hits

VI HAR IKKE TID TIL HVERANDRE LENGRE

 • 28.02.2018 kl. 18:28

Hva har skjedd? Hvorfor har samholdet mellom mennesker endret seg sånn. Endret seg så mye fra da jeg var mindre. Hva skjedde med det å besøke hverandre. Det å ringe på døren til familie og venner uten å ha sendt en melding, ringt eller forsikret seg på noen måte at de er hjemme forut. Det er trist, og synd at det er blitt slik. Jeg savner den tiden der ikke alt var så høytidelig. Det gjorde ingenting å kjøre en bomtur, for hun/han var ikke hjemme. 

Det virker rett og slett som at alle har hver sitt de holder på med, hver for seg. Hver familie har alt for mye på planen hver dag, hver uke, hver helg. Fotball, håndball, trening, jobb osv... Planene for ukene er fylt opp allerede når vi kommer til den 1. i måneden. Kalendrene og notatene er skrevet opp. Kan vi stoppe opp litt? Er det rart tiden flyr forbi? 

Det er et evig stress og mas. Noe som ikke er noe bra for kroppen, og kan føre over lengre tid til helseplager. Mange glemmer å lytte på kroppen, og til slutt ender det med sykemelding, utmattelse. Vi kjører oss helt ut til det sier stopp. Eller de gangene vi ikke kjenner utmattelsen før etter du har stoppet opp litt.  Nedenfor ser du noe av det som skjer med kroppen om du stresser mye over lengre tid. 

 1. Huden: Irritasjon, akne og atopisk eksem.
 2. Ledd og muskler: Du kan oppleve verking, smerter og spenninger.
 3. Hjertet og lunger: Økt blodtrykk, høyere hjertefrekvens og kolesterol, og økt fare for hjerteinfarkt.
 4. Bukspyttkjertelen: Langvarig negativt stress kan føre til diabetes.
 5. Mage og tarm: Hard eller løs mage, kramper, udefinerte smerter og vektendringer. Noen kan også utvikle magesår og magekatarr.
 6. Reproduksjonsorganer: Redusert sexlyst, lavere spermieproduksjon og økte smerter under menstruasjon.
 7. Immunsystemet: Redusert evne til å bekjempe sykdom.

kilde: https://www.nrk.no/mr/dette-gjor-hverdagsstresset-med-deg-1.11979370

Hverdagene er fylt med planer, og det er sunt at barn omgås med venner, og går på ulike aktiviteter. En annen ting som også er sunt, er å kjede seg litt. Ingen tar skade av det. Det skal ikke være lett å sjonglere fra det ene til det andre. Det er oftest en stressende hverdag om du har en jobb og unger hjemme. Jeg mener ikke at man skal kutte ut noe, men ta pauser inni mellom og slapp av, for utbrent vil ingen bli, men dessverre er det bare flere og flere som kjører seg helt ut. 

Har du en hverdag full av planer?

 

SANNHETEN, HVERDAGEN MIN UTEN FILTER

 • 27.02.2018 kl. 14:24

Det er de dagene man har mye på hjertet, og andre dager sier det stopp. De kveldene fremfor pcen der fingrene flyr bortover tastene, mens andre dager der skjermen er tom, og fingrene ligger avslappet på tastaturet i håp om at du skal komme på en ide. En ide om noe å skrive, formidle, noe som betyr noe. Noe andre kan lese uten å tenke at de har kastet bort sin tid. Hver dag er ulik, og hvert innlegg er ulikt. Noen ganger kommer ideene som et lyn fra klar himmel, og andre ganger sitter jeg i flere timer å ser ut i den tomme luften, mens jeg venter. Venter og venter. "Skriv et innlegg...." står det, jeg starter å skrive et ord, men det blir fort visket vekk. To ord er skrevet, men det går ikke lenge før de også er borte. Andre ganger er det avsnitt som slettes, da jeg finner ut at de er teit og ubrukelige.

Man ønsker så inderlig å levere hele tiden, men sannheten er at det er ikke mulig for meg. Hverdagen min består av mye det samme, og det handler ofte om hva jeg gjør det til selv. For helt ærlig er jeg egentlig lei av det meste. Lei av snøen, lei av regn, lei av rot og lei av alt. Nå ble det mye negativt, men det er livet, hverdagen. Jeg er et menneske jeg også, på lik linje som dere andre. Jeg kan ikke levere interessant hele tiden, for som dere skjønner så er ikke livet mitt så utrolig interessant. Det skjer ikke noe nytt hele tiden, og det kommer det aldri til å gjøre. Poenget er at man har dager man føler alt er dritt, og i dag er en dag som det.

Dette er vel et av de innleggene som kommer til å bli liggende i arkivet lenge lenge. Et meningsløst innlegg med et manglende poeng. Et innlegg som blir dratt ut i det uendelige uten mål og mening. Det er disse prestasjonene og presset jeg føler. De gangene jeg ikke klarer å prestere godt nok. De gangene jeg føler jeg feiler med tanke på innleggene. Jeg må begynne å akseptere at alt trenger ikke være stort, fint og flott. Så lenge jeg er ærlig og viser sannheten holder det. Er du enig?

 

TIL 17 ÅR GAMLE MEG

 • 26.02.2018 kl. 21:02

Kjære 17 år gamle meg...Kjære usikre jente. Kjære jente med null selvtillit. Kjære 17 år gamle meg med et stort hjerte, et hjerte som bare ville alle andre vell. Lite visste du om at ting skulle bli mye verre enn de var. Selvtilliten skulle også forverres, men det store hjertet det kommer ikke til å forsvinne. Det skal jeg love deg.

Kjære 17 år gamle meg, ikke se ned i bakken til en hver tid, hev hodet, vær stolt over deg selv og hva du har fått til. Jeg lover deg at om noen år sitter du med en spesiell gave som ingen andre kan ta i fra deg. Hev hodet ditt, ikke se på regndråpene som treffer sølepytten, se fremover med dine blå øyne. Se fremover for hvordan du føler deg nå, lover jeg deg at du ikke vil føle om noen år.

Denne tiden gjør vondt, det vet jeg. Jeg kan på ingen måte ta bort denne tiden, eller spole tilbake og endre det, men en ting kan jeg si til 17 år gamle usikre meg. Stopp opp og pust. Tell til 10 og pust lettet ut, for livet det går sin gang uansett. Jeg vet du ønsker at det skal finnes en pauseknapp, men du vil forandre mening. Forandringer skjer hele tiden så ro ned.

Jeg vet du stresser over hver minste ting, og det kommer du til å gjøre fremover og, men det blir bedre. Noen ting lærer du deg å ikke tenke så mye over, spesielt de tankene som kommer om hva andre tenker om deg. Det store spørsmålet du har i hodet ditt er "Hvordan blir jeg likt, hva må jeg gjøre for å være spesiell?" Vær deg selv. for med alt det du har i hodet ditt nå går utover venner og familie, dessverre. Det går utover deg, psykisk og fysisk. Jeg vet du er sliten. Jeg vet også at det kommer en tøff tid i møte med deg. Din farsfigur går bort, din bestefar. Den tiden blir tøff, men overraskende nok så kommer du styrket ut av det. Uansett hva som skjer fremover kjære usikre jente med alt for mange bekymringer, du kommer styrket ut av hver eneste hendelse fremover. Vær glad for det, for om noen år er du sterkere enn noen gang.

Jeg skulle ønske jeg kunne sagt dette til deg før, du er verdt utrolig mye, du er snill nok, du er bra nok, du er spesiell nok. Du er et menneske, et menneske som prøver og feiler. Senk skuldrene litt, skyv unna noen av de bekymringene en 17 år gammel jente ikke skal ha. Livet er kort, nyt det i stedet for å lukke øynene og holde tårene tilbake. Åpne de blåe øynene dine og se verden. For verden er nydelig, og menneskene du har rundt deg vil støtte deg uansett hva. En ting skal du huske på, "man får ikke mer enn man kan håndtere". Så kjære 17 år gamle usikre jente med null selvtillit, alt går bra til slutt.

Hva ville du sagt til deg selv ?

TUSEN TAKK FOR RESPONSEN

 • 26.02.2018 kl. 15:58

Tusen takk for responsen på forrige innlegg, det betyr mye å høre hva dere syns og tenker. Både om innlegget og deres egne tanker om temaet. Virker som det er flere som legger merke til denne hetsingen rundt omkring på sosiale medier, men spesielt blogg. 

I dag har vært en sløv dag. Ikke typisk mandag, føles mer ut som en søndag spør du meg. I å med at min samboer går sykemeldt er vi begge hjemme, dette fører jo til at vi ofte sitter å spekulerer på hva vi skal gjøre, men ingenting blir gjort. Kjenner dere dere igjen? Noen dager er bare sånn. Vi satser på at morgen dagen blir mer produktiv. Siden vi ikke har gjort så mye i dag som var verdt å ta bilde av, tenkte jeg å dele med dere noen bilder jeg tok av Emilian for noen dager siden da vi var ute en tur. Emilian likte i alle fall veldig godt å være ute å krabbe i snøen. 

ET MONSTER BAK SKJERMEN

 • 25.02.2018 kl. 13:33

Jeg blir rett og slett lei meg. Det snakkes og snakkes om at bloggerne tar plastiske operasjoner, formidler feil budskap og er rett og slett dårlige forbilder. Jeg syntes synd i deg som er på topplisten i bloggnorge, og har tatt en slags operasjon. Du må være bra sterk som person for å ikke knekke sammen. Jeg tror aldri jeg hadde klart å fått så mye hets, og fortsatt tatt mine små steg utenfor dørstokken. Jeg er sjokkert. Sjokkert over menneskene. Sjokkert over hva man får til å skrive i et kommentarfelt. Sjokkert over at mestparten er voksne mennesker.

Voksne mennesker som kommenterer at bloggere som har gjort plastiske operasjoner ikke er et forbilde. Ord som hjernedød, plastikk dukke, forkastelig, stygg og enda værre ord strømmer ut av munnen på voksne folk. Voksne folk som sitter å kritiserer ungdommer. Jeg skulle "likt" å sett at du hadde satt deg ned å snakket slik til din datter eller sønn. Det hadde du ikke gjort nei? Men over internett er alt lov, så lenge du ikke kjenner person så er det bare å kaste meningene sine i hytt og gæver uten å tenke seg om. Du som kommenterer at du ikke håper ditt barn vokser opp å får Sophie Elise som forbilde, da lurer jeg på om du rett og slett på hva du mener. Så du ønsker ikke ditt barn å oppnå suksess, oppnå sine drømmer og mål, klare å bygge seg opp en karriere alene i en ung alder, skrive en bok?? Få en egen serie?

Det tenkte du kanskje ikke på i det du satt å spammet kommentarfeltene med hatfulle meninger under tv2 sin nye artikkel om at Sophie Elise får sin egen serie. Alt som sto i ditt hode var at dette mennesket er dårlig fordi hun har valgt å ta plastisk operasjon. Du som skal være en støttespiller, du som SKAL VÆRE et FORBILDE. Et forbilde for dine barn. Du som skal lære dine barn fra de er små at mobbing ikke er greit. Nettmobbing er ikke lov! Men det er lov så lenge personen er i rampelyset? Er det sånn det er å forstå?

Jeg blir kvalm, og lei meg for at unge mennesker som velger å skrive om sitt liv, sine tanker, sine mål skal bli hetset. Unge mennesker som skriver om sine dypeste tanker, depresjoner, dyrevern, politikk, kjærlighetssorg. Alt det gode innvendig blir glemt, alt det gode en person står for og oppnår er glemt på sekundet, for så lenge vi ser pengene har gått til utseende er du null verdt.

Jeg kan være uenig i mye, men jeg er enig i at det er et enormt stort press på utseende, Som ung i dag å leve i 2018. Samfunnet i dag er kjempe tøft. Det er fokus på den minste ting når det kommer til hvordan vi ser ut. Det er nok ingen som ønsker at det skal være slik, og heller ingen som ønsker å være med å skape et større press. En ting er sikkert, det er ikke bloggerne på topplisten som skal få all hets for dette presset, det er millioner av mennesker som fikser på utseende.

Ikke missforstå meg. Jeg blir påvirket. Jeg blir påvirket i kjempe stor grad. Det betyr uansett ikke at jeg klandrer bloggerne og slenger ut alle mine tanker i sosiale medier om deres valg. Hva hjelper det? De er personer de og, som igjen er blitt påvirket? Det er forferdelig at det skal være slik, men enda værre er det at såkalte «voksne» mennesker skal sitte å spy ut av seg sine meninger, som ikke hører til virkeligheten en gang. Voksne mennesker som skal trå frem å være et forbilde. Utrolig godt forbilde der du sitter med kaffen i hånden, godt lent tilbake i sofaen mens du bruker tiden din på drittslenging av unge mennesker som lever i et jævla vanskelig samfunn i 2018. Hvordan tror du samfunnet er om noen år når dine barn er ungdommer? Bedre og lettere?

På senkveld for en stund siden deltok Trine Skei Grande. Der hun åpnet seg opp om det å få stygge kommentarer. Hun sa selv at hun aldri hadde sett et ungt menneske kommentere noe uhyggelig om henne, men voksne der i mot var det flere av. Det var de gangene hun satte seg ned å ringte disse personene som hadde kommentarer om henne. Noe som er kjempe tøft gjort. Dette var personer som hadde bilde av sine barnebarn, og derfor valgte hun å stille dem spørsmålet "er det dette du lærer dine barnebarn?" så begynte tankene å kverne litt hos enkelte, mens andre fortsatte å stå fast på sine meninger.

Uansett hvilken alder du er i dag, er samfunnet vanskelig når det kommer til skjønnhetsideal og kroppspress. Andre påvirkes lettere enn andre, men uansett hvem man er, hvor gammel man er så er vi mennesker. Mennesker med utallige følelser som spiller en stor rolle i hver våre liv.

EMINEM BILETTER

 • 25.02.2018 kl. 13:32

Inneholder betalt promotering

Ses vi der? Hele 6 minutter tok det fra billettene var i salg til utsolgt. Er ikke det helt utrolig å tenke på? 50 000 billetter borte på 1 2 3. Tenk å være så "stor" i hele verden at flere tusen sitter klar fremfor pc, nettbrett og telefon for å kapre en billett for å se deg spille. 30 juni er Oslo sommertid på plass, og selveste Eminem skal opptre. Jeg er ikke den største fan av rap, men tror det vil bli en utrolig opplevelse om vi ender opp med å dra. Var så heldig å fikk to billetter i samarbeid med peersway, så det blir spennende. Først trodde jeg det bare var en Eminem konsert, helt til jeg oppdaget at flere artister skulle bli annonsert etterhvert. Det blir spennende.

Er det noen her som skal?

 

DERFOR SNUR FORELDRE BARNET FOR TIDLIG

 • 25.02.2018 kl. 13:30

Du sitter kanskje å tenker, vent til din 1-2 åring hyler hele bilturen eller du må stoppe tusen ganger pga bilsyke barn. For det er flere som snur barnet for tidlig pga at de blir bilsyke, får dårlig beinplass, liten bil og misfornøyde barn. Dette til tross for at det er fem ganger høyere risiko for at barnet blir drept eller skadet i en kollisjon hvis barn sitter i en forovervendt bilstol sammenlignet med i en bakovervendt.

Viste du at små barn utvikler ikke evnen til å bli kvalm før de er et par år. Dette handler om utviklingen av balansenerven. De som blir kvalme bakovervendt, blir også kvalme fremovervendt. Dette handler ofte mer om å passe på egen kjørestil, ikke ha det for varmt, ikke gi barnet et stort måltid før du setter barnet i setet. Gevinsten ved å sitte bakovervendt er så uendelig mye større, enn å snu barnet pga kvalme.

En annen påstand er at barnet sitter med beina bøyd. Dette handler mer om våre følelser for barna. Vi tror det er ubehagelig, men barna er mykere og smidigere enn vi tror. Bare tenk deg til hvor lenge de kan sitte på knærne å leke.

Barnet protesterer høylytt. Er det barnet som bestemmer? Er det ikke du? Et barn som alltid har sittet bakovervendt vil heller ikke være vant til noe annet, men det finnes unntak, så man må vurdere selv. En løsning kan være å montere et speil i baksetet slik at barnet kan se foreldrene når man kjører. Et annet alternativ kan være å koble ut airbagen å ha barnet ved siden av seg, På denne måten får du bedre kontroll på barnet ditt. Dette anbefaler de i Sverige før du i det hele tatt tenker på å snu barnet fremovervendt. Sverige har kommet mye lengre enn Norge når det gjelder sikkerhet av bilstoler, og vi har mye vi kunne lært av dem.

Siste påstand er at bakovervendte seter tar for stor plass. Dette er en myte, det finnes bakovervendte seter som passer i de fleste biler.

STOPP Å VOKS ER DU SNILL

 • 25.02.2018 kl. 13:30

Du lå beskyttet i min mage, beskyttet fra alt vondt. Beskyttet fra en verden med rikdom og fattighet, krig og elendighet. Beskyttet mot alt som skulle være tøft i din kommende fremtid. Nå er du ute blant oss alle. I en verden som er stor og skummel. En verden du skal vokse opp og leve i. Du er 9 måneder og utviklingen har skjedd fort. Du kom over fjorden på tur hjem, så liten og uskyldig. Du sov for det meste, nesten hele dagen. Høydepunktene var da du åpnet dine små blå øyne å tittet på oss. I de neste månedene sov du også mye, men utviklingen la vi merke til ganske fort. Det var ikke lenge før du rullet fra mage til rygg. Du lagde lyder og pratet.

Noen måneder senere lo du ordentlig for første gang. Den latteren din kommer vi lenge leve på. Nå kryper du rundt omkring og reiser deg opp etter ting. Du spiser maten godt selv. Du babler i vei og herjer. Nå er det ikke mange månedene før du tar dine ben fatt. Det skal bli spennende å se. Blir vel løpende etter, vi får se.

Utviklingen fra du er nyfødt og til 1 år er utrolig stor, skulle vært fordelt på flere år, for dette går alt for fort. Syns ikke det er lenge siden jeg så deg for første gang, og nå kryper du avgårde med en gang du kan.

HVORFOR BAKOVERVENDT?

 • 25.02.2018 kl. 13:29

Jeg vill ikke være mammapoliti, eller si hva du skal gjøre. Hva som er rett eller galt. Muligens handler det om mangel på informasjon. De fleste har fått med seg at det er anbefalt å sikre barn bakovervendt til de er 4 år, men hvorfor velger mange fremdeles å snu barnet før?

Vet ikke helt hvordan jeg skal ordlegge meg for å ikke skape reaksjoner, men ønsker bare å opplyse om sikkerheten av et barn i bilen om du ikke allerede vet dette. For det er utrolig mange der ute som faktisk ikke er opplyst om nyere informasjon når det kommer til sikkerhet. 

HVORFOR ANBEFALES DET Å SITTE BAKOVERVENDT TIL 4 ÅRS ALDEREN?

Om man skulle være så uheldig å havne i en ulykke med et barn som sitter bakovervendt, vil sete fange opp barnet slik at belastningen på kroppen blir fordelt jevnt fra hode til rumpe. Ryggen på bilstolen tar i mot barnet, dette fører til at ingen kroppsdeler slenges på,

Som dere vet er ikke barnets kropp ferdig utviklet. Den kraften som inntreffer i en kollisjon vil ikke være like kraftige som til et barn. Om barnet sitter fremovervendt er selene det eneste som holder barnet. Kroppsdeler som hode, ben og armen vil bli slengt fremover med en enorm kraft. Hode, nakke, armer, skuldre, ben og hofter utsettes for enorme skader, som oftest resulterer til dødelige.

Hodet til barnet er stort i forhold til kroppen, noe som fører til at belastningen blir større i en evt. kollisjon. Bildene i dag blir bare mer og mer oppgradert, og har mange sikkerhetssystemer som f.eks. setebelte og airbag som beskytter en VOKSEN kropp, en barnekropp kan skades og i værste fall drepes av dette.

Det mange tenker, er at i nyere biler er det ikke like viktig med bakovervendt som i en gammel bil, men det er faktisk omvendt. Det er enda mer viktig med bakovervendt i nyere biler. I gamle biler blir hele bilen deformert i en kollisjon, og mye av energien blir tatt ut på bilens deformering. Nyere biler deformerer seg ikke like mye, for å beskytte oss som sitter inne i bilen, men det igjen betyr at mer av energien i kollisjon taes ut på de som sitter i bilen. Derfor er det airbag og andre smarte systemer som fungerer for oss VOKSNE.

FORSKJELLEN PÅ BAKOVERVENDT OG FREMOVERVENDT ER SÅ STOR AT DET KAN DREIE SEG OM ET BLÅMERKE ELLER EN BRUKKET NAKKE.
-Kristin Øyen/TRYGG

Vi har alltid gjort det slik, og det har gått bra før sier du. Vi skal bare en kort tur hit eller dit. Ulykker skjer når som helst og hvor som helst. Uansett om farten er lav eller høy. Du kan ikke ta tilbake det som har skjedd. Jeg kunne ikke levd med meg selv om barnet mitt skulle blitt utsatt for store skader pga jeg valgte å gjøre det motsatte av det norske myndigheter anbefaler.

Det er ikke slik at når barnet ditt fyllet 4 år tåler det skadene som en ulykke påfører. For noen år siden var anbefalingen på 2 år, Nå er den på 4. Om noen år vil den nok øke. Det sikreste for barnet ditt vil være å sitte bakovervendt så lenge som mulig. de største bilstolene som er bakovervendte kan brukes til barn er rundt 120 cm. Gevinsten av å ha barnet bakovervendt er så mye større enn argumentene du har for å snu det for tidlig!

 

Her er et videoklipp for å få bedre forståelse av hva jeg har skrevet om.

QMFVmVn76RU


 

BILDER AV DAGEN

 • 25.02.2018 kl. 13:24

UT I DET FRI

 • 25.02.2018 kl. 13:21

Helgen raser avgårde. I formiddag hadde vi besøk og senere gikk vi oss en liten tur. Emilian fikk være ute i snøen. Noe som han syns var utrolig morsomt. Godt å kunne være ute i frisk luft, spesielt nå som solen er kommet tilbake. Det har jeg savnet utrolig lenge, mørketiden er tung. I ettermiddag var vi hos mamma. Der vi fikk servert nystekte boller..mmm. 

Nå har vi nettopp spist hjemmelaget pizza og den lille er lagt for kvelden! Resten av kvelden skal gå til full avslapping. Ha en fin kveld dere! 

NEW APARTMENT

 • 25.02.2018 kl. 13:15

 januar flyttet vi igjen. Denne gangen til storfjord! Var på tide å finne noe nytt og litt billigere. Koselig leilighet med mye plass. Den er selvsagt møblert nå, men tenkte å dele det med dere senere hvordan den ser ut pr dags dato.

1 ÅR SIDEN JEG OPPDAGET GRAVIDITETEN I UKE 26

 • 25.02.2018 kl. 13:07

Tenk dere for 1 år siden denne måneden fant vi ut at vi skulle bli foreldre. Husker enda den følelsen når graviditetstesten viste «gravid» Jeg ble med en gang redd, redd for å skulle gå igjennom en fødsel, redd for fordommene som følger med å være gravid i ung alder osv, men etter en liten stund ble jeg glad. 

Glad for at jeg hadde muligheten til å bli gravid. Alltid vært redd for at jeg ikke kunne blitt det av en eller annen grunn. Det var mange følelser i sving. Noen dager var enklere enn andre. Jeg slet mye med selvtilliten min og var langt nede. Men nå i ettertid skjønner jeg at det hadde en sammenheng med hva kroppen gikk igjennom og alle følelsene som «kicket» inn. 

Å se magen vokse, forstå at det er et barn du bærer på som utvikler seg, sparker og slår. Det er en ubeskrivelig følelse som ingen kan forstå om de ikke går igjennom det selv. For å bære et barn og hvordan det føles er ikke mulig å beskrive med riktige ord. 

Å oppdage graviditeten i uke 26 trodde jeg ikke jeg skulle oppleve. Nå er det 1 år siden og Emilian blir 9 måneder!! Tiden går alt for fort. Mye kan skje på noen år, hadde aldri sett for meg sitte med et barn i en alder av 20. Nå mens jeg sitter i sofaen og ser på Emilian krype rundt og leke kunne jeg ikke sett for meg en annen hverdag.

CUTE BABY LEGS

 • 25.02.2018 kl. 13:06

MIN FØRSTE MORSDAG

 • 25.02.2018 kl. 13:02

I dag er det morsdag, min første faktisk. Det føles veldig spesielt. Jeg har vært vant i mange år til å ordne noe ekstra til min mamma. Det har aldri vært de store tingene, men kaffe på sengen, kort og noen ganger kake. Bortsett fra den ene gangen da kaken aldri ville stekes. Var ikke så rart når jeg hadde brukt en alt for liten form, men tanken som teller, ikke sant? 

Utrolig spesiell følelse. Det er mange tanker som svirrer rundt i hodet mitt. I 20 år har min mamma forsørget meg, vist meg kjærlighet og lært meg det meste.. I 20 år har hun vært der for meg når det trengtes, kjørt meg dit jeg ønsket, diskutert med meg når jeg har vært sta. Hun har tolerert utrolig mye, og jeg kunne ikke bedt om en bedre mamma. En mamma som ser med en gang du er lei deg, selvom du prøver å skjule det. En mamma som kan sitte i timesvis å snakke om man har det vanskelig. En mamma som har lært meg så utrolig mye. En mamma som har vist meg hva familie betyr. En mamma som gjør alt for deg uansett hva. 

Etter å ha fått en sønn kan jeg forstå bedre disse følelsene som kommer med det å være mamma. Følelsene til sitt barn er helt utrolig. Det er trossalt et barn man har bært på i 9 måneder, elsket så høyt at det gjør vondt. En ting skal være sikkert, jeg har lært av den beste!! 

FOR EN SLIK MAMMA VIL JEG VÆRE. En slik mamma skal jeg være. For det er slik jeg er oppdratt og det har jeg tenkt å videreføre til mine barn.

 

EN ROLIG DAG

 • 25.02.2018 kl. 12:43

Dagen i dag har gått utrolig fort. Jeg dro ut sammen med mamma på formiddagen. Vi gikk en snartur på kafe og på butikkene. Ikke så mye å se eller gjøre her på Leknes, hehe. Spesielt ikke i regnværet som har vært i dag. Nå har vi akkurat spist middag og sitter på sofaen og slapper av.

MORGENKOS

 • 25.02.2018 kl. 12:41

 

Mye av tankene under graviditeten gikk til hvordan kroppen min kom til å bli seende ut etter fødselen. De tankene har mange, og det er ingen skam å tenke de tankene så lenge man ikke endrer kostholdet sitt og spiser mindre under svangerskapet. Det viktigste for meg var at barnet var friskt. 

Jeg beundrer kvinnekroppen, syntes det er helt sykt hvordan det går ant. Tenk for 2 uker siden hadde jeg den gravid magen, og nå er den borte. Helt utrolig å tenke på at det virkelig går ant. Har tenkt mange tanker i ettertid hvor utrolig kvinnekroppen er. 

Kroppen er det minste jeg bryr meg om nå, det som er viktig for meg nå er at jeg er blitt mamma. Jeg har født et barn og kroppen min har vært igjennom en stor påkjenning. Syntes heller det er viktig å tenke over den jobben man har gjort, enn å bekymre seg over kroppen, for den kan man alltids få tilbake. Det man ikke kan få tilbake er den første tiden med barnet. 

MAGEN ETTER FØDSELEN

 • 25.02.2018 kl. 12:40

 

Mye av tankene under graviditeten gikk til hvordan kroppen min kom til å bli seende ut etter fødselen. De tankene har mange, og det er ingen skam å tenke de tankene så lenge man ikke endrer kostholdet sitt og spiser mindre under svangerskapet. Det viktigste for meg var at barnet var friskt. 

Jeg beundrer kvinnekroppen, syntes det er helt sykt hvordan det går ant. Tenk for 2 uker siden hadde jeg den gravid magen, og nå er den borte. Helt utrolig å tenke på at det virkelig går ant. Har tenkt mange tanker i ettertid hvor utrolig kvinnekroppen er. 

Kroppen er det minste jeg bryr meg om nå, det som er viktig for meg nå er at jeg er blitt mamma. Jeg har født et barn og kroppen min har vært igjennom en stor påkjenning. Syntes heller det er viktig å tenke over den jobben man har gjort, enn å bekymre seg over kroppen, for den kan man alltids få tilbake. Det man ikke kan få tilbake er den første tiden med barnet. 

HVORDAN FIKK JEG SVANGERSKAPSFORGIFTNING?

 • 25.02.2018 kl. 12:38

Savngerskapsforgiftning, eller preeklampsi som det heter er en sykdom i morkaken som fører til forhøyet blodtrykk og proteiner i urinen. Ofte får man hevelser i bena. Mine ankler ble veldig hoven på slutten av svangerskapet, og nå vet jeg hvorfor. 

Jeg vet ikke hvor lenge jeg har hadd svangerskapsforgiftning, men det kan ikke vært lenge da blodtrykket mitt har vært normalt de andre kontrollene. Jeg har vært litt plaget med vondt i hode, som er et av symptomene, men trodde det bare var vanlig hodepine. De andre symptomene som synsforstyrrelser, kvalme eller magesmerter har jeg ikke kjent noe av.

Jordmødrene og legene tror grunnen til at jeg har fått svangerskapsforgiftning er av den grunnen at jeg har gådd på overtid. Termindatoen min var veldig usikker med tanke på at jeg ikke oppdaget svangerskapet før jeg var 6 måneder på vei.

Årsaken til at man får svangerskapsforgiftning er pga en sviktende morkakefunksjon, men man vet ikke hva som er årsaken til denne morkakesvikten. Blodårene i morkaken blir trange, og det fører til at morkaken og fosteret får mindre blodtilførsel enn de egentlig skulle hatt. 

Fødselen er det eneste som gjør at svangerskapsforgiftning går tilbake. Siden jeg oppdaget det forrige torsdag, var dette grunnen til jeg ble satt i gang.


Etter fødselen hadde jeg veldig høyt blodtrykk noe som gjorde at jeg ble i Bodø i noen dager ekstra slik at de fikk kontroll over blodtrykket mitt. Nå går jeg på medisin som skal holde blodtrykket nede. Det ser ut til å virke på meg, skal på kontroll igjen mandag for måling av blodtrykket. Det blir noen kontroller fremover men det er viktig å følge med på blodtrykket så slik er det bare. I går da jeg var på kontroll så blodtrykket veldig fint ut så får håpe det fortsetter slik.

HVA HETER HAN?

 • 25.02.2018 kl. 12:10

Mange som lurer på hva han heter. Det har stått i mellom to navn hele tiden som vi har likt veldig godt, men vi har avventet med navn til vi hadde sett han. Utrolig mange fine navn, men ønsket noe som var litt spesielt, ikke noe alle andre heter. Kunne ikke vært mer fornøyd med navnet vi har valgt, spesielt med betydningen bak og hva navnet betyr "En gave fra gud.."

Så navnet er....

MIN FØDSELSHISTORIE #SATT IGANG MED BALLONG

 • 25.02.2018 kl. 12:08

 

Det hele startet torsdags formiddag da blodtrykket mitt var for høyt, og jeg ble sendt rett på føden på Gravdal. Forlot hjemme slik det var uten en eneste ting med meg, for det kunne jeg evt hente senere om de skulle ha meg til observasjon. Der tok jeg helt feil. Jeg fikk plutselig beskjed om at ambulansen var på vei og at ambulanseflyet sto og ventet. Da var jeg bra stresset. 4% strøm på mobilen og ingen tid på meg til å fikse noen ting.

Ambulanseflyet var ikke morsomt. Turbulent som bare det. Gjett om jeg var redd og stresset. Ankom Bodø i 11 tiden på kvelden. Ble heldigvis møtt av kjempe snille jordmødre som tok oss vell i mot. Ble plassert på et rom der de tok blodtrykket mange ganger, i tillegg ble det satt inn veneflon i hånden. Siden jeg hadde fått svangerskapsforgiftning var det store spørsmålet, skulle de sette fødselen i gang? Kl 1 ca hadde jeg fått plassert inn en ballong som skulle sitte i 24-36 timer. Murringer i ryggen fikk jeg nesten med en gang, og det utviklet seg bare mer og mer utover fredagen og lørdagen. Det ble stadig tatt CTG for å følge med på om barnet hadde det bra og om jeg hadde sammentrekninger. Ingen problemer med barnet og sammentrekninger hadde jeg. Følte de bare ble verre og verre og på lørdagen slet jeg med å snakke da sammentrekningene kom. Ingen skjønte at jeg hadde vondt siden det var meningen at ballongen skulle dette ut når jeg hadde fått litt åpning. Dette gjorde meg utrolig redd, om jeg hadde så vondt nå og ingen åpning, da lurte jeg virkelig på hvordan det kom til å kjennes ut senere. 

 36 timer gikk og de bestemte seg for å ta ballongen ut. Det viste seg at ballongen hadde satt seg fast siden hodet på barnet var så langt nede. Hadde ballongen virket? Ja, noen sjokkerte jordmødre sjekket åpningen min. 7CM!! Nå skjønte de hvorfor jeg hadde vondt. Vannet ble tatt og riene begynte å bli sterkere og sterkere. Viste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg i mens jeg ventet på epiduralen skulle gjøres klar. Noen timer senere var det 10 cm og jeg kunne endelig begynne å presse. Nå var det ikke lenge igjen trodde jeg, presset og presset men riene var alt for korte. 2 timer til gikk og jeg ble satt på drypp. Da begynte riene å bli lengre slik at jeg kunne presse flere ganger for å få barnet ut. 

Jeg følte det tok en evighet, og siden jeg var så sliten hadde jeg ikke mange krefter igjen da de lange riene kom. Prøvde utallige fødestillinger, og tiden følte jeg gikk saktere. Med gode jordmødre rundt meg og Benjamin som motiverte meg var han ute etter en time etter jeg ble satt på drypp. En nydelig gutt på 3495 og 53 cm lang❤️ 

Uansett hvor vondt jeg hadde det var alt glemt da han ble lagt på brystet mitt. Må være det mest spesielle jeg noen gang har opplevd. I en og en halv time lå vi bare å tittet på hverandre, og den tiden kommer jeg aldri til å glemme.

PLUTSELIG VAR JEG I AMBULANSEFLYET OVER TIL BODØ

 • 25.02.2018 kl. 12:05

 

Da er det lenge siden jeg har vært aktiv her, og det beklager jeg veldig. Sist jeg oppdaterte dere var jeg enda gravid, nå når jeg sitter å skriver kan jeg stolt fortelle at min sønn ligger å sover oppå brystet mitt. En utrolig herlig følelse. 

Alt startet på torsdag i forrige uke, jeg hadde kontroll på helsestasjonen. Der snakket vi litt om fødselen og at det ikke var lenge igjen til termindatoen. Før jeg dro målte jordmoren blodtrykket mitt. Det var da alt startet. Blodtrykket mitt var høyt, og jeg ble sendt rett på føden på Gravdal. Klokken var ca 2, og lite viste jeg at klokken 10 skulle jeg enda befinne meg på Gravdal. Få minutter senere var jeg i ambulansen på tur til flyplassen. Legene på Gravdal ville ha meg til Bodø pga. Svangerskapsforgiftning. 

Har aldri tatt ambulansefly før, og det håper jeg ikke jeg skal igjen. For en turbulent tur. Er ikke særlig glad i fly, og stresset som jeg var med høyt blodtrykk, og ingen anelse om hva som skulle skje videre klarte jeg i alle fall ikke roe meg ned. Alt jeg hadde med meg var det jeg hadde på meg. Så gjett om jeg var stresset. 

Vi ankom Bodø i 11 tiden på kvelden og kl 1 ble fødselen satt i gang. Har vært her i Bodø siden torsdag, men krysser alle mine fingre for at vi får reise hjem i morgen. Kjenner jeg begynner å bli ganske utolmodig nå, hehe.

Hvordan fødselen ble satt i gang og hvor lang tid alt tok, hele fødselsopplevelse min kommer jeg til å skrive et eget innlegg om. Føler at jeg var uheldig med mye, men en ting er sikkert. Alt var verdt det til slutt.

 

STOPPER LIVET MITT OPP NÅ NÅR JEG FÅR BARN I UNG ALDER?

 • 25.02.2018 kl. 12:04

 

Hører og ser flere som skriver om at livet stopper opp når man får barn i ung alder, men er det ikke nå det starter?"Nå får du ikke mer frihet," "en rask tur ut døren blir aldri det samme." Selvom jeg er ung og får barn, betyr ikke det at friheten min blir tatt fra meg. Det er vel akkurat det samme om noen eldre skulle fått barn. Frihet og frihet, føler ikke det blir riktig og si at man mister den. Ting blir annerledes JA, det kan jeg si meg enig i, men ikke at friheten min blir tatt fra meg.

Når det gjelder festing og alkohol så kunne jeg ikke brydd meg mindre, for det gjorde jeg ikke mye av fra før av. Når man bærer fram et barn vokser man mer opp, og man får automatisk andre prioriteringer. Så til dere som sier at friheten blir tatt fra meg, er jeg ikke enig i. Spesielt ikke de som sier at livet mitt stopper opp, for det er virkelig nå mitt liv begynner. Jeg skal bli mamma, det må være den beste følelsen i verden. Jeg skal snart få møte min sønn. Jeg får et kjempe stort ansvar som jeg er kjempe glad for at jeg får. Et ansvar for at min egen sønn får en bra oppvekst, og er lykkelig.

I årene fremover blir det annerledes. Jeg kan ikke sitte å se på pc eller tv fra morgen til kveld, men vet du hva? Det skal bli godt. For mens du på min alder muligens sitter å sløver i sofaen. Det er selvfølgelig godt det, det er ikke til å legge skjul på. Men Tenk! Du sitter i sofaen og sløver med en mening om at livet mitt må være så kjedelig og tøft, så vil jeg si:

Jeg gleder meg utrolig mye til at min sønn smiler for første gang, sier sitt første ord, tar sine første skritt... Jeg gleder meg til å være ute med han, leke med han. Hjelpe han opp i klatrestativ, og skli ned med han i de store skliene. Gi han noen dytt på husken, og se han le av glede.

Livet mitt sier ikke stopp nå, det starter, og det starter så INNMARI godt..

DU ER MED SELVOM DU IKKE SER

 • 25.02.2018 kl. 11:56

Du er inne i magen. Du ligger beskyttet, varm og forhåpentligvis behagelig. Du er med meg overalt, selvom du ikke ser akkurat hva det er du er med på. Du ligger og sover mye, mens andre ganger er du våken. Når du er våken og gir meg et lite dytt, eller et lite spark får jeg en god følelse inni meg. Jeg vet du er der, og i live. Jeg går med en konstant bekymring om at noe skal være feil, og om at du kanskje ikke har det bra.

Du hører stemmene som er rundt deg, spesielt min og pappaen din sin. Det er vi som er mest med deg, og vi som snakker mest sammen. Du hører oss kanskje le eller snakke om hvilke ting vi mangler til deg før du melder din ankomst. For kjære deg det er ikke lenge til du sitter godt plantet i sofaen sammen med oss. Sitter sammen med oss trygt og godt, mens du muligens kiker deg rundt i rommet. Jeg vet du kan høre oss, og det er kjempe godt å vite. Enda bedre når du møter verden og vi endelig møter hverandre ansikt til ansikt.

Du har vært med på en del. En sverigetur, Andenesturer, og noen Harstadturer. Tro når du kan bli med og virkelig være til stedet og at vi kan oppleve det sammen som en familie. Tenk hvor moro det kommer til å bli. Jeg gleder meg veldig det skal du vite.

HVORDAN TJENE PENGER UTEN JOBB?

 • 25.02.2018 kl. 11:53

Som dere vet så går jeg ikke i jobb, og nå som jeg venter barn har jeg mye tid hjemme for meg selv. Derfor valgte jeg for et år siden å bli medlem av nettsiden Meningstorget . Link til nettsiden finner du HER . Denne nettsiden har du nok muligens hørt om. På nettsiden har du mulighet for å svare på spørreundersøkelser og tjene på det. Hvor kjekt er ikke det? Spørreundersøkelser høres kanskje kompliserte ut, men de er ikke det. Du kan svare på dem når og hvor du vil, helt etter når du selv ønsker det. Dette syntes jeg er mye bedre enn å svare på spørreundersøkelser for eksempel over telefonen. Som regel svarer jeg ikke telefonen. Da er det kjekt med Meningstorget sin side. Det er enkelt og gratis å bli medlem.

Spørreundersøkelsene er ikke kjedelig heller, det kan være alt fra varer du handler i dagligvarebutikken til hvor godt du liker fast food resturanter. Nedenfor kan du se hva jeg har svart.

Om du ønsker at noen hører meningene dine er dette en måte å gjøre det på. Ved å ta en undersøkelse vet du at stemmen din har en plass og blir hørt. Når du har svart på en undersøkelse tjener du penger. De får du utbetalt til din Paypal-konyo, eller ved et gavekort hos H&M, Zalando, Kicks, bilettportalen og andre butikker. Du kan også velge å donere til veldedige organisasjoner. Er ikke dette supert? Dine meninger er like mye verd som mine i disse undersøkelsene, så det er bare å sette i gang.

Jeg sitter ofte på pcen uten å ha noe å gjøre. Gjør ikke du også? Neste gang vet du hva du kan gjøre når du kjeder deg. Om du trykker HER , kan du registrere deg raskt og enkelt. 

 

 

 

Denne gangen donerte jeg pengene til World Animal Protection, men neste gang skal jeg få pengene satt innpå paypal kontoen min, eller ordne et gavekort slik at jeg kan kjøpe meg noe fint.

NB! Man må være 18 år eller eldre for å registrere seg og kunne tjene penger/poeng/gavekort.

SENGEN ER KLAR

 • 25.02.2018 kl. 11:50

HVEM ER DU INNE I MAGEN?

 • 25.02.2018 kl. 11:48

Hvem er du inne i magen? Du sparker og sparker. Beveger deg vilt der inne. Tro hvem du kommer til å bli? Det lurer jeg veldig på. Blir du en fotballspiller slik som du beveger deg i magen, eller blir du muligens en veldig rolig person som heller ønsker en fremtid som forfatter? Det er så mange valg, og så mange retninger, og jeg undrer i spenning på hvem den lille i magen er. Hvordan personlighet kommer du til å få? Så mange spørsmål, som vi får svar på innen veldig kort tid. For det er bare litt over 40 dager igjen til termindatoen er her og du skal møte den virkelige verden. En verden med utrolig mange forskjellige mennesker, meninger og tanker. En verden som jeg håper du kommer til å trives godt i, og får et godt liv i. Det skal i alle fall jeg gjøre alt for.

I så fall om du ønsker å være fotballspiller, arkitekt, elektriker, brannmann eller forfatter er verden full av muligheter. Grip dem, og gjør det du vil, for det er det som er viktig for meg i denne verden.

FROKOST MED MINI I MAGEN

 • 25.02.2018 kl. 11:46

Dagen i dag startet med at jeg våknet i 9 tiden. Tidlig til å være ferie, men samtidig godt å ha dagen med seg. Det ser ut til at solen begynner å komme mer frem nå, det håper jeg slik at det er mulig å være ute uten å fryse seg i hjel. I dag ble det en enkel frokost, yoghurt med jordbær og musli. Det er enkelt, men utrolig godt.

I går kom vi hjem etter en tur fra Harstad. Vi dro til torsdag og leide hytte til lørdag. Torsdag og fredag var vi nesten hele tiden ute, siden butikkene var stengt. I går ble det shopping!! Det nye Kanebogen senteret anbefaler jeg å besøke, det var blitt utrolig fint, med mange butikker. Tenkte å dele med dere litt av innkjøpene senere.

 

GOOD MORNING

 • 25.02.2018 kl. 11:44

ER JEG AUTOMATISK EN DÅRLIG FORELDER SOM FÅR BARN I UNG ALDER?

 • 25.02.2018 kl. 11:40

Det å være en forelder er et utrolig stort ansvar, det er ikke til å legge skjul på. Selvom det er et stort ansvar, vil det si at jeg er uansvarlig og ikke kommer til å bli en god mor i alder av 20 år? 

Utrolig mange får barn i ung alder, og vanligere var det før, men samfunnet har endret seg. Unge foreldre i dag må til en hver tid bevise at de er gode nok. Hvorfor må ikke du som 28, 35 eller 40 bevise det samme for samfunnet?

Jeg kan være enig i at det er en forskjell på meg som 20 og noen på 35, alder og livserfaring. De to forskjellene gjør meg ikke til en dårligere mor. Mange tenker sikkert modenhet også, noe jeg kan forstå. Det jeg ikke skjønner der i mot er hvorfor alle blir dratt under en kam. Selvom din datter/sønn er ute å drikker seg sørpe full i helgene, ikke har en jobb eller ikke tar ansvar, betyr det automatisk at alle ungdommer er slik? Nei! 

Selvom din datter/sønn har hatt en enkel oppvekst, vil det si at alle andre også har hatt det enkelt? Mange ungdommer har gått gjennom tøffe ting en ungdom ikke burde gå gjennom. Kanskje du er enn av dem som roper til barnet ditt "middagen er klar." Når barnet kommer til middagsbordet står alt dekt på, og det sitter en frisk far, mor og muligens søsken rundt bordet. Rundt bordet snakker dere om hvordan dagen deres har vært, og andre hyggelige ting. Alle har det ikke slik dessverre, noe jeg skulle ønsket.

Det er så utrolig mange som dømmer unge foreldre ut i fra 2 sekunder det tar å gå forbi dem, eller noen flere sekunder om du velger å se litt ekstra, slik at de unge foreldrene føler seg ordentlig utilpass og skjønner hvilken mening du har om dem. 

Økonomi er en annen ting. Selvom man er ung betyr ikke det at pengene flakser ut av konto til alkohol, klær av nyeste mote eller andre ting. Mange ungdommer har økonomien godt på plass, og med en lys fremtid foran seg. Mens du sitter å dømmer de unge foreldrene, kan jeg minne deg på at det er flere voksne som sitter med gjeld langt oppover ørene, og i tillegg med barn. Selvfølgelig blir ikke disse sett ned på, for de er tros alt eldre og har flere år på baken.

Nå kan du kanskje si, hva med utdanning? Ja hva med den? Flere og flere klarer å sjonglere både barn og utdanning. Du er kanskje eldre, og med bedre tid til å bli ferdig med utdanningen, men det vil ikke si du er helt ferdig. Utrolig mange sitter i en senere alder med lærebøkene fremfor seg. Om du klarer det, hvorfor skal ikke jeg det?

Jeg vet ikke hvorfor samfunnet har endret seg så mye når det gjelder dette med unge foreldre. Jeg skulle ønske jeg hadde svaret, men det er under 100 år siden det var normalt å få barn i en alder av 17/20 år. Dessverre er det ofte de eldre som dømmer mest, uten å tenke over hvor gamle foreldrene deres f.eks var da de kom til verden. Å slenge kommentarer på butikken eller om du går forbi er unødvendig. Pass dine egne saker, enn å dømme noen du aldri har møtt før, men bare ser i noen få sekunder. 

Jeg er ung enda, jeg blir 20 år om noen måneder. Jeg er moden og UTROLIG stolt over å skal sette et liv til verden. Jeg skal tros alt bli mamma, noe av det vakreste man kan oppleve.

 

 

PÅ LETING ETTER EN NY KLOKKE?

 • 25.02.2018 kl. 11:37

Hvem vil ikke ha en ny klokke? En klokke som passer til ulike outfits. Jeg personlig elsker klokker, foretrekker det bedre en armband og annet tilbehør. Om man bærer en fin klokke kan det gjøre outfitet finere og komplett. 

Jeg er så heldig å har mottatt en kjempe fin klokke fra Klokker.no . Om du ønsker å titte på nettsiden deres, enten for å kjøpe eller for å drømme deg litt bort i alle de fine klokkene, finner du nettsiden HER .

Den klokken jeg valgte er en svart stilren klokke fra Carrie Taylor, som passer til alt. Du finner den HER. Er den ikke nydelig?

Klokker.no er en super side med utrolig stort utvalg. Leveringstiden er rask. Klokken min kom på kun 2 dager. 

Nettsiden er autorisert forhandlere av alle merkene de fører. De selger 100% ekte klokker med garanti. All handel som foregår via nettsiden er kryptert, som gjør det sikkert for oss som kunder. Du kan enten betale med faktura, avbetaling eller kort. Jo flere muligheter, jo bedre!! 

MERK! Alle klokkene er på lageret i Norge, så du slipper utgifter som toll og fortolling.

 

 

 

UKE 32, HVORDAN SER MAGEN UT NÅ?

 • 25.02.2018 kl. 11:33

 

Da er jeg kommet til uke 32. Nå er det virkelig ikke lenge igjen. 58 dager igjen, og slik som tiden flyr så tror jeg de 58 dagene vil rase fort avgårde. 

Barnet er nå ca 40 cm, veier 1,98 kilo i starten av uken og 2,15 i slutten. Kroppen fortsetter å lagre underhudsfett, og mengden fostervann øker ikke lengre nå. Det holder deg konstant. Hjernen vokser raskt og barnets hode øker i størrelse. Barnet fortsette å være aktiv, og jeg skal kjenne bevegelser flere ganger daglig.

Håret på hodet blir også tykkere, og nå er både tå og fingerneglene ferdig formet. Lanugohåret dekker mindre deler av kroppen, og øyenvipper og øyenbryn blir stadig lengre.
Nå har barnet så dårlig plass i livmoren at han må trekke føttene opp, og innta det vi kaller fosterstilling. Dersom barnet har lagt seg til rette for fødselen vil det bli mye behageligere for meg. Det blir lettere å puste, og hvis jeg har hatt magebesvær vil dette forsvinne nå. Jeg kan kjenne et økt press nedover, og føle prikking eller kribling i bekkenet.

Nå er det lurt å legge inn en liten hvil hver dag. Jo mer avslappet jeg klarer å være under veene desto bedre vil livmoren arbeide. Derfor er det allerede lurt å begynne å øve seg på å slappe av allerede nå.

 

 

25.02.2018

 • 25.02.2018 kl. 11:31

 

Hvem vil ikke det beste for den skånsomme babyhuden? Jeg vet i alle fall at jeg kommer til å være forsiktig med hva mitt barn sin hud utsettes for. Jeg selv reagerer om produkter har mye parfyme, derfor er jeg kjempe glad at jeg er så heldig å ha blitt kontaktet av Neutral. 

Jeg har mottatt mange produkter som jeg virkelig gleder meg til å teste ut. I tillegg et nydelig teppe til gutten i magen. Allergier er i ferd med å bli et stadig større problem for barn og voksne. I mer enn 25 år har Neutral jobbet mot allergier og utviklet milde kvalitetsprodukter. Alle produktene fra Neutral er derfor uten parfyme, fargestoffer og parabener. I stedet for er de fulle av gode og effektive ingredienser som rengjør og tar vare på dine klær.

Høres ikke dette trygt ut så vet ikke jeg. Jeg tror de fleste har hørt om Neutral, eller gått forbi i butikkhyllene og lagt merke til Neutral logoen på noen av produktene. Dere har kanskje sett produktene, men visste dere at Neutral har et samarbeid med Norges Astma og allergiforbund? Den beste måten å holde huden under kontroll på er å vite hva man påfører den. Alle produktene er Dermatologisk testet, godkjent og merket i samsvar med Norges astma og allergiforbund

"Vi har samarbeidet med Norges Astma- og allergiforbund i over 25 år for å utvikle rene, milde produkter som gir deg og familien myk hud og reduserer risikoen for allergi." 
Om du ønsker å titte på litt produkter eller lese mer om dem på nettsiden finner du den --> http://www.neutral.no . 

 

 

Har du prøvd noen av produktene før?

NATTAINNLEGG TIL MINI I MAGEN

 • 25.02.2018 kl. 11:24

Nå har vi akkurat satt oss i sofaen, med noen puter og tepper rundt oss. Jeg sitter komfortabelt nå, og det håper jeg du også gjør. Jeg leser en bok som heter "alt om barnet". Her står det mye informasjon om fødselen, og hva jeg burde vite, men en ting sier meg likevel at uansett om jeg sitter å leser denne boken eller ikke, vil vi klare oss helt fint. Jeg er forberedt på vårt første møte, og du skal vite at jeg gleder meg veldig.

Jeg tenker mye på hvordan du vil se ut, hvordan personlighet du har og om du passer et av de navnene vi liker så godt.. Jeg lurer også på hvordan ting kommer til å bli når du melder din ankomst. Vil du sove godt i din seng, hvordan kommer nettene til å bli. Jeg har mange ting jeg lurer på, og det kommer til å bli nytt for oss begge. Jeg er sikker på at uansett hvordan ting kommer til å bli, blir alt til å gå bra.

Nå beveger du på deg. Jeg lengter etter deg, men ikke stress for vi har mange slike kvelder fremfor oss når du kommer. EN ting lover jeg deg, jeg skal elske deg høyere enn noe annet.

♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥

UKE 30 + MAGEBILDE

 • 25.02.2018 kl. 11:20

Da er jeg kommet til uke 30 + 3 hvor sykt er ikke det? Nå er det virkelig ikke lenge igjen. Det er 70 dager igjen. Har jeg virkelig gått gravid i 213 dager, wow.

Barnet: I begynnelsen av denne uken er barnet 28 uker gammelt, og er 36cm langt fra hodet til føttene. I tillegg veier han 1,43 kilo i starten av uken, og i slutten veier han ca. 1,58. Hjernens overflate blir stadig mer rynkete etter hvert som hjernevindingene dannes. Forskere mener at intelligensen kommer fra dette ytre hjernelaget. Nå kontrollerer hjernen de rytmiske pusteøvelsene, og fosteret regulerer temperaturen selv.

Lanugohårene begynner å forsvinne, men forblir lengst på ryggen og skuldrene. barnet har nå ordentlig hår på hodet. Er ikke det kult? I tillegg er fettlaget like under huden tykkere og glatter ut huden. barnet fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen. Det sparker med føttene og dunker med hendene. Noen fostre legger seg med hodet ned nå. Dette kan jeg kjenne ved at barnet sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen.

Mamma: Den ekstra vekten jeg bærer på nå, er slitsomt for ryggen, så jeg må tenke på hvordan jeg sitter og står. Prøve å være så snill som mulig mot kroppen min. I denne tiden vokser barnet mye, og mellommåltider er veldig viktig. Det er fort gjort å bli kvalm i disse ukene om man ikke spiser nok. Dette er på grunn av at barnet vokser mye, og hormonaktiviteten er stor.

Jeg: Nå er tre fjerdedeler unnagjort, og det er ikke lenge igjen. Kjenner jeg begynner å bli litt utålmodig, selvom jeg ikke har visst av graviditeten lenge. Jeg vil selvsagt at barnet skal være inni magen så lenge som mulig, men jeg kan ikke legge skjul på at jeg gleder meg til å møte han.

 

Alexandra Dagfinrud

Jeg er en 20 år gammel jente fra Lofoten. Bor sammen med min samboer og vårt felles barn.

Søk i bloggen

Kategorier

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no