv for det man har gjort. Det er ikke sikkert jeg har «rett» i alt jeg sier, men jeg føler at jeg kan forstå begge parter, om vi kan si det slik. Det er synd at man skal ha så dårlig selvbilde at man går til det skrittet å legger seg under kniven, men selvtilitten og selvbilde til verken Isabel eller Sophie Elise blir bedre av at vi sitter å hakker ned på dem hele tiden, eller poengterer at det det valget de har tatt, er "galt."

Jeg forstår at man ikke skal dele absolutt alt, men jeg forstår også hvorfor bloggere deler. Leserne maser og maser om operasjonene. De velger å være åpen og ærlig. Du forstår like godt som meg at vi alle hadde sett feks Isabel hadde operert seg og om hun hadde holdt det skjult, da hadde det blitt feil også, forstår ikke du at man aldri blir gode nok i denne verden? Uansett hvilke valg man tar blir det galt. Om man holder det skjult er man ikke ærlig, og om man er ærlig så er man for ærlig. 

Jeg kjenner på presset. Presset om å ska se bra nok ut, store pupper, stor rumpe, men en ting skal være sikkert Isabel er ikke den som påvirker meg, eller Sophie Elise. For i bunn og grunn har de nok følt på akkurat det samme som meg, nemlig å være usikker på seg selv og kroppen sin. Jeg forstår at man ikke skal legge ut hver enn minste ting, og jeg syntes selvsagt det også er unødvendig å presse rompa i kameraet, men jeg føler personene blir glemt. Det de gjør bra, de er ærlige og forteller den brutale sannheten om det å slite psykisk, baksiden av operasjonene. For innerst inne vet vi at operasjonene ikke gjør oss lykkelig, man må jobbe med seg selv og sine følelser. 

En vakker dag når jeg har rå, kommer jeg til å ta silikon. Dette har jeg sagt i flere år, men hva skjer da? Blir alt det jeg ha skrevet uviktig? Alle de innleggene som jeg har skrevet fra mitt hjerte. De innleggene som andre kjenner seg igjen i, og forhåpentligvis har vært til hjelp. Vil ikke min stemme ha noe å si lengre? Kun fordi jeg har valgt å lagt meg under kniven for noe som har plaget meg i flere år, og spesielt etter å ha ammet et barn. Selvsagt trenger jeg ikke dele det, men vil det si at jeg ikke er ærlig? Jeg har på ingen måte god selvtillit, jeg er usikker på meg selv, men jeg klandrer ikke bloggere. Jeg sier ikke det er deres feil, for skjønnhetspresset finner du overalt. Om så du går på butikken for å kjøpe egg. 

Det virker muligens som at jeg ikke forstår at bloggerne ikke er forbilder for mange unge jenter, men det gjør jeg. Jeg syntes bare et stort ansvar blir lagt på bloggere, mens det er tusen andre ting som sklir i mellom fingrene. Jeg håper en dag at jeg kan få svar på hvorfor det er slik at det er greit at du legger ut lettkledde bilder for å vise "virkeligheten" når du kan skape press for de som sliter å legge på seg f.eks? De som ønsker former, men ikke får det til. Hvorfor skal det være greit for deg å danse i undertøy på instagram, men om Kristine Ullebø hadde gjort det samme hadde det vært kroppspress på høyt nivå? 

Jeg vil avslutte med å si at jeg forstår deg også, og jeg syntes du virker som en utrolig herlig person. Jeg stiller bare spørsmål til hvorfor det er mer greit og aksepter i samfunnet det du gjør? For det blir kroppspress det også om du ikke ser det. Det er greit du er naturlig og ærlig, det er jeg også. Jeg er naturlig, men det betyr ikke jeg kler av meg og danser på video i undertøy for å poengtere at jeg er naturlig og man ikke trenger å fikse på seg.

Hilsen en provosert og forvirret jente. 

 

 

DU HAR IKKE FØDT NATURLIG OM DU HADDE EPIDURAL

 • 15.03.2018 kl. 12:24

Du har ikke født ordentlig om du har tatt valget om epidural. Hva er dette for noe? Jeg kjenner jeg blir provosert. Epidural eller uten epidural. Barnet er kommet ut, da har du født. Forstår virkelig ikke de som har denne meningen. Det er klart at alle skal få ha sine meninger, Vi bor i Norge, og har ytringsfrihet. Noen ting kan man holde for seg selv om man virkelig står for dette argumentet. Det er blitt slik at man skryter av det å ikke ha epidural under en fødsel? Nå ser jeg bort i fra de fødslene som går så fort at det ikke er tid. Jeg tror det er en skremmende mangel på kunnskap hos enkelte. For noen er så langt på bærtur at de mener barnet kommer dopet ut. 

Jeg føler det er blitt en slik makt å si at man ikke hadde epidural. Akkurat som om man er sterkere, og tåler mer smerter. Hvorfor skal man lide seg igjennom mye smerte undøvendig når man ikke må? Det er nesten som at man ikke føder naturlig om man velger smertelindring. Om du skal føde skal du ha så mye smerter som mulig? Er fødselen godkjent som en fødsel da? Jeg hadde vondt. Jeg hadde så vondt at jeg sa ifra at jeg ikke klarte mer flere ganger, men jeg klarte jo. utrolig hva vi klarer, men vondt var det. Jeg hadde epidural, men de skrudde den ned etterhvert da riene ikke var sterke nok. Hjalp epiduralen? Det var himmelsk å ikke ha så vondt da riene toppet seg. Hvorfor lide mer enn man må? Jeg var livredd denne epiduralen, for jeg er generelt livredd sprøyter, men når man står i en fødsel og har vondt, og det er en løsning, ser jeg ingen skam i å ønske å ha mindre smerte.

Jeg vil ikke ha epidural fordi jeg vil ha en naturlig fødsel. Synes også det er litt stas å klare fødselen uten noen form for smertelindring.

Denne setningen fant jeg på et forum om epidural. Har ikke jeg født naturlig da? Da lurer jeg på hva du vil kalle min fødsel. Unaturlig? Det skal konkurreres i alt, og jeg fatter ikke hvorfor. Livet er ikke en konkurranse. En fødsel er ikke en konkurranse. Det skal være ditt livs største øyeblikk. ikke et øyeblikk du skal skryte av til mennesker, der du valgte å ikke bruke noen form for smertelindring. Alle fødsler er ulike. Noen varer flere dager, og noen timer. Til og med det skal det konkurreres i. Fødsel er noe man skal være stolt av uansett smertelindring eller hvor lang tid den tok. 

Processed with VSCO with hb1 preset

 

HVA ER EN FIN RUMPE FOR DERE CUBUS?

 • 14.03.2018 kl. 11:51

Ja du leste riktig. Nå kan du få større rompe på null komma niks. Hva er en fin rumpe for dere i Cubus? Er min bra nok, eller vil dere anbefale meg en truse med innlegg. Ingen operasjoner eller inngrep. Nå har Cubus kommet med truser med innlegg. Hvor flott er ikke det? Om du ikke får den rompen du ønsker i den stramme kjolen. Kjøp deg en truse med innlegg!! Nrk debatten handlet om at influencere, bloggere skapte kroppspress. Der det slås så hardt ned at det ikke ønskes at bloggere tar bilde av middagstallerkenen. Det argumenteres for og i mot, og det slenges kommentarer som oppfattes som mobbing om bloggere som ikke en gang er til stedet under debatten.

Presset er stort, det vet vi alle, men det føles som at det meste av ansvaret blir lagt på bloggere. Mens vi i ettertid ser den enorme responsen etter debatten, der flere ble sjokkert over valg av ordbruk hos enkelte. Hvor stort ansvar som skal legges på 18, 20 åringer, mens de som oppsøker å skal promotere disse produktene og lignende er ikke så nøye. Her sitter det å diskuteres, mens Cubus har laget truser med innlegg. Hvor er det viktig å sette fokuset? På bloggere som selv lever i et samfunn der de blir påvirket, eller store bransjer som tjener millioner på usikre jenter? Bloggere som har valgt å operere seg er selv usikre, de får hele tiden påpekt hva som kan forbedres, og det blir aldri godt nok uansett hva de gjør. De er selv ungdommer som prøver å overleve i dette samfunnet, det er bare enda vanskeligere når man hver dag får påpekt sine feil og mangler. 

Jeg syntes vi heller skal fokusere på at Cubus som er en stor bedrift men utallige butikker har valgt å gå til det steget med å selge truser med innlegg. I butikken går det alt fra 5 åringer med foreldrene til eldre damer. Det er en mye større målgruppe Cubus har enn hva du finner på en blogg. 

Presseansvarlig i Cubus, Julie Bragli Eckhardt, sier til Side2 at de har tatt inn produktet i deres sortiment etter flere ønsker og henvendelser fra kunder.

-  Fokuset på en rundere og større bakdel har eksistert en stund, og flere ønsker å fylle litt mer ut under kjoler og bukser. Vi ser at etterspørselen øker opp mot de typiske festsesongene, sier Julie.

Her er svaret på hvorfor Cubus har valgt å ta inn disse trusene i sin butikk. Flere ønsker å fylle litt mer ut, men hva skjer når du ikke bruker denne trusen? Den ene dagen har du en stor bakdel, den andre dagen er den ikke slik. Hva skjer når du tar denne trusen av deg. Skal du resten av livet ditt prøve å skjule denne trusen, for det tror jeg blir en utfordring. 

Hva skjer når du får med deg noen hjem fra byen eller hva det måtte være? Hva gjør du da? Det er rett og slett for dumt at det skal lages truser med innlegg. Lenge har det vært bh med innlegg, nå er det truser. Hva er det neste? T skjorter med innebygd six pack? Good luck med å kle den av.

 

FÅ BARN + ANGST/DEPRESJON

 • 13.03.2018 kl. 11:37

Få barn, få angst med på kjøpet. Helt siden jeg fikk barn føler jeg en redsel for ting som jeg ikke har tenkt over før. Jeg regner med det har noe med at man er redd for det skal skje noe med den lille eller redd for at barnet skal vokse opp uten deg til stede. Tuneller, det å kjøre alene, kjøre nært en havkant, andre biler, miste barnet, flyturer, Det meste blir mer skummelt av en eller annen grunn. Heldigvis blir noen av disse tankene litt bedre. For da han var mindre fikk jeg helt syke tanker i hodet. Tanker som at jeg kom til å miste han i bakken, og da ville hodet knuses, eller nakken ville knekke. Er veldig glad at disse tankene ikke vedvarte. Det er ikke alle tankene som fortsatte, men jeg tenker ofte ulike senario der jeg blir "drept." Enten at noen skyter, bilulykke eller der kniv er involvert. 

Det er utrolig mange som sliter psykisk etter en fødsel med vonde tanker eller fødselsdepresjon. Mange som ikke tørr å snakke åpent om at de sliter, pga. en redsel for å bli tatt i fra barnet. I frykt for at andre skal tro at en er gal. Det er mange følelser i sving etter en fødsel. I min situasjon følte jeg med en gang kjærlighet til barnet og en morsfølelse, men det er ikke alle som opplever dette. Noen kommer morsfølelsen etterhvert. Vi alle opplever ting forskjellig og føler forskjellig, men kjempe glad jeg slapp unna noe fødselsdepresjon osv. 

Jeg føler at mange holder disse tankene inni seg, i en redsel for å tro at man er alene om dem, men sannheten er at veldig mange har slike tanker. Spesielt det å være redd for å dø. Det å kjøre på butikken for å kjøpe melk og brød blir en utfordring. Jeg har det ikke slik, at enhver ting jeg skal gjøre blir en utfordring, men det å kjøre bil alene syntes jeg er ekkelt. Jeg er også blitt mer mørkredd, det er flere ting som på en måte er blitt mer skummelt. Det er ikke uvanlig å bli rammet av angst etter fødsel. Det er ikke bare dødsangst man kan få, det er flere typer. Det er flere som får angst etter fødsel enn fødselsdepresjon. Jeg håper at flere åpner seg opp å prater om det. Det er et viktig tema, som jeg syntes er viktig å belyse.

NORSKE UNGDOMMER ER LATE

 • 12.03.2018 kl. 13:39

Dette er et utrolig viktig tema. Et tema som ikke burde være et tema i det hele tatt, men slik er det blitt, dessverre. Det blir færre og færre jobber til ungdommen. Jobbmarkedet er ikke lengre interessert i å ansette ungdommer. Noe jeg på ett vis skjønner, men samtidig blir det galt å ta alle under en kam. Som i mange andre tilfeller blir ungdommen tatt under ett. Om noen gjør noe som ikke er greit, så ødelegges det for alle andre. Det kan vi bare tenke tilbake til barne og ungdomskolen. De truslene som "om ikke dere to slutter å forstyrre, må hele klassen sitte inne i klasserommet å jobbe." I jobbmarkedet i dag blir ungdommen fremstilt som late, uansvarlige og useriøse. Dette fører til at det er vanskelig for ungdommer å komme seg ut i arbeidslivet. Flere går glipp av en mulighet til å tjene seg noen kroner, og i stedet være avhengig av foreldrenes økonomi. 

Det er mange ungdommer som står på, er flinke til å jobbe, er ansvarlige og pålitelig. Det er synd at vi har fått et stempel som lat, for det er ikke tilfellet for alle. Jeg forstår butikkeiere som ikke ønsker å ansette en som melder seg syk for kun forkjølelse. En som melder seg syk på grunn av en krangel med kjæresten, eller de som ønsker fri hver helg for å feste. Jeg forstår at noen mener vi ikke vet hva det vil si å være syk, eller hva det vil si å ha en jobb. Det er mange ungdommer der i mot som forstår, men ikke får en mulighet. Får ikke en sjanse til å vise hva de er god for. Får ikke en mulighet til å jobbe med det de ønsker, og kunne tenkt seg å studere. Det er blitt vanskeligere å skaffe seg en sommerjobb, deltidsjobb, kravet om å være 18 år blir det bare mer og mer av. Vi hører ofte ungdommer få jobb, men via bekjente. For det er slik det er blitt. Du må ha flere bekjente for å kunne få en jobb. For de som ikke har bekjente blir det å finne en jobb en tøff utfordring.

Jeg føler at noen ungdommer har fått det for seg at sommerferien den skal være fri. Er det rart? Familie bestiller sommerferie et år frem i tid. Usa, Frankrike, Mexico, Dubai, Bali.... you name it!! Ja, flere norske ungdommer er late. For flere blir lært opp til at utenlandsferie er et must. Sommerferie, vinterferie, påskeferie, det reises i de fleste feriene. Det er ikke lenger "morsomt" å dra på campingtur, kjøre noen timer unna for å være noen dager, eller rett og slett være hjemme å slappe av. Jeg vokste ikke opp med å reise hver ferie, eller reise i det hele tatt ut av landet. Det er flere som ikke har vært på en eneste ferietur, og jeg føler vi som ikke har fått et bilde av at "penger vokser på trær" vi jobber hardere. Gjerne si jeg tar feil, men det er slik jeg føler det. 

Det er et evig press med ferie, spesielt på skolen. Når du kommer tilbake fra en ferie er det ofte slik at man skal fortelle hva man har gjort i ferien. Det husket jeg veldig godt. Nå er det på ett vis blitt "ekkelt og flaut" om man ikke har noe å fortelle til skolen. Jeg syntes rett og slett det er latterlig hvordan ting er blitt. Flere ungdommer og barn lærer ikke lengre eller får den viktige utviklingen med det å jobbe for pengene. Det å ha ansvar, tjene egne penger og interagere med andre voksne mennesker. Det er flere barn og unge som ikke forstår hva det vil si å jobbe, det er tungt nok å ta ut av oppvaskemaskin noen ganger i uka, eller rydde rommet til helgen. 

Norske ungdommer er late, ja, men selvsagt ikke alle. Det er synd at det skal være en så stor utfordring å finne enn sommerjobb eller deltidsjobb uten å kjenne noen bekjente som kan hjelpe. Om denne utviklingen fortsetter, noe jeg tror den gjør. Vil færre og færre barn og unge lære seg viktigheten med å tjene egne penger, føle på å ha et ansvar og forstå bruken av penger. Jeg håper jeg tar feil, men jeg tror nok denne utviklingen blir å fortsette, og muligens bli enda verre. 

MELDE MEG PÅ PARADISE HOTEL FOR BLOGGKONTRAKT

 • 11.03.2018 kl. 14:16

I mange år nå har jeg hatt en drøm om å kunne leve av det å skrive, hjelpe andre og formidle. En drøm om å kunne våkne hver morgen å vite at jeg kunne skrive dagen lang om så. Det å ha en jobb som ikke føles som jobb. Jeg har et stort ønske om å ikke leve et normalt A4 liv, men vi får se hva tiden viser. Jeg forstår de som melder seg på paradise hotel for å få bloggkontrakt, men som de fleste skjønner så blir jeg aldri melde meg på. Dere vet ikke hvor mange ganger jeg har tenkt "er det ikke noe mer jeg kan gjøre?" Noe mer jeg kan gjøre for å vises blant de hundre tusener av bloggene. Tenk alle som jobber etter samme mål og samme drømmer. Bare noen få klarer det ut av tusenvis. Jeg er imponert over de som klarer å jobbe seg helt opp på topplisten uten å ha deltatt i tv program eller lignende. Samtidig er jeg imponert over de som har deltatt i tv-program, for det skal noe til for å klare å holde seg oppe på denne topplisten. Det å skal skrive interessant nok til at lesere velger å klikke seg inn. 

Jeg kan forstå mange sin frustrasjon når enkelte melder seg på tv program, og vips har de bloggen på topplisten. De som har jobbet seg fra bunnen, og sitter i timesvis hver dag for å finne ut hva de skal skrive om som kan fenge leserne. Samtidig tror jeg at når man først er kommet på topplisten, og har vært på TV, så skal det jobbes inderlig hardt med å holde seg på sin plass. Ikke alle klarer det, og raser fort ned igjen og blir glemt. 

Mitt mål og min drøm er å kunne hjelpe andre. Det å kunne høre at noen kjenner seg igjen i det jeg skriver. Det å ha fått mail fra noen som sitter i akkurat samme situasjon og ønsker å prate. Det betyr så utrolig mye, og det er det som gir meg motivasjon til å fortsette å skrive! Jeg håper vi kan heie på hverandre, i stedet for å komme med usaklige og frekke kommentarer. Vi er alle mennesker som jobber mot et mål, og liker å dele. Så hvorfor ikke heie på hverandre, og være glad for de som oppnår noe? 

 

NRK DEBATTEN ER SOM ET INSEKT I ET GLASS

 • 10.03.2018 kl. 10:56

Jeg kjenner jeg blir provosert. All fokuset blir satt på bloggerne, noe som bare er en brøkdel av hvor stort dette egentlig er. Jeg blir forbannet for måten dette blir gjort på, og at dere prøver å få andre til å åpne øynene, men det virker ikke som dere klarer å se ting fra et annet perspektiv. Så kjære Kristin Gjeldsvik og Ulrikke Falck. Dere blir hyllet opp i himmelen, for dere er naturlig, ekte og står for deres sak. En sak som er større enn størst. Dere blir hyllet av mange for at dere gjør noe viktig og tar opp kampen mot det å fremme plastisk kirurgi, fillers, botox... you name it. Etter å ha sett nrk debatten i går ble jeg provosert, for å si det mildt. 

Først skal det sies at jeg syntes det dere gjør er viktig, jeg syntes det er flott. Jeg sitter ikke her å prøver å forsvare det å fremme plastisk kirurgi, for jeg mener heller ikke man skal fremme det. Jeg syntes bare rett og slett det hele blir feil. Kan jeg spørre dere... om Kristine Ullebø hadde posert likt som Ulrikke på bildet, det bildet med Jennifer Lopez. Hva hadde dere sagt da? Kroppspress!! For med en gang man er naturlig tynn,  osv.. så har man ikke den retten som Ulrikke eller andre til å legge ut et slikt bilde. Nå sier jeg ikke at Ulrikke er tykk bare så det er sagt. Det blir feil at Kristine legger ut lettkledde bilder siden hun er naturlig tynn og er fornøyd med sin egen kropp, men med en gang man har litt ekstra fett på magen blir man hyllet. Ser dere ikke det?

Jeg er enig i mye av det Falck og Gjeldsvik står for, men samtidig uenig i mye. Jeg er enig i at det nye normale er å dra en onsdag å fylle på leppene sine, snakke om silikon og botox blant vennegjengen. Jeg sliter selv med dårlig selvbilde, men jeg vill aldri legge all skylden på bloggerne. For det er ikke de som påvirker mest. Uansett hvor enn du går, med en gang du tråkker utenfor dørstokken møter du retusjert reklame overalt. Det er ikke lenger mulig å gå på butikken å kjøpe egg uten at du på en eller annen måte blir påvirket. Jeg syntes det blir helt feil å klandre bloggere i 18 års alderen. De er selv ungdommer som sliter og blir påvirket av samfunnet. Jeg forstår at bloggere må bli flinkere til å ta ansvar, og tenke to ganger over det man poster, men å gå så hardt ned på det som å ikke kan legge ut bilde av middagstallerkenen. Kan vi noe for hvordan restauranter velger å fordele maten på tallerkenene? 

- Kropp er kropp, svarte Ullebø kjapt.

- Kropp er ikke kropp. Kropp er en måte å skape identitet og å oppnå suksess, parerte Falch.

Vi lever i et helt annet samfunn enn det de tidligere generasjoner er vant til, og vokst opp i. Så Falck og Gjeldsvik er gull verdt i de eldre sine øyne. Det som ikke blir belyst er hvor vanskelig det faktisk er å gjøre det rette. For i dagens samfunn så er du heldig om du får høre du gjør noe riktig. Om du er fornøyd med din egen kropp er det feil. For da får du ikke legge ut bilde uten å virke selvgod, høy på seg selv og kommentarer som hore og stygg raser fort inn. Om du har mer fett på kroppen og legger ut et bikinibilde.... kommentarer som perfekt, modig og goals finner du flere av. HVORFOR? Falck svarer at kropp er ikke kropp. Kropp er en måte å skape identitet og å oppnå suksess. Så for Falck er det greit å legg ut videoer der hun danser rundt i trusen, synger naken i dusjen og videoer der puppene er i fokuset på videoene. Om Kristine hadde lagt ut det samme, hadde det blitt sett på som å ikke ta ansvar, skape kroppspress og være et dårlig forbilde. 

For å si det slikt så er det utrolig tøft å være god nok. Det er kjempe vanskelig å skal føle seg akseptert. Alt er vanskelig. For uansett hva du gjør blir det feil i enn eller annen sine øyne. Bloggere er de som skal ta ansvar for at 8 åringer blir presset ut av vennegjengen for at de ikke ønsker å operere seg, men Barbie, Elza i Frost, prinsesser generelt. De som virkelig lager perfekte maler av hvordan man skal se ut. Hva med de? De som sponser bloggere har et ansvar, foreldre? jeg kan fortsette, men det blir en lang liste. 

Har du noen gang fanget et insekt i et glass, deretter tar du et ark under for at du skal slippe det fri? Eller dreper du det med en gang? Jeg føler jeg kan sammenligne ungdommen med dette insektet i glasset. De føler seg innesperret, tankene flyver høyt og blir stresset med en gang de blir "fanget." I denne sammenhengen fanget av regler. Arket vil jeg sammenligne med løsninger. For det er mulig å sette regler, men man må bli enige og ikke slå hardt ned. Glasset kan sammenlignes med presset, ansvaret og kravene som stilles til bloggerne. Bloggerne føler seg omringet av regler som skal følges, dette går utover motivasjonen og driven til å fortsette å jobbe. For uansett hva de gjør blir det aldri godt nok. Jeg prøver ikke å forsvare det å fremme plastisk kirurgi, men jeg mener at det er et enormt press fra alle kanter, og bloggere selv er ungdommer som prøver og feiler. La oss være det forvirrede insektet, men gi oss en sjanse til å prøve og la oss feile. Jeg føler ikke det blir helt rett å la ansvaret tynge på ungdommen, for det er flere der ute dette ansvaret skulle blitt fordelt på. Vil du lette litt på arket å inngå noen retningslinjer og regler alle kan følge og være enige om? For slik det er nå så står vi bare stanger hode mot hverandre.

 Processed with VSCO with a5 preset

NÅR BARNET ER DET ENESTE SOM HOLDER OSS SAMMEN

 • 09.03.2018 kl. 12:24

Det skal ikke være lett. Dette med forhold og kjærlighet. En berg og dalbane som er uforutsigbar. Så kommer barn inn i bildet. Det eneste som holder en sammen er barnet. Man glemmer av sine egne følelser, for fokuset er kun på det dere har skapt sammen, men glemmer å fokusere og jobbe med sine følelser opp i alt dette. Sette sin egen lykke til side for ungene sin skyld. Sannheten er at ungene vil få det mye bedre, om foreldrene er lykkelige. Barn kan oppfatte den minste ting, og jeg tror ikke vi egentlig vet hvor mye et lite barn kan forstå og legge merke til. 

Forhold er ikke bestandig lett,  det er sunt å ha noen diskusjoner, men selvsagt går det en grense på hva som er sunt og ikke sunt. Jeg skal være den første med hånden på hjertet å si at til tider er forhold noe dritt!! De periodene man irriterer seg over den minste ting, diskuterer om alt, og tråkker forsiktig rundt hverandre for å ikke lage et helvete. Jeg vet ikke hvorfor man har slike perioder, og jeg skulle gjerne vært for uten. Det er nok noe man må jobbe med. Det er ikke ofte dette skjer, men det skjer. Jeg vet mye jeg kan bli flinkere på, og mye jeg kan jobbe mer med. Kommunikasjon er en av tingene. For jeg som mange andre jenter forventer at kjæresten/samboeren kan tenke seg til hva jeg vil og mener. Sannheten er at det gjør han ikke, og det forstår jeg godt. For opp i hodet mitt mange ganger vet jeg ikke selv hva det er jeg vil eller tenker. 

At barnet er det eneste som holder oss sammen er ikke tilfelle hos oss, men det er det hos mange. Mange som har det slik og lever med det i flere år. Setter lykken sin til side, og sannheten er at det er ikke sunt. Samtidig er hver situasjon ulik. Det er ulike grunner til at man velger å gå i fra hverandre. Det er vanskelig å skal tenke på hva som er best for barnet, i tillegg til hva som er best for en selv. Det er ikke en plikt at foreldre skal holde sammen, men jeg mener det er en plikt å tenke på barnet, og ikke bare en selv. Om man har barn sammen, føler jeg det er viktig å prøve alle mulige løsninger på å fikse "problemene." Det å si i ettertid "vi prøvde alt.". Det å vite at alt er prøvd, og ikke sitte igjen med spørsmål som "kanskje vi kunne gjort mer?"

 

HVORFOR SKAL VI TA ANSVAR FOR AT BUKSESMEKKEN DIN ER LUKKET?

 • 08.03.2018 kl. 13:47

Da er dagen kommet igjen. Kvinnedagen står for tur. Der media deler innlegg på innlegg om hvorfor vi feirer kvinnedagen. Der tilbud på blomster settes rett fremfor kassen på butikken. Tilbud på roser og gratulasjoner, er det det som er viktig? Jeg våknet med å bla igjennom facebook, det første jeg ser er "Det er internasjonal kvinnedag! Alle vi hos Facebook håper at du blir med og hyller foregangskvinnene, mentorene og lederne som inspirerer deg" Er det ikke heller viktig å sette lys på de som ikke har en mulighet til å gå på butikken å kjøpe roser til halv pris, men i stede sitter i fengsel for å vært så uheldig å hatt en spontanabort. 

Hvor skal jeg begynne? La oss starte med at vi kvinner får skylden for voldtekt? Hvorfor er det vårt ansvar å kle oss på en slik måte at menn ikke blir fristet. Hvorfor er det vi som skal ta ansvar for at ikke du klarer å holde buksesmekken lukket? Du spør hvorfor trenger vi kvinnedagen? Hvorfor trenger vi den? JO, fordi det blir fortsatt giftet bort jenter mot sin vilje. Kvinner kan ikke ta abort i 25% av verdens land. Viste du at 47 000 kvinner dør som følge av usikre aborter? I Norge blir 8000-16000 kvinner utsatt for voldtekt/voldtektsforsøk HVERT ÅR. Vi trenger kvinnedagen for i kommentarfeltene florerer det av setninger som "ta livet ditt kvinnemennesket," og enda verre setninger og ord slenges ut. Fingrene spinner vilt over tastaturet med nedlatende kommentarer. Så at du spør hvorfor vi trenger den anbefaler jeg deg å fortsette å lese!

Når mennesker i rampelyset får hatfulle og nedverdige kommentarer slengt etter seg får å uttale seg om viktige temaer. Det er ikke lengre mulig å si sine egne meninger i media uten at man får en hel hær av kommentarer som går på utseende. Da kan jeg bare henvise til et innlegg jeg skrev tidligere. "Et monster bak skjermen" Et innlegg du kan lese HER. 

Jeg sitter å leser igjennom forum om kvinnedagen og blir sjokkert. Kommentarer som "Hva er det med norske kvinner som gjør at du føler de fortjener en spesiell hyllest, da?" Jeg føler ikke dagen skal handle om å hylle kvinner, men sette lyset på at vi må fortsette å jobbe mot det som er viktig. Jobbe mot et mål. I Norge tar vi likestilling litt for gitt, men i andre land er det ikke snakk om likestilling. Det er ikke snakk om at kvinner skal ha retten til å si sin mening eller gjøre det de ønsker. Egentlig er det helt unødvendig at vi skal ha en dag kalt kvinnedagen. For det skulle ikke vært slik at vi hadde en grunn for en slik dag, men slik er det ikke. Skulle trodd vi var kommet lengre, men dessverre. Spesielt med tanke på de siste månedene og Metoo kampanjen. 

Vi trenger kvinnedagen for to av tre ungdommer med psykiske lidelser i 12 års alderen og oppover er jenter. Psykiske lidelser svekker livskvaliteten og muligheten til å leve et selvstendig liv. Vi lever i et samfunn der sosiale medier er en kjempe stor del av hverdagen. Reklamer og kroppspresset blir verre og verre. Uansett hvor enn vi snur oss ser vi retusjerte reklamer. Alt fra hudprodukter til klær. Alt blir redigert og alt blir lagt filter på. Skjønnhet og mote bransjen har satt et klart eksempel på hvordan et attraktiv kvinne skal se ut. Glatt hud, tynn, ingen cellulitter, ingen appelsinhud, solbrun, lange øyenvipper, silikonpupper, stor rumpe osv. For å ikke nevne disse Beauty og sminke appene. Rediger nesen, huden, øynene og få tennene til å bli så hvite at de lyser i mørke. Alt ved hjelp av noen apper. Endre utseende på noen sekunder, men alt er jo fake, Ikke sant?

Det er mange grunner til at vi skal feire kvinnedagen. Selv mener jeg den største grunnen er for at vi skal feire hvor langt vi er kommet, men samtidig fortsette kjempe for de som ikke er kommet like langt. For alle kvinner skal kunne få si sin egen mening

JEG BLOTTLEGGER MITT BARN PÅ INTERNETT

 • 07.03.2018 kl. 17:35

Det er mye snakk om det å dele bilder av sine og andre sine barn på internett. Det å blottlegge sine egne liv i detaljer til alle og en hver. Blottlegger jeg mitt barn på sosiale medier? Jeg mener at man skal alltid være forsiktig, for når du har publisert bilde, er det ingen vei tilbake. Det er noe jeg tenker veldig mye over. Samtidig mener jeg at barnet mitt er et del av mitt liv, og ved å skrive en blogg og dele bilder kan familien min følge med på oppveksten hans. For rundt meg bor det ikke mye familie. 

Jeg har hatt mange tanker rundt det med å dele bilder av barn i sosiale medier. Tro meg, jeg tenker meg om uansett hvilket bilde det er. Jeg har grenser for hva som ikke er greit. Jeg ville aldri lagt ut bilde av mitt barn i sårbare situasjoner. I situasjoner der mitt barn er syk. Situasjoner som inneholder nakenhet. Situasjoner som er uheldige eller komiske. Mitt barn skal ha rett til privatliv. Jeg vil ikke oppleve om 10 år at mitt barn er flau over bildene som er blitt lagt ut. Han skal ikke føle for å rynke på nesen i det han ser et bilde av seg selv. Barnet mitt skal få være syk, uheldig, gjøre komiske ting, være naken uten at jeg deler disse tingene. En huskeregel er "ville jeg likt å sett dette bilde av meg selv?" 

En annen ting er å dele bilde av andre sitt barn. Hver familie har ulike meninger. Selvom jeg deler bilder av mitt barn, betyr ikke det at nabofamilien godtar det? Noen barn lever på hemmelig adresse. Man skal alltid være forsiktig med å dele bilder av andre sine barn. Vi vet aldri hva en hver familiesituasjon er. Det er på ingen måte verdt å dele et bilde av andre, for så å vite at man har forverret deres situasjon. 

Jeg passer alltid på at mitt barn er "ordentlig kledd." Er i en situasjon som ikke er sårbar eller inneholder nakenhet. Nakenhet kan være så mye. Det betyr ikke barnet mitt er helt uten klær. Jeg forstår de som skjermer sine barn på bilder, eller velger å ikke vise ansiktet. Jeg forstår også de som deler bilder på lik linje som meg. Uansett hva man velger føler jeg ikke man skal rakke ned på hverandre. Vi er foreldre med ulike meninger, og jeg håper vi kan respektere hverandre sine ulike synspunkter. 

 

LES OM MEG PÅ NETTAVISEN

 • 07.03.2018 kl. 12:36

Hei dere! I dag starten morgenen litt senere enn vanlig. Emilian sov helt til klokken 9. Nå sover han igjen, og da benytter jeg tiden til å oppdatere bloggen. Jeg våknet med at Avisa Nordland hadde delt en reportasje om mitt innlegg. Innlegge med overskriften "et monster bak skjermen." Om du ønsker å lese innlegget, finner du det her. Vi snakket på telefonen mandags morgen og jeg ble spurt en del personlige spørsmål, og om selve innlegget jeg har skrevet. Om du vil lese det kan du trykke HER. Morsomt å kunne skrive innlegg, og få opperksomhet rundt det. 

 

Avisa Norland hadde også snakket med samfunnsdebattant og rådgiver Susanne Kaluza. Hun har også tatt initiativ til Sunn fornuft plakaten, som jeg tror flere av dere vet hva går ut på. Jeg har selv skrevet under sunn fornuft plakaten. Godt å høre at man tar opp et viktig tema som jeg gjerne skulle ønske vi belyste mer. Morsomt at bare flere og flere aviser deler, der i blant nettavisen. Link til reportasjen til nettavisen finner du på nettsiden.

 

 

JEG HAR FORANDRET MEG MYE

 • 06.03.2018 kl. 18:55

Sitter å ser tilbake på bilder de siste årene. Er helt utrolig hvor mye jeg har forandret meg. Fra å være rødhåret med mye krøller, til blonde striper. Så vart det helt blondt, og nå brunt. Forandring fryder er ikke det det de sier? haha, eller ubesluttsom? Nei, men det er gøy å eksperimentere litt. Nå er det i alle fall stopp. Jeg trives godt med brunt hår og har ingen planer om å farge det. Det er ikke bare hårfargen som har forandret seg. Måten jeg sminket meg på, kroppen og selvtilliten er forandret. Tenkte å dele med dere noen bilder fra de siste årene. 

  

 

DE SMÅE LOMMENE PÅ RYGGSEKKEN INGEN BRUKER, DER LÅ MINE FØLELSER GJEMT

 • 06.03.2018 kl. 09:59

Etter mange år som den lille usynlige rødhårete jenten i klassen. Etter mange år som den dere kom å pratet med når dere hadde et problem. Etter mange år som den lave usikre jenten som aldri fant sin plass. Etter mange år med en følelse av å aldri være god nok. Etter mange år med en følelse av å være alene, og ikke tilhøre en "gjeng" Etter mange år der jeg tilbringte kveldene på rommet mitt alene, mens jeg bladde igjennom instagram. Bilder opp og ned av at dere koste dere ute sammen. Hvor er jeg? Hvem er jeg? Hvorfor blir jeg aldri god nok? 

Jeg stilte opp når dere trengte det. Jeg var den som lyttet og bar på deres hemmeligheter og problemer. Jeg var den som tok på meg deres problemer og jeg glemte de ikke. Jeg tenkte på dere. Hva fikk jeg tilbake? Hva var så annerledes med meg enn alle andre? Her sitter jeg mange år senere med et spørsmål om hvorfor? Jeg vet jeg var stille, rolig og forsiktig. Jeg var ikke den som var frempå og hevet stemmen. Jeg var den stille jenten som gjemte seg bak alle andre. Jeg rakk aldri opp min hånd, i en redsel om at svaret mitt skulle være feil. Jeg var redd for å bli ledd av. For jeg ville ikke tiltrekke meg noe oppmerksomhet. Selvom jeg var stille og forsiktig på skolen, om dere bare hadde gidd meg en sjanse til å bli ordentlig kjent med meg. For om dere lar meg bli litt varm i trøyen så skal jeg love dere at dere hadde fått en annet syn på meg. Jeg vet jeg har mye skyld i dette selv da jeg trakk meg mye unna. Sannheten er at jeg blir stille når det blir flere. Jeg er ikke den som roper høyest. Om vi er færre tørr jeg være meg selv. Jeg tørr å dele mine meninger, hva jeg har lyst til og ønsker. Det var muligens derfor dere kom til meg når dere hadde det vanskelig? For jeg vet jeg er lett å prate til. Jeg vet at jeg er flink til å lytte. Jeg vet jeg kan være til god hjelp om du har det vanskelig, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg har den egenskapen. For denne egenskapen skal jeg ta med meg resten av livet. 

Dere har ikke tall på hvor mange tårer jeg har brukt på dere. Hvor mange timer jeg har brukt til sammen på å tenke på deres problemer. Hvor mange kilo av deres problemer jeg har bært på i flere år. Ryggsekken min ble bare tyngre og tyngre. Jeg har fokusert på deres problemer og mine egne har jeg lagt langt ned i ryggsekken. Du vet de små lommene på ryggsekken du aldri bruker? Der lå mine problemer. Godt gjemt. Nå har jeg ikke kontakt med dere lengre, men det betyr ikke at jeg ikke tenker på dere. For jeg ønsker dere alt godt. Det betyr bare at jeg må ha åpnet de småe lommene på ryggsekken og tatt tak i mine egne problemer. Det skal jeg si deg ikke er lett. I årevis har jeg lagt mine følelser som sorg, ensomhet ..... i disse lommene. Hvordan skulle jeg nå få orden på mine egne tanker og problemer? Jeg har aldri gjort det før? 

Nå sitter jeg i en alder av 20 og er takknemlig for den konferansetimen i 7ende klassen der læreren sa til meg "Jeg har hørt at noen av de andre elevene syntes du er god og enkel å prate med." Jeg er glad jeg tok meg tid til dere som kom til meg for å snakke. Jeg tar det som et stort kompliment, og blir lenge å leve på det. Jeg sitter i en alder av 20 med et barn på snart 1 år som jeg ikke kunne vært for uten. Jeg er den eneste med barn fra klassen min. Rart hvordan livet endrer seg og vi går forskjellige veier. Jeg er takknemlig for at jeg sitter en lørdagskveld sammen med sønnen min på gulvet å leker. Dere er ute å har det gøy, opplever andre ting. For om jeg skulle ønske at ting hadde vært annerledes før, eller om jeg skulle ønske jeg hadde kunnet gjort noe annerledes. Da hadde jeg muligens ikke sittet her like sterk som jeg er nå, eller med et barn. Et barn jeg skal lære de samme egenskapene jeg har blitt lært. Spesielt den egenskapen jeg syntes er viktigst, det å være omtenksom og lytte til andre sine følelser. 

 

MENS DERE LØPER FOR LIVET SITTER VI Å KLAGER OVER VÆRET.

 • 05.03.2018 kl. 10:38

Er det ikke rart å tenke på? Rart å tenke på at vi er millioner av mennesker på denne jorden, og vi bare kjenner noen få. Vi er millioner av mennesker på samme jord, men vi alle er forskjellig. Millioner av mennesker med forskjellige liv og tanker. Er det ikke rart?

Jeg sitter trygt og godt plantet i sofaen fremfor pcen min, mens andre løper for livet sitt. Har du noen gang satt deg ned å tenkt på dette? Det er rart å tenke på ikke sant? Jeg går ut av døren uten noen form for bekymringer for at livet mitt skal bli revet bort, mens i andre land sitter det tusenvis av mennesker som er redde for å bare bevege blikket opp. Bevege blikket opp for å se hvilke omstendigheter de er i. For om de beveger blikket opp slår virkeligheten inn, det er ikke en drøm. Det er snakk om mennesker som er like som deg og meg. Mennesker som har et helt liv fremfor seg, en familie og forsørge, og ikke minst en drøm. Mennesker som har en drøm, en vidunderlig drøm om å være fri. En drøm om å kan holde rundt familien deres igjen. En drøm om å kunne LEVE.

Verden er ikke stor, men det er store forskjeller bare på korte avstander. Hvorfor må det være slikt? Hvorfor skal verden være så urettferdig? Hvorfor sitter jeg her med lyden av biler som kjører forbi, vennegjenger som sykler og ler, en gammel dame som går en kveldstur med hunden sin. Jeg hører det er en gammel dame på stemmen. Den koselige stemmen til en gammel dame som snakker med hunden sin. Dette er det jeg hører utenfor døren, mens andre sitter med lyden av tanks, bombeangrep og fly?

Jeg skulle ønske vi kunne sette en stopper for denne urettferdigheten. En stopper for at menneskene som lever i frykt skal få føle en frihet. Jeg leser om krig og elendighet overalt. Selvom jeg sitter å tenker mine tanker, vil ikke dette hjelpe dere som sitter fanget og ikke kan forlate byen uten å miste livet. Mine tanker kan ikke hjelpe dere med det dere har opplevd, og må ta med dere resten av livet. Jeg føler meg hjelpesløs. JEG føler det, hva føler dere da? Det kan jeg virkelig ikke tenke meg til. Jeg kan ikke sette meg inn i situasjonen heller, for det er en en uvirkelig situasjon å sette seg inn i. Deres liv er sårbare, ingen vet hva dere har opplevd. Jeg kan ikke ta bort disse minnene, drømmene eller traumene. Jeg skulle ønske jeg kunne holde rundt dere og gi dere en klem, men alt jeg kan gjøre er å håpe. Til dere får et liv verdt å leve.

Hold øynene lukket, og drøm videre. 

 

 

EN DAG FYLT MED PLANER

 • 03.03.2018 kl. 21:18

Hvordan har deres dag vært? Nå er pizzaen akkurat ferdig stekt, så nå er det tid for mat. Vi har akkurat hatt besøk av Gudmoren til Emilian og samboeren fra Bodø. Utrolig koselig å møtes igjen. Sist vi så henne var i julen. Så det var på tide. Sist vi møttes hadde Emilian akkurat lært å sitte litt, og nå står han opp etter møbler og kryper avgårde. Tidligere var vi på lekeland med den andre gudmoren med familien. Skrev et innlegg tidligere i dag. Koselig å finne på ting sammen som ungene også kan delta på. Så det må gjentas. Resten av kvelden skal gå til å slappe av fremfor Tven, hvordan skal dere tilbringe deres kveld?

LETS GO

 • 03.03.2018 kl. 12:11

Nå er vi på tur ut døren, nå skal vi kjøre til "gamle skola" som det heter, der de har et lite lekeland. Vi drar sammen med gudmoren til Emilian med familien hennes. Gleder oss. Det er ca 40 min dit, så regner med det er en som tar seg en liten lur før han skal leke og herje rundt. Vi har aldri vært der før så vet ikke hvordan det er. Har kun sett bilder, men ser veldig bra ut! 

Senere får vi se hva planene blir, det er i alle fall sol og fint vær ute, så ingenting er bedre enn det. Med en gang det er sol lengter jeg bare mer og mer til våren og sommeren. Det å kunne gå ut døren uten å kle på seg flere lag med klær, det skal bli godt. 

INVITERT PÅ MIDDAG

 • 02.03.2018 kl. 18:36

Da var det blitt kveld igjen. I dag har jeg vært så flink å fått ut to hele innlegg, haha! I dag inviterte mamma oss med ut på middag. Vi var å spiste på Thai restauranten, Kan Thai. Oppdaget nettopp jeg enda ikke har lært å skrive ordet restaurant. Noen ord klarer jeg aldri lære meg å skrive ordentlig, men nå ble det riktig. Takk Gud for retteprogram!!! Vi var i alle fall ute å spiste, ikke lenge siden vi kom hjem. De hadde buffet, så det var mye å velge mellom, og mett ble vi. Ellers har dagen gått så fort så det har ikke skjedd så veldig mye. I morgen der i mot planlegger vi å dra sammen med Gudmoren til Emilian og hennes familie til "lekeland". Da er det en liten kar som blir fornøyd. 

Håper dere har hadd en bra dag, og får en fortsatt fin kveld. 

LIVET I DAG ER ET STIGESPILL BASERT PÅ RANGSTIGEN

 • 02.03.2018 kl. 10:09

Hvordan verden er det vi vokser opp i? En verden fylt med hat, krig og rasisme. 

En verden som ligner rene stigespillet. Noen når langt, andre strever og strever, men når aldri opp til topp. Er aldri god nok. Får aldri en god start. Er så "uheldige" å ha en annen etnisitet. Det å gå i gatene å bli sett ned på? Det å aldri bli norsk nok? Det å bli plassert nederst på rangstigen? Denne stigen kan sammenlignes med stigene i stigespillet. Noen svever gjennom livet, andre må jobbe, jobbe hardt! Jobbe for noe så unødvendig som å bevise at de er norsk nok. Må bevise hvorfor man velger å være sammen med andre mennesker fra forskjellige kulturer? Må bevise at man har kvittering eller pass?

Jeg trodde innerst inne at dette temaet ikke var så ille som det skulle vise seg å være. Jeg har hadd en oppfatning at det fantes få rasister i Norge i dag, men der tok jeg feil, muligens fordi jeg omgås mennesker som er langt fra rasistiske.JEG føler en skam og en redsel for hvordan rasisme enda eksisterer. Eksisterer på et så høyt nivå i dagens samfunn. Et så høyt nivå at komentarer som at Breivik ikke gjorde noe galt er akseptabelt. For meg er dette helt bak mål.

Hvorfor er det slik? Hvorfor skal det være så vanskelig å se menneskene for hvem de er, og stoppe å fokusere på hudfarge. Hvor er oppdragelsen? Hvor lenge skal dette fortsette? Jo lengre det fortsetter, jo verre blir det, er det slik vi vil ha det?

 

Kast terningen, fikk du 6 øyne på terningen? Får du en sjanse til? Bruk sjansen godt. I alle fall bruk de 2 øynene du har fått utdelt og se mennesket i stedet for hudfargen du ser ved første øyekast. En ting har jeg innsett, kampen er ikke tapt. Vi prøver en omgang til.

Uansett hvor mange ganger vi havner på de røde feltene og faller ned igjen,

uansett hvor lang denne stigen føles,

uansett hvor mange ganger denne stigen må beseires,

uansett om følelsene blir tunge. Må vi stå sammen. For det handler ikke om å vinne, men om samholdet man kan ha sammen, og kjærligheten man kan spre!

 

 

DET ER DEN DAGEN I DAG

 • 01.03.2018 kl. 19:05

I dag er den dagen der jeg får et "kick" og begynner vaske og rydde. Må bare hive meg rundt med en gang når jeg får en følelse av å skal rydde og vaske, for det er ikke ofte jeg har lyst til det. Så nå skinner og glitrer kjøkkenet, nei det var å ta hardt i, men det er rent det kan jeg si. Så nå er det neste å støvsuge og vaske over gulvet i stuen, gang og bad så kaller vi det en dag. 

Denne dagen har gått fort, men samtidig sakte, det ga mening? haha! Dagen startet klokken 7, da var Emilian våken og klar for å starte dagen, jeg var kanskje ikke helt på samme nivå, men vi kom oss opp. Etterhvert dro vi til Leknes til mamma, og der etter hjem for å få Emilian i seng til lur nummer to, og middag selvfølgelig. Så nå har vi lekt et par timer, og vasket. Ikke lenge igjen for det er leggetid for den minste her i huset. Akkurat nå sitter han med en riskake i hånden, og rister på hodet. Han har lært å riste på hodet, om vi spør "kan du si nei?" I og med at han sitter å rister på hodet nå helt ut av det blå, har han enten ikke skjønt det 100%, eller så er han ikke fornøyd nok med vaskingen. 

Nå skal jeg fortsette å være produktiv, så får dere ha en fin kveld videre!

 

Alexandra Dagfinrud

Jeg er en 20 år gammel jente fra Lofoten. Bor sammen med min samboer og vårt felles barn.

Søk i bloggen

Kategorier

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no