hits

JEG BLE PÅKJØRT I GÅR

 • 23.03.2018 kl. 11:58

De siste dagene har det vært ganske så stille fra meg, det har vært noen tunge dager uten at jeg skal gå noe nærmere inn på det, men nå går det bedre. Du vet når du er ganske langt nede også bare skjer det en ting til som bare topper alt. Ja, i går skjedde det. Jeg var akkurat kommet meg ut av rundkjøringen, og akkurat gasset opp da en bil bestemte seg for å krysse veien i det jeg kom kjørende. Så det endte med at vi kræsjet. Heldigvis gikk det bra med alle, og min bil var det bare litt riper, mens den andre bilen den så verre ut. Jeg er ikke den som føler meg tryggest bak rattet etter å ha knapt kjørt på veien siden samboeren fikk lappen, så høy i hatten var jeg ikke da jeg satt meg i bilen, lite viste jeg at to minutter senere skulle jeg være uheldig å bli påkjørt. Slik skjer, så er det bare komme seg ut å kjøre igjen før man blir alt for redd for å sette seg bak rattet, jeg er bare glad det ikke var snakk om stor fart. 

Nå sitter vi hos mamma da vi er fri for strøm fra 9-14, og i kveld kjører vi til Andenes for å besøke samboerens familie. Ingen planer er lagt enda for hva vi skal gjøre der, men det kommer etterhvert. Krysser bare fingrene for fint påskevær. 

Hva skal dere i påskeferien?

NÅR BLE DET GOALS Å VÆRE TYKK?

 • 19.03.2018 kl. 18:13

Nå blir jeg nok å provosere noen, men håper dere forstår at det ikke er vondt ment mot noen. Det er bare slik samfunnet er blitt, og jeg forstår virkelig ikke hvordan samfunnet er blitt så på tryne.Om jeg hadde veid 150 kg hadde jeg fått finere og flere kommentarer enn om jeg veide 60 kg og hadde sixpack. Sosiale medier er blitt en slags verden der vi roser de vi ikke føler oss truet av, og dem vi føler vi trues av rakker vi ned på. Om du er «overvektig» i sosiale medier er du goals, er du tynn er du hore og oppmerksomhetssyk. Med en gang du lukker pcen eller slår av mobilen snur dette om. Hvorfor?? Verden er forskrudd.

Jeg er medlem i flere facebook grupper og jeg stiller ofte spørsmål til hvorfor det er blitt goals å være overvektig på sosiale medier, men oppmerksomhetssyk og løs om du har en veltrent kropp. For i den virkelige verden er det jo motsatt. De fleste føler et press, enten det er sommerkroppen. Etter nyttår kommer overskriftene «få bort ribben,» I januar florerer det av overskrifter som «få sommerkroppen 2018» det er på ingen måte goals å være overvektig i det skjermen går i svart.

En jente legger ut et lettkledd bilde, og har litt ekstra fett på kroppen. 249 kommentarer!!! Og dobbelt så mye likes. Ord som goals, du slayer, nydelig, vakker, amazing og forbilde kommenteres. Jeg sitter å leser i gjennom kommentarene på denne jenta sitt bilde og tenker så utrolig snille folk er, som tar seg tiden til å kommentere denne jenta sitt bilde der hun forklarer at hun gruer seg til bikinisesongen, og hvor utrolig tøff hun er som legger dette ut. Jeg får ikke holde så lenge på den tanken før jeg blar videre ned i facebook gruppen, der en jente legger ut bilde av antrekket sitt som hun er usikker på, hun er tynn og har langt hår. Hun er pen akkurat som hun andre, men her er det 1 kommentar og 3 likes??

Verden er totalt forskrudd, men en ting er sikkert, jenter er utrolig sleipe. Ps! Når tar jeg ikke alle under en kam. For det er ikke alle som gjør dette, men jeg vet det er en del. For dette har jeg vært vitne til selv og opplevd.

Jeg er sikker på at halvparten som har kommentert ville ikke hilset på personen om hun hadde hilst på gaten. Jeg er sikker på at om dere satt en vennegjeng å hadde sett dette innlegget snakket dere ned om henne. Muligens tar jeg feil, men jeg har opplevd dette så mange ganger at jeg tror det er en sannhet i det jeg sier. For den brutale sannheten kommer her. Du trenger ikke konkurrere mot henne, du føler deg finere og bedre, derfor kommenterer du. Fordi du ikke skal ha dårlig samvittighet for å tenke de tankene, tenke i det hele tatt i de banene. For sannheten er at du ville ikke sett slik ut. 

Denne jenten som har postet et antrekksbilde har verken fått mange kommentarer eller likes, hvorfor? Jo, fordi hun hadde «finere kropp» i følge hvordan skjønnhetsbransjen definerer pen kropp. Dette gjorde at du følte deg «truet» Du følte hun var pen, noe som gjorde at du ikke la igjen en kommentar. For med en gang vi føler oss truet rakker vi ned på alle og en hver. Det burde ikke vært slik, men dette er sannheten hos flere.

Ikke misforstå meg, jeg er glad for at man heier på hverandre og bruker tiden til å kommentere fine ting, men jeg syntes det er trist at mye blir falskt. Det er synd at man skal heie på noen og trykke ned dem man føler seg truet av. Det er synd at vi jenter ikke kan heie på alle, hjelpe hverandre oppover, men i stedet rakker vi ned på hverandre til den store gullmedaljen. Jeg forstår ikke helt hvorfor det er blitt slik. Jeg forstår heller ikke hvorfor det å fronte «usunne vaner» eller «virkeligheten» som noen kaller det er blitt sunt. Er du et godt forbilde da? Fronte usunne vaner og en holding som tilsier «drit i kroppen» Man skulle funnet en balanse som verken fører til slanking, eller diabetes. For det er ikke slik at kun jenter på 50 kg skaper press, eller gutter på 60kg. Det er flere som prøver å stå opp for kroppspress og velger danse rundt naken i dusjen på Instagram for å få frem virkeligheten, men egentlig skaper du på lik linje som andre kroppspress. Alt blir så dobbeltmoralsk.

Det er på tide vi starter å heie på alle uansett form eller farge. Det er på tide at vi kan akseptere alle andre, og stoppe med å rakke ned på andre for å føle seg bedre meg seg selv. Det er på tide vi jenter skjerper oss og roser hverandre, støtter hverandre og ikke minst hjelper hverandre.

 

Ovenfor ser dere noen av kommentarene til jenta i bikini som skrev et innlegg om at hun ikke gledet seg til bikinisesongen. Jenta som la ut bilde av antrekket sitt hun var usikker på var det 1 kommentar,  et smilefjes. Alle jenter er like mye verdt, og det er på tide vi viser det.

KLIKKHORE SA DU? JA JEG ER VEL DET

 • 18.03.2018 kl. 16:01

Etter jeg leste et innlegg på Pappaglede sin blogg. Du finner bloggen her, og innlegget jeg referer til her. Så begynte jeg å tenke litt på ordet klikkhore. Hva vil det egentlig si? Er jeg det? I følge dagbladets artikkel er definisjonen av en klikkhore, substantiv (norr. klikkhóra): En som vinkler en nettsak så bra at folk faktisk gidder å lese den. Så er jeg en klikkhore? Ja du kan vel kalle meg det. Jeg skriver innlegg som jeg bryr meg om og føler er fengende for andre å lese. Jeg skriver innlegg om temaer som jeg ønsker skulle bli belyst mer, og folk leser det. Så ja jeg er en klikkhore i følge definisjonen. 

Jeg har hørt ordet klikkhore før, men jeg trodde det var et annet ord for clickbait. Clickbait er når du skriver overdrevne overskrifter, som ikke alltid har noe med det innlegget handler om, men overskriften lurer deg til å trykke deg inn på innlegget. Det blir muligens det samme, men jeg føler ikke jeg villeder dere lesere til å klikke dere inn, for så å lese noe som ikke overskriften handlet om. Pappaglede skriver det så kort og fint.

"For jeg er en klikkhore men, vet du hva? Det er jeg faktisk veldig stolt av. For som blogger er det mange ting som driver deg, en av disse tingene er nettopp klikk og derfor lager man saker der nettopp du som leser klikker deg inn for å lese. Helt naturlig det men, det er også sånn at mine overskrifter er rettet til temaet jeg skriver om i denne teksten, så jeg føler ikke jeg lurer noen med disse overskriftene mine."

Akkurat slik føler jeg det også. Jeg skulle ikke på noen måte lurt noen av dere, men jeg vinkler overskriftene mine slik at de skal være interessant. Det sier seg selv at en fengende overskrift får flere klikk, enn en overskrift som dette "I dag har jeg vært på skolen." Man skal tross alt skille seg ut blant tusener av blogger. Tusener av mennesker som jobber inderlig hardt om å vises. Da hjelper det ikke ha "kjedelige" overskrifter. Som blogger må man fenge leserne sin oppmerksomhet. Jeg føler jeg gjør det, men jeg lurer ingen. Det er synd at bloggere ikke blir tatt så seriøse, og at ikke mange ser på det som en jobb. Blogging er en jobb, og det er utrolig krevende. Jeg forstår at de utenfor mener det ser ut som man skriver i full fart og slenger ut noen innlegg, vipps så tjener man penger, men slik er det ikke. Det må jobbes hardt. Og det er ingen andre som forstår hvor vanskelig der er, om du ikke har prøvd det selv. Det blir litt det samme som at jeg skal si at din jobb ikke er tøff eller vanskelig. Hva vet vel jeg? Og hva vet vel du?

Det er flere nettsider, nettaviser, bedrifter som bruker clicbait, men det reager vi ikke på? De prøver på lik linje som oss å få lesere eller i denne sammenhengen klikk. For når du bretter ut livet ditt, meningene dine og følelsene dine så er det noen ganger godt å se at flere klikker seg inn. At flere føler det samme, og kan kjenne seg igjen i det man skriver om. At flere klikker seg inn for at overskriften var fengene og interessant, men innlegget svarte til overskriften og var enda mer interessant. 

Jeg anbefaler dere også sjekke ut Pappaglede sin blogg. Han skriver utrolig bra, og jeg føler vi er ganske lik i denne bloggverdenen, så han er verdt å sjekke ut. Du finner bloggen HER.

BRUKT MITT NAVN UFRVILLIG PÅ NAKENBILDER/DATINGSIDER

 • 17.03.2018 kl. 19:39

Er det noen som kan hjelpe meg? Navnet mitt er tilkoblet utallige linker til datingsider, og sider generelt med nakenbilder (ikke av meg), mennesker som søker etter sex osv. Det finnes mange linker tilkoblet mitt navn, men alle linkene fører til to spesielle sider hele tiden. Jeg har verken sett sidene før, og ikke gjort dette selv. Prøvd å komme meg inn for å se profilen, men kommer bare tusenvis av spørsmål opp. Får ikke se selve profilen. Lest litt rundt på internett, men finner ikke noe løsning på dette uten å gå til politiet, som mest sannsynlig henlegger saken om det ikke er for grovt. Så er det noen snille skjeler der ute som har opplevd det samme, eller må jeg bare la det gå? 

Synd at noen tar seg tillatelse til å bruke andre sitt navn og evt. bilder, hva vet jeg vel siden jeg ikke kommer meg inn? Er ikke spesielt morsomt å ha navnet sitt koblet til slike steder, så håper det er noen der ute som vet et svar på dette og kan hjelpe meg. 

Nedenfor ser du et bilde av et par linker, men det er mange fler.

HELG HELG HELG

 • 17.03.2018 kl. 11:41

Da var det tid for Lørdag igjen. Dagen startet klokken halv 8, og Emilian er akkurat lagt seg for å sove igjen for sin første lur. Så da utnytter jeg tiden til å skrive. En fin start på en fin dag, om jeg skulle klage på noe hadde det blitt været. Ser kaldt og grått ut. Krysser fingrene mine for at snøen snart forsvinner, og at våren nærmer seg. Skal bli så godt, ser virkelig frem til våren og sommeren. Planene for dagen er jeg ikke sikker på. Hadde tenkt å gå en tur, men i dette været holder jeg meg heller innendørs. Så vi får se hva dagen bringer, muligens en tur til Leknes. 

 Hva skal dere denne helgen?

TIL MARTINE HALVORSEN

 • 16.03.2018 kl. 12:11

Jeg kan begynne med å si at dette ikke er et personangrep. Det er så lett å misforstå. Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg leser ofte din blogg, og jeg digger flere av innleggene dine, men det innlegget ditt til Isabel, det er jeg ikke helt enig i.Innlegget finner du HER. Og det må jeg få lov til, på lik linje som du skal få lov til å ha din mening. Jeg lurer bare rett og slett på om du også ser hvor vanskelig det er? Uansett hva man velger gjøre, uansett hva man sier får man kritikk. Ja du får kritikk du også, men du er i hvert fall «naturlig», så du kjenner ikke akkurat på det presset, jeg er og naturlig og kjenner ikke på det presset, men jeg ser to sider av en sak. 

Det er utrolig vanskelig å gjøre noe rett i dette samfunnet. Er du tynn kan du ikke legge ut bilde i bikini, uten å få kommentarer som at du higer etter oppmerksomhet, hore og utallige kommentarer om at du ikke er pen nok, for liten rompe... you name it. Jeg blar igjennom Instagram kontoen din, det er bikinibilder, videoer der du danser i undertøy, DET ER GREIT!! og det er akkurat dette som provoserer meg mest. For DU har lov, akkurat som andre som ikke er syltynne, dere hylles for det dere gjør. Dere får kommentarer som «nydelig, vakker, pen» Kommentarer som «digger deg, fine, kloke ..» Jeg prøver ikke si at du ikke er pen, for det er du. Det virker som du er utrolig sterk, og det beundrer jeg. Jeg bare forstår ikke helt hvorfor det skal være akseptert å legge ut bilder som inneholder nakenhet om du har litt ekstra på kroppen, men ikke greit om man er syltynn. Forstår du? 

Jeg håper en dag at flere kan se ting fra den andre siden også, jeg ser ting fra to sider. Det kan ikke være lett å legge seg under kniven for så å få spørsmål, kritikk osv for det man har gjort. Det er ikke sikkert jeg har «rett» i alt jeg sier, men jeg føler at jeg kan forstå begge parter, om vi kan si det slik. Det er synd at man skal ha så dårlig selvbilde at man går til det skrittet å legger seg under kniven, men selvtilitten og selvbilde til verken Isabel eller Sophie Elise blir bedre av at vi sitter å hakker ned på dem hele tiden, eller poengterer at det det valget de har tatt, er "galt."

Jeg forstår at man ikke skal dele absolutt alt, men jeg forstår også hvorfor bloggere deler. Leserne maser og maser om operasjonene. De velger å være åpen og ærlig. Du forstår like godt som meg at vi alle hadde sett feks Isabel hadde operert seg og om hun hadde holdt det skjult, da hadde det blitt feil også, forstår ikke du at man aldri blir gode nok i denne verden? Uansett hvilke valg man tar blir det galt. Om man holder det skjult er man ikke ærlig, og om man er ærlig så er man for ærlig. 

Jeg kjenner på presset. Presset om å ska se bra nok ut, store pupper, stor rumpe, men en ting skal være sikkert Isabel er ikke den som påvirker meg, eller Sophie Elise. For i bunn og grunn har de nok følt på akkurat det samme som meg, nemlig å være usikker på seg selv og kroppen sin. Jeg forstår at man ikke skal legge ut hver enn minste ting, og jeg syntes selvsagt det også er unødvendig å presse rompa i kameraet, men jeg føler personene blir glemt. Det de gjør bra, de er ærlige og forteller den brutale sannheten om det å slite psykisk, baksiden av operasjonene. For innerst inne vet vi at operasjonene ikke gjør oss lykkelig, man må jobbe med seg selv og sine følelser. 

En vakker dag når jeg har rå, kommer jeg til å ta silikon. Dette har jeg sagt i flere år, men hva skjer da? Blir alt det jeg ha skrevet uviktig? Alle de innleggene som jeg har skrevet fra mitt hjerte. De innleggene som andre kjenner seg igjen i, og forhåpentligvis har vært til hjelp. Vil ikke min stemme ha noe å si lengre? Kun fordi jeg har valgt å lagt meg under kniven for noe som har plaget meg i flere år, og spesielt etter å ha ammet et barn. Selvsagt trenger jeg ikke dele det, men vil det si at jeg ikke er ærlig? Jeg har på ingen måte god selvtillit, jeg er usikker på meg selv, men jeg klandrer ikke bloggere. Jeg sier ikke det er deres feil, for skjønnhetspresset finner du overalt. Om så du går på butikken for å kjøpe egg. 

Det virker muligens som at jeg ikke forstår at bloggerne ikke er forbilder for mange unge jenter, men det gjør jeg. Jeg syntes bare et stort ansvar blir lagt på bloggere, mens det er tusen andre ting som sklir i mellom fingrene. Jeg håper en dag at jeg kan få svar på hvorfor det er slik at det er greit at du legger ut lettkledde bilder for å vise "virkeligheten" når du kan skape press for de som sliter å legge på seg f.eks? De som ønsker former, men ikke får det til. Hvorfor skal det være greit for deg å danse i undertøy på instagram, men om Kristine Ullebø hadde gjort det samme hadde det vært kroppspress på høyt nivå? 

Jeg vil avslutte med å si at jeg forstår deg også, og jeg syntes du virker som en utrolig herlig person. Jeg stiller bare spørsmål til hvorfor det er mer greit og aksepter i samfunnet det du gjør? For det blir kroppspress det også om du ikke ser det. Det er greit du er naturlig og ærlig, det er jeg også. Jeg er naturlig, men det betyr ikke jeg kler av meg og danser på video i undertøy for å poengtere at jeg er naturlig og man ikke trenger å fikse på seg.

Hilsen en provosert og forvirret jente. 

 

 

DU HAR IKKE FØDT NATURLIG OM DU HADDE EPIDURAL

 • 15.03.2018 kl. 12:24

Du har ikke født ordentlig om du har tatt valget om epidural. Hva er dette for noe? Jeg kjenner jeg blir provosert. Epidural eller uten epidural. Barnet er kommet ut, da har du født. Forstår virkelig ikke de som har denne meningen. Det er klart at alle skal få ha sine meninger, Vi bor i Norge, og har ytringsfrihet. Noen ting kan man holde for seg selv om man virkelig står for dette argumentet. Det er blitt slik at man skryter av det å ikke ha epidural under en fødsel? Nå ser jeg bort i fra de fødslene som går så fort at det ikke er tid. Jeg tror det er en skremmende mangel på kunnskap hos enkelte. For noen er så langt på bærtur at de mener barnet kommer dopet ut. 

Jeg føler det er blitt en slik makt å si at man ikke hadde epidural. Akkurat som om man er sterkere, og tåler mer smerter. Hvorfor skal man lide seg igjennom mye smerte undøvendig når man ikke må? Det er nesten som at man ikke føder naturlig om man velger smertelindring. Om du skal føde skal du ha så mye smerter som mulig? Er fødselen godkjent som en fødsel da? Jeg hadde vondt. Jeg hadde så vondt at jeg sa ifra at jeg ikke klarte mer flere ganger, men jeg klarte jo. utrolig hva vi klarer, men vondt var det. Jeg hadde epidural, men de skrudde den ned etterhvert da riene ikke var sterke nok. Hjalp epiduralen? Det var himmelsk å ikke ha så vondt da riene toppet seg. Hvorfor lide mer enn man må? Jeg var livredd denne epiduralen, for jeg er generelt livredd sprøyter, men når man står i en fødsel og har vondt, og det er en løsning, ser jeg ingen skam i å ønske å ha mindre smerte.

Jeg vil ikke ha epidural fordi jeg vil ha en naturlig fødsel. Synes også det er litt stas å klare fødselen uten noen form for smertelindring.

Denne setningen fant jeg på et forum om epidural. Har ikke jeg født naturlig da? Da lurer jeg på hva du vil kalle min fødsel. Unaturlig? Det skal konkurreres i alt, og jeg fatter ikke hvorfor. Livet er ikke en konkurranse. En fødsel er ikke en konkurranse. Det skal være ditt livs største øyeblikk. ikke et øyeblikk du skal skryte av til mennesker, der du valgte å ikke bruke noen form for smertelindring. Alle fødsler er ulike. Noen varer flere dager, og noen timer. Til og med det skal det konkurreres i. Fødsel er noe man skal være stolt av uansett smertelindring eller hvor lang tid den tok. 

Processed with VSCO with hb1 preset

 

HVA ER EN FIN RUMPE FOR DERE CUBUS?

 • 14.03.2018 kl. 11:51

Ja du leste riktig. Nå kan du få større rompe på null komma niks. Hva er en fin rumpe for dere i Cubus? Er min bra nok, eller vil dere anbefale meg en truse med innlegg. Ingen operasjoner eller inngrep. Nå har Cubus kommet med truser med innlegg. Hvor flott er ikke det? Om du ikke får den rompen du ønsker i den stramme kjolen. Kjøp deg en truse med innlegg!! Nrk debatten handlet om at influencere, bloggere skapte kroppspress. Der det slås så hardt ned at det ikke ønskes at bloggere tar bilde av middagstallerkenen. Det argumenteres for og i mot, og det slenges kommentarer som oppfattes som mobbing om bloggere som ikke en gang er til stedet under debatten.

Presset er stort, det vet vi alle, men det føles som at det meste av ansvaret blir lagt på bloggere. Mens vi i ettertid ser den enorme responsen etter debatten, der flere ble sjokkert over valg av ordbruk hos enkelte. Hvor stort ansvar som skal legges på 18, 20 åringer, mens de som oppsøker å skal promotere disse produktene og lignende er ikke så nøye. Her sitter det å diskuteres, mens Cubus har laget truser med innlegg. Hvor er det viktig å sette fokuset? På bloggere som selv lever i et samfunn der de blir påvirket, eller store bransjer som tjener millioner på usikre jenter? Bloggere som har valgt å operere seg er selv usikre, de får hele tiden påpekt hva som kan forbedres, og det blir aldri godt nok uansett hva de gjør. De er selv ungdommer som prøver å overleve i dette samfunnet, det er bare enda vanskeligere når man hver dag får påpekt sine feil og mangler. 

Jeg syntes vi heller skal fokusere på at Cubus som er en stor bedrift men utallige butikker har valgt å gå til det steget med å selge truser med innlegg. I butikken går det alt fra 5 åringer med foreldrene til eldre damer. Det er en mye større målgruppe Cubus har enn hva du finner på en blogg. 

Presseansvarlig i Cubus, Julie Bragli Eckhardt, sier til Side2 at de har tatt inn produktet i deres sortiment etter flere ønsker og henvendelser fra kunder.

-  Fokuset på en rundere og større bakdel har eksistert en stund, og flere ønsker å fylle litt mer ut under kjoler og bukser. Vi ser at etterspørselen øker opp mot de typiske festsesongene, sier Julie.

Her er svaret på hvorfor Cubus har valgt å ta inn disse trusene i sin butikk. Flere ønsker å fylle litt mer ut, men hva skjer når du ikke bruker denne trusen? Den ene dagen har du en stor bakdel, den andre dagen er den ikke slik. Hva skjer når du tar denne trusen av deg. Skal du resten av livet ditt prøve å skjule denne trusen, for det tror jeg blir en utfordring. 

Hva skjer når du får med deg noen hjem fra byen eller hva det måtte være? Hva gjør du da? Det er rett og slett for dumt at det skal lages truser med innlegg. Lenge har det vært bh med innlegg, nå er det truser. Hva er det neste? T skjorter med innebygd six pack? Good luck med å kle den av.

 

FÅ BARN + ANGST/DEPRESJON

 • 13.03.2018 kl. 11:37

Få barn, få angst med på kjøpet. Helt siden jeg fikk barn føler jeg en redsel for ting som jeg ikke har tenkt over før. Jeg regner med det har noe med at man er redd for det skal skje noe med den lille eller redd for at barnet skal vokse opp uten deg til stede. Tuneller, det å kjøre alene, kjøre nært en havkant, andre biler, miste barnet, flyturer, Det meste blir mer skummelt av en eller annen grunn. Heldigvis blir noen av disse tankene litt bedre. For da han var mindre fikk jeg helt syke tanker i hodet. Tanker som at jeg kom til å miste han i bakken, og da ville hodet knuses, eller nakken ville knekke. Er veldig glad at disse tankene ikke vedvarte. Det er ikke alle tankene som fortsatte, men jeg tenker ofte ulike senario der jeg blir "drept." Enten at noen skyter, bilulykke eller der kniv er involvert. 

Det er utrolig mange som sliter psykisk etter en fødsel med vonde tanker eller fødselsdepresjon. Mange som ikke tørr å snakke åpent om at de sliter, pga. en redsel for å bli tatt i fra barnet. I frykt for at andre skal tro at en er gal. Det er mange følelser i sving etter en fødsel. I min situasjon følte jeg med en gang kjærlighet til barnet og en morsfølelse, men det er ikke alle som opplever dette. Noen kommer morsfølelsen etterhvert. Vi alle opplever ting forskjellig og føler forskjellig, men kjempe glad jeg slapp unna noe fødselsdepresjon osv. 

Jeg føler at mange holder disse tankene inni seg, i en redsel for å tro at man er alene om dem, men sannheten er at veldig mange har slike tanker. Spesielt det å være redd for å dø. Det å kjøre på butikken for å kjøpe melk og brød blir en utfordring. Jeg har det ikke slik, at enhver ting jeg skal gjøre blir en utfordring, men det å kjøre bil alene syntes jeg er ekkelt. Jeg er også blitt mer mørkredd, det er flere ting som på en måte er blitt mer skummelt. Det er ikke uvanlig å bli rammet av angst etter fødsel. Det er ikke bare dødsangst man kan få, det er flere typer. Det er flere som får angst etter fødsel enn fødselsdepresjon. Jeg håper at flere åpner seg opp å prater om det. Det er et viktig tema, som jeg syntes er viktig å belyse.

NORSKE UNGDOMMER ER LATE

 • 12.03.2018 kl. 13:39

Dette er et utrolig viktig tema. Et tema som ikke burde være et tema i det hele tatt, men slik er det blitt, dessverre. Det blir færre og færre jobber til ungdommen. Jobbmarkedet er ikke lengre interessert i å ansette ungdommer. Noe jeg på ett vis skjønner, men samtidig blir det galt å ta alle under en kam. Som i mange andre tilfeller blir ungdommen tatt under ett. Om noen gjør noe som ikke er greit, så ødelegges det for alle andre. Det kan vi bare tenke tilbake til barne og ungdomskolen. De truslene som "om ikke dere to slutter å forstyrre, må hele klassen sitte inne i klasserommet å jobbe." I jobbmarkedet i dag blir ungdommen fremstilt som late, uansvarlige og useriøse. Dette fører til at det er vanskelig for ungdommer å komme seg ut i arbeidslivet. Flere går glipp av en mulighet til å tjene seg noen kroner, og i stedet være avhengig av foreldrenes økonomi. 

Det er mange ungdommer som står på, er flinke til å jobbe, er ansvarlige og pålitelig. Det er synd at vi har fått et stempel som lat, for det er ikke tilfellet for alle. Jeg forstår butikkeiere som ikke ønsker å ansette en som melder seg syk for kun forkjølelse. En som melder seg syk på grunn av en krangel med kjæresten, eller de som ønsker fri hver helg for å feste. Jeg forstår at noen mener vi ikke vet hva det vil si å være syk, eller hva det vil si å ha en jobb. Det er mange ungdommer der i mot som forstår, men ikke får en mulighet. Får ikke en sjanse til å vise hva de er god for. Får ikke en mulighet til å jobbe med det de ønsker, og kunne tenkt seg å studere. Det er blitt vanskeligere å skaffe seg en sommerjobb, deltidsjobb, kravet om å være 18 år blir det bare mer og mer av. Vi hører ofte ungdommer få jobb, men via bekjente. For det er slik det er blitt. Du må ha flere bekjente for å kunne få en jobb. For de som ikke har bekjente blir det å finne en jobb en tøff utfordring.

Jeg føler at noen ungdommer har fått det for seg at sommerferien den skal være fri. Er det rart? Familie bestiller sommerferie et år frem i tid. Usa, Frankrike, Mexico, Dubai, Bali.... you name it!! Ja, flere norske ungdommer er late. For flere blir lært opp til at utenlandsferie er et must. Sommerferie, vinterferie, påskeferie, det reises i de fleste feriene. Det er ikke lenger "morsomt" å dra på campingtur, kjøre noen timer unna for å være noen dager, eller rett og slett være hjemme å slappe av. Jeg vokste ikke opp med å reise hver ferie, eller reise i det hele tatt ut av landet. Det er flere som ikke har vært på en eneste ferietur, og jeg føler vi som ikke har fått et bilde av at "penger vokser på trær" vi jobber hardere. Gjerne si jeg tar feil, men det er slik jeg føler det. 

Det er et evig press med ferie, spesielt på skolen. Når du kommer tilbake fra en ferie er det ofte slik at man skal fortelle hva man har gjort i ferien. Det husket jeg veldig godt. Nå er det på ett vis blitt "ekkelt og flaut" om man ikke har noe å fortelle til skolen. Jeg syntes rett og slett det er latterlig hvordan ting er blitt. Flere ungdommer og barn lærer ikke lengre eller får den viktige utviklingen med det å jobbe for pengene. Det å ha ansvar, tjene egne penger og interagere med andre voksne mennesker. Det er flere barn og unge som ikke forstår hva det vil si å jobbe, det er tungt nok å ta ut av oppvaskemaskin noen ganger i uka, eller rydde rommet til helgen. 

Norske ungdommer er late, ja, men selvsagt ikke alle. Det er synd at det skal være en så stor utfordring å finne enn sommerjobb eller deltidsjobb uten å kjenne noen bekjente som kan hjelpe. Om denne utviklingen fortsetter, noe jeg tror den gjør. Vil færre og færre barn og unge lære seg viktigheten med å tjene egne penger, føle på å ha et ansvar og forstå bruken av penger. Jeg håper jeg tar feil, men jeg tror nok denne utviklingen blir å fortsette, og muligens bli enda verre. 

MELDE MEG PÅ PARADISE HOTEL FOR BLOGGKONTRAKT

 • 11.03.2018 kl. 14:16

I mange år nå har jeg hatt en drøm om å kunne leve av det å skrive, hjelpe andre og formidle. En drøm om å kunne våkne hver morgen å vite at jeg kunne skrive dagen lang om så. Det å ha en jobb som ikke føles som jobb. Jeg har et stort ønske om å ikke leve et normalt A4 liv, men vi får se hva tiden viser. Jeg forstår de som melder seg på paradise hotel for å få bloggkontrakt, men som de fleste skjønner så blir jeg aldri melde meg på. Dere vet ikke hvor mange ganger jeg har tenkt "er det ikke noe mer jeg kan gjøre?" Noe mer jeg kan gjøre for å vises blant de hundre tusener av bloggene. Tenk alle som jobber etter samme mål og samme drømmer. Bare noen få klarer det ut av tusenvis. Jeg er imponert over de som klarer å jobbe seg helt opp på topplisten uten å ha deltatt i tv program eller lignende. Samtidig er jeg imponert over de som har deltatt i tv-program, for det skal noe til for å klare å holde seg oppe på denne topplisten. Det å skal skrive interessant nok til at lesere velger å klikke seg inn. 

Jeg kan forstå mange sin frustrasjon når enkelte melder seg på tv program, og vips har de bloggen på topplisten. De som har jobbet seg fra bunnen, og sitter i timesvis hver dag for å finne ut hva de skal skrive om som kan fenge leserne. Samtidig tror jeg at når man først er kommet på topplisten, og har vært på TV, så skal det jobbes inderlig hardt med å holde seg på sin plass. Ikke alle klarer det, og raser fort ned igjen og blir glemt. 

Mitt mål og min drøm er å kunne hjelpe andre. Det å kunne høre at noen kjenner seg igjen i det jeg skriver. Det å ha fått mail fra noen som sitter i akkurat samme situasjon og ønsker å prate. Det betyr så utrolig mye, og det er det som gir meg motivasjon til å fortsette å skrive! Jeg håper vi kan heie på hverandre, i stedet for å komme med usaklige og frekke kommentarer. Vi er alle mennesker som jobber mot et mål, og liker å dele. Så hvorfor ikke heie på hverandre, og være glad for de som oppnår noe? 

 

NRK DEBATTEN ER SOM ET INSEKT I ET GLASS

 • 10.03.2018 kl. 10:56

Jeg kjenner jeg blir provosert. All fokuset blir satt på bloggerne, noe som bare er en brøkdel av hvor stort dette egentlig er. Jeg blir forbannet for måten dette blir gjort på, og at dere prøver å få andre til å åpne øynene, men det virker ikke som dere klarer å se ting fra et annet perspektiv. Så kjære Kristin Gjeldsvik og Ulrikke Falck. Dere blir hyllet opp i himmelen, for dere er naturlig, ekte og står for deres sak. En sak som er større enn størst. Dere blir hyllet av mange for at dere gjør noe viktig og tar opp kampen mot det å fremme plastisk kirurgi, fillers, botox... you name it. Etter å ha sett nrk debatten i går ble jeg provosert, for å si det mildt. 

Først skal det sies at jeg syntes det dere gjør er viktig, jeg syntes det er flott. Jeg sitter ikke her å prøver å forsvare det å fremme plastisk kirurgi, for jeg mener heller ikke man skal fremme det. Jeg syntes bare rett og slett det hele blir feil. Kan jeg spørre dere... om Kristine Ullebø hadde posert likt som Ulrikke på bildet, det bildet med Jennifer Lopez. Hva hadde dere sagt da? Kroppspress!! For med en gang man er naturlig tynn,  osv.. så har man ikke den retten som Ulrikke eller andre til å legge ut et slikt bilde. Nå sier jeg ikke at Ulrikke er tykk bare så det er sagt. Det blir feil at Kristine legger ut lettkledde bilder siden hun er naturlig tynn og er fornøyd med sin egen kropp, men med en gang man har litt ekstra fett på magen blir man hyllet. Ser dere ikke det?

Jeg er enig i mye av det Falck og Gjeldsvik står for, men samtidig uenig i mye. Jeg er enig i at det nye normale er å dra en onsdag å fylle på leppene sine, snakke om silikon og botox blant vennegjengen. Jeg sliter selv med dårlig selvbilde, men jeg vill aldri legge all skylden på bloggerne. For det er ikke de som påvirker mest. Uansett hvor enn du går, med en gang du tråkker utenfor dørstokken møter du retusjert reklame overalt. Det er ikke lenger mulig å gå på butikken å kjøpe egg uten at du på en eller annen måte blir påvirket. Jeg syntes det blir helt feil å klandre bloggere i 18 års alderen. De er selv ungdommer som sliter og blir påvirket av samfunnet. Jeg forstår at bloggere må bli flinkere til å ta ansvar, og tenke to ganger over det man poster, men å gå så hardt ned på det som å ikke kan legge ut bilde av middagstallerkenen. Kan vi noe for hvordan restauranter velger å fordele maten på tallerkenene? 

- Kropp er kropp, svarte Ullebø kjapt.

- Kropp er ikke kropp. Kropp er en måte å skape identitet og å oppnå suksess, parerte Falch.

Vi lever i et helt annet samfunn enn det de tidligere generasjoner er vant til, og vokst opp i. Så Falck og Gjeldsvik er gull verdt i de eldre sine øyne. Det som ikke blir belyst er hvor vanskelig det faktisk er å gjøre det rette. For i dagens samfunn så er du heldig om du får høre du gjør noe riktig. Om du er fornøyd med din egen kropp er det feil. For da får du ikke legge ut bilde uten å virke selvgod, høy på seg selv og kommentarer som hore og stygg raser fort inn. Om du har mer fett på kroppen og legger ut et bikinibilde.... kommentarer som perfekt, modig og goals finner du flere av. HVORFOR? Falck svarer at kropp er ikke kropp. Kropp er en måte å skape identitet og å oppnå suksess. Så for Falck er det greit å legg ut videoer der hun danser rundt i trusen, synger naken i dusjen og videoer der puppene er i fokuset på videoene. Om Kristine hadde lagt ut det samme, hadde det blitt sett på som å ikke ta ansvar, skape kroppspress og være et dårlig forbilde. 

For å si det slikt så er det utrolig tøft å være god nok. Det er kjempe vanskelig å skal føle seg akseptert. Alt er vanskelig. For uansett hva du gjør blir det feil i enn eller annen sine øyne. Bloggere er de som skal ta ansvar for at 8 åringer blir presset ut av vennegjengen for at de ikke ønsker å operere seg, men Barbie, Elza i Frost, prinsesser generelt. De som virkelig lager perfekte maler av hvordan man skal se ut. Hva med de? De som sponser bloggere har et ansvar, foreldre? jeg kan fortsette, men det blir en lang liste. 

Har du noen gang fanget et insekt i et glass, deretter tar du et ark under for at du skal slippe det fri? Eller dreper du det med en gang? Jeg føler jeg kan sammenligne ungdommen med dette insektet i glasset. De føler seg innesperret, tankene flyver høyt og blir stresset med en gang de blir "fanget." I denne sammenhengen fanget av regler. Arket vil jeg sammenligne med løsninger. For det er mulig å sette regler, men man må bli enige og ikke slå hardt ned. Glasset kan sammenlignes med presset, ansvaret og kravene som stilles til bloggerne. Bloggerne føler seg omringet av regler som skal følges, dette går utover motivasjonen og driven til å fortsette å jobbe. For uansett hva de gjør blir det aldri godt nok. Jeg prøver ikke å forsvare det å fremme plastisk kirurgi, men jeg mener at det er et enormt press fra alle kanter, og bloggere selv er ungdommer som prøver og feiler. La oss være det forvirrede insektet, men gi oss en sjanse til å prøve og la oss feile. Jeg føler ikke det blir helt rett å la ansvaret tynge på ungdommen, for det er flere der ute dette ansvaret skulle blitt fordelt på. Vil du lette litt på arket å inngå noen retningslinjer og regler alle kan følge og være enige om? For slik det er nå så står vi bare stanger hode mot hverandre.

 Processed with VSCO with a5 preset

NÅR BARNET ER DET ENESTE SOM HOLDER OSS SAMMEN

 • 09.03.2018 kl. 12:24

Det skal ikke være lett. Dette med forhold og kjærlighet. En berg og dalbane som er uforutsigbar. Så kommer barn inn i bildet. Det eneste som holder en sammen er barnet. Man glemmer av sine egne følelser, for fokuset er kun på det dere har skapt sammen, men glemmer å fokusere og jobbe med sine følelser opp i alt dette. Sette sin egen lykke til side for ungene sin skyld. Sannheten er at ungene vil få det mye bedre, om foreldrene er lykkelige. Barn kan oppfatte den minste ting, og jeg tror ikke vi egentlig vet hvor mye et lite barn kan forstå og legge merke til. 

Forhold er ikke bestandig lett,  det er sunt å ha noen diskusjoner, men selvsagt går det en grense på hva som er sunt og ikke sunt. Jeg skal være den første med hånden på hjertet å si at til tider er forhold noe dritt!! De periodene man irriterer seg over den minste ting, diskuterer om alt, og tråkker forsiktig rundt hverandre for å ikke lage et helvete. Jeg vet ikke hvorfor man har slike perioder, og jeg skulle gjerne vært for uten. Det er nok noe man må jobbe med. Det er ikke ofte dette skjer, men det skjer. Jeg vet mye jeg kan bli flinkere på, og mye jeg kan jobbe mer med. Kommunikasjon er en av tingene. For jeg som mange andre jenter forventer at kjæresten/samboeren kan tenke seg til hva jeg vil og mener. Sannheten er at det gjør han ikke, og det forstår jeg godt. For opp i hodet mitt mange ganger vet jeg ikke selv hva det er jeg vil eller tenker. 

At barnet er det eneste som holder oss sammen er ikke tilfelle hos oss, men det er det hos mange. Mange som har det slik og lever med det i flere år. Setter lykken sin til side, og sannheten er at det er ikke sunt. Samtidig er hver situasjon ulik. Det er ulike grunner til at man velger å gå i fra hverandre. Det er vanskelig å skal tenke på hva som er best for barnet, i tillegg til hva som er best for en selv. Det er ikke en plikt at foreldre skal holde sammen, men jeg mener det er en plikt å tenke på barnet, og ikke bare en selv. Om man har barn sammen, føler jeg det er viktig å prøve alle mulige løsninger på å fikse "problemene." Det å si i ettertid "vi prøvde alt.". Det å vite at alt er prøvd, og ikke sitte igjen med spørsmål som "kanskje vi kunne gjort mer?"

 

HVORFOR SKAL VI TA ANSVAR FOR AT BUKSESMEKKEN DIN ER LUKKET?

 • 08.03.2018 kl. 13:47

Da er dagen kommet igjen. Kvinnedagen står for tur. Der media deler innlegg på innlegg om hvorfor vi feirer kvinnedagen. Der tilbud på blomster settes rett fremfor kassen på butikken. Tilbud på roser og gratulasjoner, er det det som er viktig? Jeg våknet med å bla igjennom facebook, det første jeg ser er "Det er internasjonal kvinnedag! Alle vi hos Facebook håper at du blir med og hyller foregangskvinnene, mentorene og lederne som inspirerer deg" Er det ikke heller viktig å sette lys på de som ikke har en mulighet til å gå på butikken å kjøpe roser til halv pris, men i stede sitter i fengsel for å vært så uheldig å hatt en spontanabort. 

Hvor skal jeg begynne? La oss starte med at vi kvinner får skylden for voldtekt? Hvorfor er det vårt ansvar å kle oss på en slik måte at menn ikke blir fristet. Hvorfor er det vi som skal ta ansvar for at ikke du klarer å holde buksesmekken lukket? Du spør hvorfor trenger vi kvinnedagen? Hvorfor trenger vi den? JO, fordi det blir fortsatt giftet bort jenter mot sin vilje. Kvinner kan ikke ta abort i 25% av verdens land. Viste du at 47 000 kvinner dør som følge av usikre aborter? I Norge blir 8000-16000 kvinner utsatt for voldtekt/voldtektsforsøk HVERT ÅR. Vi trenger kvinnedagen for i kommentarfeltene florerer det av setninger som "ta livet ditt kvinnemennesket," og enda verre setninger og ord slenges ut. Fingrene spinner vilt over tastaturet med nedlatende kommentarer. Så at du spør hvorfor vi trenger den anbefaler jeg deg å fortsette å lese!

Når mennesker i rampelyset får hatfulle og nedverdige kommentarer slengt etter seg får å uttale seg om viktige temaer. Det er ikke lengre mulig å si sine egne meninger i media uten at man får en hel hær av kommentarer som går på utseende. Da kan jeg bare henvise til et innlegg jeg skrev tidligere. "Et monster bak skjermen" Et innlegg du kan lese HER. 

Jeg sitter å leser igjennom forum om kvinnedagen og blir sjokkert. Kommentarer som "Hva er det med norske kvinner som gjør at du føler de fortjener en spesiell hyllest, da?" Jeg føler ikke dagen skal handle om å hylle kvinner, men sette lyset på at vi må fortsette å jobbe mot det som er viktig. Jobbe mot et mål. I Norge tar vi likestilling litt for gitt, men i andre land er det ikke snakk om likestilling. Det er ikke snakk om at kvinner skal ha retten til å si sin mening eller gjøre det de ønsker. Egentlig er det helt unødvendig at vi skal ha en dag kalt kvinnedagen. For det skulle ikke vært slik at vi hadde en grunn for en slik dag, men slik er det ikke. Skulle trodd vi var kommet lengre, men dessverre. Spesielt med tanke på de siste månedene og Metoo kampanjen. 

Vi trenger kvinnedagen for to av tre ungdommer med psykiske lidelser i 12 års alderen og oppover er jenter. Psykiske lidelser svekker livskvaliteten og muligheten til å leve et selvstendig liv. Vi lever i et samfunn der sosiale medier er en kjempe stor del av hverdagen. Reklamer og kroppspresset blir verre og verre. Uansett hvor enn vi snur oss ser vi retusjerte reklamer. Alt fra hudprodukter til klær. Alt blir redigert og alt blir lagt filter på. Skjønnhet og mote bransjen har satt et klart eksempel på hvordan et attraktiv kvinne skal se ut. Glatt hud, tynn, ingen cellulitter, ingen appelsinhud, solbrun, lange øyenvipper, silikonpupper, stor rumpe osv. For å ikke nevne disse Beauty og sminke appene. Rediger nesen, huden, øynene og få tennene til å bli så hvite at de lyser i mørke. Alt ved hjelp av noen apper. Endre utseende på noen sekunder, men alt er jo fake, Ikke sant?

Det er mange grunner til at vi skal feire kvinnedagen. Selv mener jeg den største grunnen er for at vi skal feire hvor langt vi er kommet, men samtidig fortsette kjempe for de som ikke er kommet like langt. For alle kvinner skal kunne få si sin egen mening

JEG BLOTTLEGGER MITT BARN PÅ INTERNETT

 • 07.03.2018 kl. 17:35

Det er mye snakk om det å dele bilder av sine og andre sine barn på internett. Det å blottlegge sine egne liv i detaljer til alle og en hver. Blottlegger jeg mitt barn på sosiale medier? Jeg mener at man skal alltid være forsiktig, for når du har publisert bilde, er det ingen vei tilbake. Det er noe jeg tenker veldig mye over. Samtidig mener jeg at barnet mitt er et del av mitt liv, og ved å skrive en blogg og dele bilder kan familien min følge med på oppveksten hans. For rundt meg bor det ikke mye familie. 

Jeg har hatt mange tanker rundt det med å dele bilder av barn i sosiale medier. Tro meg, jeg tenker meg om uansett hvilket bilde det er. Jeg har grenser for hva som ikke er greit. Jeg ville aldri lagt ut bilde av mitt barn i sårbare situasjoner. I situasjoner der mitt barn er syk. Situasjoner som inneholder nakenhet. Situasjoner som er uheldige eller komiske. Mitt barn skal ha rett til privatliv. Jeg vil ikke oppleve om 10 år at mitt barn er flau over bildene som er blitt lagt ut. Han skal ikke føle for å rynke på nesen i det han ser et bilde av seg selv. Barnet mitt skal få være syk, uheldig, gjøre komiske ting, være naken uten at jeg deler disse tingene. En huskeregel er "ville jeg likt å sett dette bilde av meg selv?" 

En annen ting er å dele bilde av andre sitt barn. Hver familie har ulike meninger. Selvom jeg deler bilder av mitt barn, betyr ikke det at nabofamilien godtar det? Noen barn lever på hemmelig adresse. Man skal alltid være forsiktig med å dele bilder av andre sine barn. Vi vet aldri hva en hver familiesituasjon er. Det er på ingen måte verdt å dele et bilde av andre, for så å vite at man har forverret deres situasjon. 

Jeg passer alltid på at mitt barn er "ordentlig kledd." Er i en situasjon som ikke er sårbar eller inneholder nakenhet. Nakenhet kan være så mye. Det betyr ikke barnet mitt er helt uten klær. Jeg forstår de som skjermer sine barn på bilder, eller velger å ikke vise ansiktet. Jeg forstår også de som deler bilder på lik linje som meg. Uansett hva man velger føler jeg ikke man skal rakke ned på hverandre. Vi er foreldre med ulike meninger, og jeg håper vi kan respektere hverandre sine ulike synspunkter. 

 

LES OM MEG PÅ NETTAVISEN

 • 07.03.2018 kl. 12:36

Hei dere! I dag starten morgenen litt senere enn vanlig. Emilian sov helt til klokken 9. Nå sover han igjen, og da benytter jeg tiden til å oppdatere bloggen. Jeg våknet med at Avisa Nordland hadde delt en reportasje om mitt innlegg. Innlegge med overskriften "et monster bak skjermen." Om du ønsker å lese innlegget, finner du det her. Vi snakket på telefonen mandags morgen og jeg ble spurt en del personlige spørsmål, og om selve innlegget jeg har skrevet. Om du vil lese det kan du trykke HER. Morsomt å kunne skrive innlegg, og få opperksomhet rundt det. 

 

Avisa Norland hadde også snakket med samfunnsdebattant og rådgiver Susanne Kaluza. Hun har også tatt initiativ til Sunn fornuft plakaten, som jeg tror flere av dere vet hva går ut på. Jeg har selv skrevet under sunn fornuft plakaten. Godt å høre at man tar opp et viktig tema som jeg gjerne skulle ønske vi belyste mer. Morsomt at bare flere og flere aviser deler, der i blant nettavisen. Link til reportasjen til nettavisen finner du på nettsiden.

 

 

JEG HAR FORANDRET MEG MYE

 • 06.03.2018 kl. 18:55

Sitter å ser tilbake på bilder de siste årene. Er helt utrolig hvor mye jeg har forandret meg. Fra å være rødhåret med mye krøller, til blonde striper. Så vart det helt blondt, og nå brunt. Forandring fryder er ikke det det de sier? haha, eller ubesluttsom? Nei, men det er gøy å eksperimentere litt. Nå er det i alle fall stopp. Jeg trives godt med brunt hår og har ingen planer om å farge det. Det er ikke bare hårfargen som har forandret seg. Måten jeg sminket meg på, kroppen og selvtilliten er forandret. Tenkte å dele med dere noen bilder fra de siste årene. 

  

 

DE SMÅE LOMMENE PÅ RYGGSEKKEN INGEN BRUKER, DER LÅ MINE FØLELSER GJEMT

 • 06.03.2018 kl. 09:59

Etter mange år som den lille usynlige rødhårete jenten i klassen. Etter mange år som den dere kom å pratet med når dere hadde et problem. Etter mange år som den lave usikre jenten som aldri fant sin plass. Etter mange år med en følelse av å aldri være god nok. Etter mange år med en følelse av å være alene, og ikke tilhøre en "gjeng" Etter mange år der jeg tilbringte kveldene på rommet mitt alene, mens jeg bladde igjennom instagram. Bilder opp og ned av at dere koste dere ute sammen. Hvor er jeg? Hvem er jeg? Hvorfor blir jeg aldri god nok? 

Jeg stilte opp når dere trengte det. Jeg var den som lyttet og bar på deres hemmeligheter og problemer. Jeg var den som tok på meg deres problemer og jeg glemte de ikke. Jeg tenkte på dere. Hva fikk jeg tilbake? Hva var så annerledes med meg enn alle andre? Her sitter jeg mange år senere med et spørsmål om hvorfor? Jeg vet jeg var stille, rolig og forsiktig. Jeg var ikke den som var frempå og hevet stemmen. Jeg var den stille jenten som gjemte seg bak alle andre. Jeg rakk aldri opp min hånd, i en redsel om at svaret mitt skulle være feil. Jeg var redd for å bli ledd av. For jeg ville ikke tiltrekke meg noe oppmerksomhet. Selvom jeg var stille og forsiktig på skolen, om dere bare hadde gidd meg en sjanse til å bli ordentlig kjent med meg. For om dere lar meg bli litt varm i trøyen så skal jeg love dere at dere hadde fått en annet syn på meg. Jeg vet jeg har mye skyld i dette selv da jeg trakk meg mye unna. Sannheten er at jeg blir stille når det blir flere. Jeg er ikke den som roper høyest. Om vi er færre tørr jeg være meg selv. Jeg tørr å dele mine meninger, hva jeg har lyst til og ønsker. Det var muligens derfor dere kom til meg når dere hadde det vanskelig? For jeg vet jeg er lett å prate til. Jeg vet at jeg er flink til å lytte. Jeg vet jeg kan være til god hjelp om du har det vanskelig, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg har den egenskapen. For denne egenskapen skal jeg ta med meg resten av livet. 

Dere har ikke tall på hvor mange tårer jeg har brukt på dere. Hvor mange timer jeg har brukt til sammen på å tenke på deres problemer. Hvor mange kilo av deres problemer jeg har bært på i flere år. Ryggsekken min ble bare tyngre og tyngre. Jeg har fokusert på deres problemer og mine egne har jeg lagt langt ned i ryggsekken. Du vet de små lommene på ryggsekken du aldri bruker? Der lå mine problemer. Godt gjemt. Nå har jeg ikke kontakt med dere lengre, men det betyr ikke at jeg ikke tenker på dere. For jeg ønsker dere alt godt. Det betyr bare at jeg må ha åpnet de småe lommene på ryggsekken og tatt tak i mine egne problemer. Det skal jeg si deg ikke er lett. I årevis har jeg lagt mine følelser som sorg, ensomhet ..... i disse lommene. Hvordan skulle jeg nå få orden på mine egne tanker og problemer? Jeg har aldri gjort det før? 

Nå sitter jeg i en alder av 20 og er takknemlig for den konferansetimen i 7ende klassen der læreren sa til meg "Jeg har hørt at noen av de andre elevene syntes du er god og enkel å prate med." Jeg er glad jeg tok meg tid til dere som kom til meg for å snakke. Jeg tar det som et stort kompliment, og blir lenge å leve på det. Jeg sitter i en alder av 20 med et barn på snart 1 år som jeg ikke kunne vært for uten. Jeg er den eneste med barn fra klassen min. Rart hvordan livet endrer seg og vi går forskjellige veier. Jeg er takknemlig for at jeg sitter en lørdagskveld sammen med sønnen min på gulvet å leker. Dere er ute å har det gøy, opplever andre ting. For om jeg skulle ønske at ting hadde vært annerledes før, eller om jeg skulle ønske jeg hadde kunnet gjort noe annerledes. Da hadde jeg muligens ikke sittet her like sterk som jeg er nå, eller med et barn. Et barn jeg skal lære de samme egenskapene jeg har blitt lært. Spesielt den egenskapen jeg syntes er viktigst, det å være omtenksom og lytte til andre sine følelser. 

 

MENS DERE LØPER FOR LIVET SITTER VI Å KLAGER OVER VÆRET.

 • 05.03.2018 kl. 10:38

Er det ikke rart å tenke på? Rart å tenke på at vi er millioner av mennesker på denne jorden, og vi bare kjenner noen få. Vi er millioner av mennesker på samme jord, men vi alle er forskjellig. Millioner av mennesker med forskjellige liv og tanker. Er det ikke rart?

Jeg sitter trygt og godt plantet i sofaen fremfor pcen min, mens andre løper for livet sitt. Har du noen gang satt deg ned å tenkt på dette? Det er rart å tenke på ikke sant? Jeg går ut av døren uten noen form for bekymringer for at livet mitt skal bli revet bort, mens i andre land sitter det tusenvis av mennesker som er redde for å bare bevege blikket opp. Bevege blikket opp for å se hvilke omstendigheter de er i. For om de beveger blikket opp slår virkeligheten inn, det er ikke en drøm. Det er snakk om mennesker som er like som deg og meg. Mennesker som har et helt liv fremfor seg, en familie og forsørge, og ikke minst en drøm. Mennesker som har en drøm, en vidunderlig drøm om å være fri. En drøm om å kan holde rundt familien deres igjen. En drøm om å kunne LEVE.

Verden er ikke stor, men det er store forskjeller bare på korte avstander. Hvorfor må det være slikt? Hvorfor skal verden være så urettferdig? Hvorfor sitter jeg her med lyden av biler som kjører forbi, vennegjenger som sykler og ler, en gammel dame som går en kveldstur med hunden sin. Jeg hører det er en gammel dame på stemmen. Den koselige stemmen til en gammel dame som snakker med hunden sin. Dette er det jeg hører utenfor døren, mens andre sitter med lyden av tanks, bombeangrep og fly?

Jeg skulle ønske vi kunne sette en stopper for denne urettferdigheten. En stopper for at menneskene som lever i frykt skal få føle en frihet. Jeg leser om krig og elendighet overalt. Selvom jeg sitter å tenker mine tanker, vil ikke dette hjelpe dere som sitter fanget og ikke kan forlate byen uten å miste livet. Mine tanker kan ikke hjelpe dere med det dere har opplevd, og må ta med dere resten av livet. Jeg føler meg hjelpesløs. JEG føler det, hva føler dere da? Det kan jeg virkelig ikke tenke meg til. Jeg kan ikke sette meg inn i situasjonen heller, for det er en en uvirkelig situasjon å sette seg inn i. Deres liv er sårbare, ingen vet hva dere har opplevd. Jeg kan ikke ta bort disse minnene, drømmene eller traumene. Jeg skulle ønske jeg kunne holde rundt dere og gi dere en klem, men alt jeg kan gjøre er å håpe. Til dere får et liv verdt å leve.

Hold øynene lukket, og drøm videre. 

 

 

EN DAG FYLT MED PLANER

 • 03.03.2018 kl. 21:18

Hvordan har deres dag vært? Nå er pizzaen akkurat ferdig stekt, så nå er det tid for mat. Vi har akkurat hatt besøk av Gudmoren til Emilian og samboeren fra Bodø. Utrolig koselig å møtes igjen. Sist vi så henne var i julen. Så det var på tide. Sist vi møttes hadde Emilian akkurat lært å sitte litt, og nå står han opp etter møbler og kryper avgårde. Tidligere var vi på lekeland med den andre gudmoren med familien. Skrev et innlegg tidligere i dag. Koselig å finne på ting sammen som ungene også kan delta på. Så det må gjentas. Resten av kvelden skal gå til å slappe av fremfor Tven, hvordan skal dere tilbringe deres kveld?

LETS GO

 • 03.03.2018 kl. 12:11

Nå er vi på tur ut døren, nå skal vi kjøre til "gamle skola" som det heter, der de har et lite lekeland. Vi drar sammen med gudmoren til Emilian med familien hennes. Gleder oss. Det er ca 40 min dit, så regner med det er en som tar seg en liten lur før han skal leke og herje rundt. Vi har aldri vært der før så vet ikke hvordan det er. Har kun sett bilder, men ser veldig bra ut! 

Senere får vi se hva planene blir, det er i alle fall sol og fint vær ute, så ingenting er bedre enn det. Med en gang det er sol lengter jeg bare mer og mer til våren og sommeren. Det å kunne gå ut døren uten å kle på seg flere lag med klær, det skal bli godt. 

INVITERT PÅ MIDDAG

 • 02.03.2018 kl. 18:36

Da var det blitt kveld igjen. I dag har jeg vært så flink å fått ut to hele innlegg, haha! I dag inviterte mamma oss med ut på middag. Vi var å spiste på Thai restauranten, Kan Thai. Oppdaget nettopp jeg enda ikke har lært å skrive ordet restaurant. Noen ord klarer jeg aldri lære meg å skrive ordentlig, men nå ble det riktig. Takk Gud for retteprogram!!! Vi var i alle fall ute å spiste, ikke lenge siden vi kom hjem. De hadde buffet, så det var mye å velge mellom, og mett ble vi. Ellers har dagen gått så fort så det har ikke skjedd så veldig mye. I morgen der i mot planlegger vi å dra sammen med Gudmoren til Emilian og hennes familie til "lekeland". Da er det en liten kar som blir fornøyd. 

Håper dere har hadd en bra dag, og får en fortsatt fin kveld. 

LIVET I DAG ER ET STIGESPILL BASERT PÅ RANGSTIGEN

 • 02.03.2018 kl. 10:09

Hvordan verden er det vi vokser opp i? En verden fylt med hat, krig og rasisme. 

En verden som ligner rene stigespillet. Noen når langt, andre strever og strever, men når aldri opp til topp. Er aldri god nok. Får aldri en god start. Er så "uheldige" å ha en annen etnisitet. Det å gå i gatene å bli sett ned på? Det å aldri bli norsk nok? Det å bli plassert nederst på rangstigen? Denne stigen kan sammenlignes med stigene i stigespillet. Noen svever gjennom livet, andre må jobbe, jobbe hardt! Jobbe for noe så unødvendig som å bevise at de er norsk nok. Må bevise hvorfor man velger å være sammen med andre mennesker fra forskjellige kulturer? Må bevise at man har kvittering eller pass?

Jeg trodde innerst inne at dette temaet ikke var så ille som det skulle vise seg å være. Jeg har hadd en oppfatning at det fantes få rasister i Norge i dag, men der tok jeg feil, muligens fordi jeg omgås mennesker som er langt fra rasistiske.JEG føler en skam og en redsel for hvordan rasisme enda eksisterer. Eksisterer på et så høyt nivå i dagens samfunn. Et så høyt nivå at komentarer som at Breivik ikke gjorde noe galt er akseptabelt. For meg er dette helt bak mål.

Hvorfor er det slik? Hvorfor skal det være så vanskelig å se menneskene for hvem de er, og stoppe å fokusere på hudfarge. Hvor er oppdragelsen? Hvor lenge skal dette fortsette? Jo lengre det fortsetter, jo verre blir det, er det slik vi vil ha det?

 

Kast terningen, fikk du 6 øyne på terningen? Får du en sjanse til? Bruk sjansen godt. I alle fall bruk de 2 øynene du har fått utdelt og se mennesket i stedet for hudfargen du ser ved første øyekast. En ting har jeg innsett, kampen er ikke tapt. Vi prøver en omgang til.

Uansett hvor mange ganger vi havner på de røde feltene og faller ned igjen,

uansett hvor lang denne stigen føles,

uansett hvor mange ganger denne stigen må beseires,

uansett om følelsene blir tunge. Må vi stå sammen. For det handler ikke om å vinne, men om samholdet man kan ha sammen, og kjærligheten man kan spre!

 

 

DET ER DEN DAGEN I DAG

 • 01.03.2018 kl. 19:05

I dag er den dagen der jeg får et "kick" og begynner vaske og rydde. Må bare hive meg rundt med en gang når jeg får en følelse av å skal rydde og vaske, for det er ikke ofte jeg har lyst til det. Så nå skinner og glitrer kjøkkenet, nei det var å ta hardt i, men det er rent det kan jeg si. Så nå er det neste å støvsuge og vaske over gulvet i stuen, gang og bad så kaller vi det en dag. 

Denne dagen har gått fort, men samtidig sakte, det ga mening? haha! Dagen startet klokken 7, da var Emilian våken og klar for å starte dagen, jeg var kanskje ikke helt på samme nivå, men vi kom oss opp. Etterhvert dro vi til Leknes til mamma, og der etter hjem for å få Emilian i seng til lur nummer to, og middag selvfølgelig. Så nå har vi lekt et par timer, og vasket. Ikke lenge igjen for det er leggetid for den minste her i huset. Akkurat nå sitter han med en riskake i hånden, og rister på hodet. Han har lært å riste på hodet, om vi spør "kan du si nei?" I og med at han sitter å rister på hodet nå helt ut av det blå, har han enten ikke skjønt det 100%, eller så er han ikke fornøyd nok med vaskingen. 

Nå skal jeg fortsette å være produktiv, så får dere ha en fin kveld videre!

 

VI HAR IKKE TID TIL HVERANDRE LENGRE

 • 28.02.2018 kl. 18:28

Hva har skjedd? Hvorfor har samholdet mellom mennesker endret seg sånn. Endret seg så mye fra da jeg var mindre. Hva skjedde med det å besøke hverandre. Det å ringe på døren til familie og venner uten å ha sendt en melding, ringt eller forsikret seg på noen måte at de er hjemme forut. Det er trist, og synd at det er blitt slik. Jeg savner den tiden der ikke alt var så høytidelig. Det gjorde ingenting å kjøre en bomtur, for hun/han var ikke hjemme. 

Det virker rett og slett som at alle har hver sitt de holder på med, hver for seg. Hver familie har alt for mye på planen hver dag, hver uke, hver helg. Fotball, håndball, trening, jobb osv... Planene for ukene er fylt opp allerede når vi kommer til den 1. i måneden. Kalendrene og notatene er skrevet opp. Kan vi stoppe opp litt? Er det rart tiden flyr forbi? 

Det er et evig stress og mas. Noe som ikke er noe bra for kroppen, og kan føre over lengre tid til helseplager. Mange glemmer å lytte på kroppen, og til slutt ender det med sykemelding, utmattelse. Vi kjører oss helt ut til det sier stopp. Eller de gangene vi ikke kjenner utmattelsen før etter du har stoppet opp litt.  Nedenfor ser du noe av det som skjer med kroppen om du stresser mye over lengre tid. 

 1. Huden: Irritasjon, akne og atopisk eksem.
 2. Ledd og muskler: Du kan oppleve verking, smerter og spenninger.
 3. Hjertet og lunger: Økt blodtrykk, høyere hjertefrekvens og kolesterol, og økt fare for hjerteinfarkt.
 4. Bukspyttkjertelen: Langvarig negativt stress kan føre til diabetes.
 5. Mage og tarm: Hard eller løs mage, kramper, udefinerte smerter og vektendringer. Noen kan også utvikle magesår og magekatarr.
 6. Reproduksjonsorganer: Redusert sexlyst, lavere spermieproduksjon og økte smerter under menstruasjon.
 7. Immunsystemet: Redusert evne til å bekjempe sykdom.

kilde: https://www.nrk.no/mr/dette-gjor-hverdagsstresset-med-deg-1.11979370

Hverdagene er fylt med planer, og det er sunt at barn omgås med venner, og går på ulike aktiviteter. En annen ting som også er sunt, er å kjede seg litt. Ingen tar skade av det. Det skal ikke være lett å sjonglere fra det ene til det andre. Det er oftest en stressende hverdag om du har en jobb og unger hjemme. Jeg mener ikke at man skal kutte ut noe, men ta pauser inni mellom og slapp av, for utbrent vil ingen bli, men dessverre er det bare flere og flere som kjører seg helt ut. 

Har du en hverdag full av planer?

 

SANNHETEN, HVERDAGEN MIN UTEN FILTER

 • 27.02.2018 kl. 14:24

Det er de dagene man har mye på hjertet, og andre dager sier det stopp. De kveldene fremfor pcen der fingrene flyr bortover tastene, mens andre dager der skjermen er tom, og fingrene ligger avslappet på tastaturet i håp om at du skal komme på en ide. En ide om noe å skrive, formidle, noe som betyr noe. Noe andre kan lese uten å tenke at de har kastet bort sin tid. Hver dag er ulik, og hvert innlegg er ulikt. Noen ganger kommer ideene som et lyn fra klar himmel, og andre ganger sitter jeg i flere timer å ser ut i den tomme luften, mens jeg venter. Venter og venter. "Skriv et innlegg...." står det, jeg starter å skrive et ord, men det blir fort visket vekk. To ord er skrevet, men det går ikke lenge før de også er borte. Andre ganger er det avsnitt som slettes, da jeg finner ut at de er teit og ubrukelige.

Man ønsker så inderlig å levere hele tiden, men sannheten er at det er ikke mulig for meg. Hverdagen min består av mye det samme, og det handler ofte om hva jeg gjør det til selv. For helt ærlig er jeg egentlig lei av det meste. Lei av snøen, lei av regn, lei av rot og lei av alt. Nå ble det mye negativt, men det er livet, hverdagen. Jeg er et menneske jeg også, på lik linje som dere andre. Jeg kan ikke levere interessant hele tiden, for som dere skjønner så er ikke livet mitt så utrolig interessant. Det skjer ikke noe nytt hele tiden, og det kommer det aldri til å gjøre. Poenget er at man har dager man føler alt er dritt, og i dag er en dag som det.

Dette er vel et av de innleggene som kommer til å bli liggende i arkivet lenge lenge. Et meningsløst innlegg med et manglende poeng. Et innlegg som blir dratt ut i det uendelige uten mål og mening. Det er disse prestasjonene og presset jeg føler. De gangene jeg ikke klarer å prestere godt nok. De gangene jeg føler jeg feiler med tanke på innleggene. Jeg må begynne å akseptere at alt trenger ikke være stort, fint og flott. Så lenge jeg er ærlig og viser sannheten holder det. Er du enig?

 

TIL 17 ÅR GAMLE MEG

 • 26.02.2018 kl. 21:02

Kjære 17 år gamle meg...Kjære usikre jente. Kjære jente med null selvtillit. Kjære 17 år gamle meg med et stort hjerte, et hjerte som bare ville alle andre vell. Lite visste du om at ting skulle bli mye verre enn de var. Selvtilliten skulle også forverres, men det store hjertet det kommer ikke til å forsvinne. Det skal jeg love deg.

Kjære 17 år gamle meg, ikke se ned i bakken til en hver tid, hev hodet, vær stolt over deg selv og hva du har fått til. Jeg lover deg at om noen år sitter du med en spesiell gave som ingen andre kan ta i fra deg. Hev hodet ditt, ikke se på regndråpene som treffer sølepytten, se fremover med dine blå øyne. Se fremover for hvordan du føler deg nå, lover jeg deg at du ikke vil føle om noen år.

Denne tiden gjør vondt, det vet jeg. Jeg kan på ingen måte ta bort denne tiden, eller spole tilbake og endre det, men en ting kan jeg si til 17 år gamle usikre meg. Stopp opp og pust. Tell til 10 og pust lettet ut, for livet det går sin gang uansett. Jeg vet du ønsker at det skal finnes en pauseknapp, men du vil forandre mening. Forandringer skjer hele tiden så ro ned.

Jeg vet du stresser over hver minste ting, og det kommer du til å gjøre fremover og, men det blir bedre. Noen ting lærer du deg å ikke tenke så mye over, spesielt de tankene som kommer om hva andre tenker om deg. Det store spørsmålet du har i hodet ditt er "Hvordan blir jeg likt, hva må jeg gjøre for å være spesiell?" Vær deg selv. for med alt det du har i hodet ditt nå går utover venner og familie, dessverre. Det går utover deg, psykisk og fysisk. Jeg vet du er sliten. Jeg vet også at det kommer en tøff tid i møte med deg. Din farsfigur går bort, din bestefar. Den tiden blir tøff, men overraskende nok så kommer du styrket ut av det. Uansett hva som skjer fremover kjære usikre jente med alt for mange bekymringer, du kommer styrket ut av hver eneste hendelse fremover. Vær glad for det, for om noen år er du sterkere enn noen gang.

Jeg skulle ønske jeg kunne sagt dette til deg før, du er verdt utrolig mye, du er snill nok, du er bra nok, du er spesiell nok. Du er et menneske, et menneske som prøver og feiler. Senk skuldrene litt, skyv unna noen av de bekymringene en 17 år gammel jente ikke skal ha. Livet er kort, nyt det i stedet for å lukke øynene og holde tårene tilbake. Åpne de blåe øynene dine og se verden. For verden er nydelig, og menneskene du har rundt deg vil støtte deg uansett hva. En ting skal du huske på, "man får ikke mer enn man kan håndtere". Så kjære 17 år gamle usikre jente med null selvtillit, alt går bra til slutt.

Hva ville du sagt til deg selv ?

TUSEN TAKK FOR RESPONSEN

 • 26.02.2018 kl. 15:58

Tusen takk for responsen på forrige innlegg, det betyr mye å høre hva dere syns og tenker. Både om innlegget og deres egne tanker om temaet. Virker som det er flere som legger merke til denne hetsingen rundt omkring på sosiale medier, men spesielt blogg. 

I dag har vært en sløv dag. Ikke typisk mandag, føles mer ut som en søndag spør du meg. I å med at min samboer går sykemeldt er vi begge hjemme, dette fører jo til at vi ofte sitter å spekulerer på hva vi skal gjøre, men ingenting blir gjort. Kjenner dere dere igjen? Noen dager er bare sånn. Vi satser på at morgen dagen blir mer produktiv. Siden vi ikke har gjort så mye i dag som var verdt å ta bilde av, tenkte jeg å dele med dere noen bilder jeg tok av Emilian for noen dager siden da vi var ute en tur. Emilian likte i alle fall veldig godt å være ute å krabbe i snøen. 

ET MONSTER BAK SKJERMEN

 • 25.02.2018 kl. 13:33

Jeg blir rett og slett lei meg. Det snakkes og snakkes om at bloggerne tar plastiske operasjoner, formidler feil budskap og er rett og slett dårlige forbilder. Jeg syntes synd i deg som er på topplisten i bloggnorge, og har tatt en slags operasjon. Du må være bra sterk som person for å ikke knekke sammen. Jeg tror aldri jeg hadde klart å fått så mye hets, og fortsatt tatt mine små steg utenfor dørstokken. Jeg er sjokkert. Sjokkert over menneskene. Sjokkert over hva man får til å skrive i et kommentarfelt. Sjokkert over at mestparten er voksne mennesker.

Voksne mennesker som kommenterer at bloggere som har gjort plastiske operasjoner ikke er et forbilde. Ord som hjernedød, plastikk dukke, forkastelig, stygg og enda værre ord strømmer ut av munnen på voksne folk. Voksne folk som sitter å kritiserer ungdommer. Jeg skulle "likt" å sett at du hadde satt deg ned å snakket slik til din datter eller sønn. Det hadde du ikke gjort nei? Men over internett er alt lov, så lenge du ikke kjenner person så er det bare å kaste meningene sine i hytt og gæver uten å tenke seg om. Du som kommenterer at du ikke håper ditt barn vokser opp å får Sophie Elise som forbilde, da lurer jeg på om du rett og slett på hva du mener. Så du ønsker ikke ditt barn å oppnå suksess, oppnå sine drømmer og mål, klare å bygge seg opp en karriere alene i en ung alder, skrive en bok?? Få en egen serie?

Det tenkte du kanskje ikke på i det du satt å spammet kommentarfeltene med hatfulle meninger under tv2 sin nye artikkel om at Sophie Elise får sin egen serie. Alt som sto i ditt hode var at dette mennesket er dårlig fordi hun har valgt å ta plastisk operasjon. Du som skal være en støttespiller, du som SKAL VÆRE et FORBILDE. Et forbilde for dine barn. Du som skal lære dine barn fra de er små at mobbing ikke er greit. Nettmobbing er ikke lov! Men det er lov så lenge personen er i rampelyset? Er det sånn det er å forstå?

Jeg blir kvalm, og lei meg for at unge mennesker som velger å skrive om sitt liv, sine tanker, sine mål skal bli hetset. Unge mennesker som skriver om sine dypeste tanker, depresjoner, dyrevern, politikk, kjærlighetssorg. Alt det gode innvendig blir glemt, alt det gode en person står for og oppnår er glemt på sekundet, for så lenge vi ser pengene har gått til utseende er du null verdt.

Jeg kan være uenig i mye, men jeg er enig i at det er et enormt stort press på utseende, Som ung i dag å leve i 2018. Samfunnet i dag er kjempe tøft. Det er fokus på den minste ting når det kommer til hvordan vi ser ut. Det er nok ingen som ønsker at det skal være slik, og heller ingen som ønsker å være med å skape et større press. En ting er sikkert, det er ikke bloggerne på topplisten som skal få all hets for dette presset, det er millioner av mennesker som fikser på utseende.

Ikke missforstå meg. Jeg blir påvirket. Jeg blir påvirket i kjempe stor grad. Det betyr uansett ikke at jeg klandrer bloggerne og slenger ut alle mine tanker i sosiale medier om deres valg. Hva hjelper det? De er personer de og, som igjen er blitt påvirket? Det er forferdelig at det skal være slik, men enda værre er det at såkalte «voksne» mennesker skal sitte å spy ut av seg sine meninger, som ikke hører til virkeligheten en gang. Voksne mennesker som skal trå frem å være et forbilde. Utrolig godt forbilde der du sitter med kaffen i hånden, godt lent tilbake i sofaen mens du bruker tiden din på drittslenging av unge mennesker som lever i et jævla vanskelig samfunn i 2018. Hvordan tror du samfunnet er om noen år når dine barn er ungdommer? Bedre og lettere?

På senkveld for en stund siden deltok Trine Skei Grande. Der hun åpnet seg opp om det å få stygge kommentarer. Hun sa selv at hun aldri hadde sett et ungt menneske kommentere noe uhyggelig om henne, men voksne der i mot var det flere av. Det var de gangene hun satte seg ned å ringte disse personene som hadde kommentarer om henne. Noe som er kjempe tøft gjort. Dette var personer som hadde bilde av sine barnebarn, og derfor valgte hun å stille dem spørsmålet "er det dette du lærer dine barnebarn?" så begynte tankene å kverne litt hos enkelte, mens andre fortsatte å stå fast på sine meninger.

Uansett hvilken alder du er i dag, er samfunnet vanskelig når det kommer til skjønnhetsideal og kroppspress. Andre påvirkes lettere enn andre, men uansett hvem man er, hvor gammel man er så er vi mennesker. Mennesker med utallige følelser som spiller en stor rolle i hver våre liv.

EMINEM BILETTER

 • 25.02.2018 kl. 13:32

Inneholder betalt promotering

Ses vi der? Hele 6 minutter tok det fra billettene var i salg til utsolgt. Er ikke det helt utrolig å tenke på? 50 000 billetter borte på 1 2 3. Tenk å være så "stor" i hele verden at flere tusen sitter klar fremfor pc, nettbrett og telefon for å kapre en billett for å se deg spille. 30 juni er Oslo sommertid på plass, og selveste Eminem skal opptre. Jeg er ikke den største fan av rap, men tror det vil bli en utrolig opplevelse om vi ender opp med å dra. Var så heldig å fikk to billetter i samarbeid med peersway, så det blir spennende. Først trodde jeg det bare var en Eminem konsert, helt til jeg oppdaget at flere artister skulle bli annonsert etterhvert. Det blir spennende.

Er det noen her som skal?

 

DERFOR SNUR FORELDRE BARNET FOR TIDLIG

 • 25.02.2018 kl. 13:30

Du sitter kanskje å tenker, vent til din 1-2 åring hyler hele bilturen eller du må stoppe tusen ganger pga bilsyke barn. For det er flere som snur barnet for tidlig pga at de blir bilsyke, får dårlig beinplass, liten bil og misfornøyde barn. Dette til tross for at det er fem ganger høyere risiko for at barnet blir drept eller skadet i en kollisjon hvis barn sitter i en forovervendt bilstol sammenlignet med i en bakovervendt.

Viste du at små barn utvikler ikke evnen til å bli kvalm før de er et par år. Dette handler om utviklingen av balansenerven. De som blir kvalme bakovervendt, blir også kvalme fremovervendt. Dette handler ofte mer om å passe på egen kjørestil, ikke ha det for varmt, ikke gi barnet et stort måltid før du setter barnet i setet. Gevinsten ved å sitte bakovervendt er så uendelig mye større, enn å snu barnet pga kvalme.

En annen påstand er at barnet sitter med beina bøyd. Dette handler mer om våre følelser for barna. Vi tror det er ubehagelig, men barna er mykere og smidigere enn vi tror. Bare tenk deg til hvor lenge de kan sitte på knærne å leke.

Barnet protesterer høylytt. Er det barnet som bestemmer? Er det ikke du? Et barn som alltid har sittet bakovervendt vil heller ikke være vant til noe annet, men det finnes unntak, så man må vurdere selv. En løsning kan være å montere et speil i baksetet slik at barnet kan se foreldrene når man kjører. Et annet alternativ kan være å koble ut airbagen å ha barnet ved siden av seg, På denne måten får du bedre kontroll på barnet ditt. Dette anbefaler de i Sverige før du i det hele tatt tenker på å snu barnet fremovervendt. Sverige har kommet mye lengre enn Norge når det gjelder sikkerhet av bilstoler, og vi har mye vi kunne lært av dem.

Siste påstand er at bakovervendte seter tar for stor plass. Dette er en myte, det finnes bakovervendte seter som passer i de fleste biler.

STOPP Å VOKS ER DU SNILL

 • 25.02.2018 kl. 13:30

Du lå beskyttet i min mage, beskyttet fra alt vondt. Beskyttet fra en verden med rikdom og fattighet, krig og elendighet. Beskyttet mot alt som skulle være tøft i din kommende fremtid. Nå er du ute blant oss alle. I en verden som er stor og skummel. En verden du skal vokse opp og leve i. Du er 9 måneder og utviklingen har skjedd fort. Du kom over fjorden på tur hjem, så liten og uskyldig. Du sov for det meste, nesten hele dagen. Høydepunktene var da du åpnet dine små blå øyne å tittet på oss. I de neste månedene sov du også mye, men utviklingen la vi merke til ganske fort. Det var ikke lenge før du rullet fra mage til rygg. Du lagde lyder og pratet.

Noen måneder senere lo du ordentlig for første gang. Den latteren din kommer vi lenge leve på. Nå kryper du rundt omkring og reiser deg opp etter ting. Du spiser maten godt selv. Du babler i vei og herjer. Nå er det ikke mange månedene før du tar dine ben fatt. Det skal bli spennende å se. Blir vel løpende etter, vi får se.

Utviklingen fra du er nyfødt og til 1 år er utrolig stor, skulle vært fordelt på flere år, for dette går alt for fort. Syns ikke det er lenge siden jeg så deg for første gang, og nå kryper du avgårde med en gang du kan.

HVORFOR BAKOVERVENDT?

 • 25.02.2018 kl. 13:29

Jeg vill ikke være mammapoliti, eller si hva du skal gjøre. Hva som er rett eller galt. Muligens handler det om mangel på informasjon. De fleste har fått med seg at det er anbefalt å sikre barn bakovervendt til de er 4 år, men hvorfor velger mange fremdeles å snu barnet før?

Vet ikke helt hvordan jeg skal ordlegge meg for å ikke skape reaksjoner, men ønsker bare å opplyse om sikkerheten av et barn i bilen om du ikke allerede vet dette. For det er utrolig mange der ute som faktisk ikke er opplyst om nyere informasjon når det kommer til sikkerhet. 

HVORFOR ANBEFALES DET Å SITTE BAKOVERVENDT TIL 4 ÅRS ALDEREN?

Om man skulle være så uheldig å havne i en ulykke med et barn som sitter bakovervendt, vil sete fange opp barnet slik at belastningen på kroppen blir fordelt jevnt fra hode til rumpe. Ryggen på bilstolen tar i mot barnet, dette fører til at ingen kroppsdeler slenges på,

Som dere vet er ikke barnets kropp ferdig utviklet. Den kraften som inntreffer i en kollisjon vil ikke være like kraftige som til et barn. Om barnet sitter fremovervendt er selene det eneste som holder barnet. Kroppsdeler som hode, ben og armen vil bli slengt fremover med en enorm kraft. Hode, nakke, armer, skuldre, ben og hofter utsettes for enorme skader, som oftest resulterer til dødelige.

Hodet til barnet er stort i forhold til kroppen, noe som fører til at belastningen blir større i en evt. kollisjon. Bildene i dag blir bare mer og mer oppgradert, og har mange sikkerhetssystemer som f.eks. setebelte og airbag som beskytter en VOKSEN kropp, en barnekropp kan skades og i værste fall drepes av dette.

Det mange tenker, er at i nyere biler er det ikke like viktig med bakovervendt som i en gammel bil, men det er faktisk omvendt. Det er enda mer viktig med bakovervendt i nyere biler. I gamle biler blir hele bilen deformert i en kollisjon, og mye av energien blir tatt ut på bilens deformering. Nyere biler deformerer seg ikke like mye, for å beskytte oss som sitter inne i bilen, men det igjen betyr at mer av energien i kollisjon taes ut på de som sitter i bilen. Derfor er det airbag og andre smarte systemer som fungerer for oss VOKSNE.

FORSKJELLEN PÅ BAKOVERVENDT OG FREMOVERVENDT ER SÅ STOR AT DET KAN DREIE SEG OM ET BLÅMERKE ELLER EN BRUKKET NAKKE.
-Kristin Øyen/TRYGG

Vi har alltid gjort det slik, og det har gått bra før sier du. Vi skal bare en kort tur hit eller dit. Ulykker skjer når som helst og hvor som helst. Uansett om farten er lav eller høy. Du kan ikke ta tilbake det som har skjedd. Jeg kunne ikke levd med meg selv om barnet mitt skulle blitt utsatt for store skader pga jeg valgte å gjøre det motsatte av det norske myndigheter anbefaler.

Det er ikke slik at når barnet ditt fyllet 4 år tåler det skadene som en ulykke påfører. For noen år siden var anbefalingen på 2 år, Nå er den på 4. Om noen år vil den nok øke. Det sikreste for barnet ditt vil være å sitte bakovervendt så lenge som mulig. de største bilstolene som er bakovervendte kan brukes til barn er rundt 120 cm. Gevinsten av å ha barnet bakovervendt er så mye større enn argumentene du har for å snu det for tidlig!

 

Her er et videoklipp for å få bedre forståelse av hva jeg har skrevet om.

QMFVmVn76RU


 

BILDER AV DAGEN

 • 25.02.2018 kl. 13:24

UT I DET FRI

 • 25.02.2018 kl. 13:21

Helgen raser avgårde. I formiddag hadde vi besøk og senere gikk vi oss en liten tur. Emilian fikk være ute i snøen. Noe som han syns var utrolig morsomt. Godt å kunne være ute i frisk luft, spesielt nå som solen er kommet tilbake. Det har jeg savnet utrolig lenge, mørketiden er tung. I ettermiddag var vi hos mamma. Der vi fikk servert nystekte boller..mmm. 

Nå har vi nettopp spist hjemmelaget pizza og den lille er lagt for kvelden! Resten av kvelden skal gå til full avslapping. Ha en fin kveld dere! 

NEW APARTMENT

 • 25.02.2018 kl. 13:15

 januar flyttet vi igjen. Denne gangen til storfjord! Var på tide å finne noe nytt og litt billigere. Koselig leilighet med mye plass. Den er selvsagt møblert nå, men tenkte å dele det med dere senere hvordan den ser ut pr dags dato.

1 ÅR SIDEN JEG OPPDAGET GRAVIDITETEN I UKE 26

 • 25.02.2018 kl. 13:07

Tenk dere for 1 år siden denne måneden fant vi ut at vi skulle bli foreldre. Husker enda den følelsen når graviditetstesten viste «gravid» Jeg ble med en gang redd, redd for å skulle gå igjennom en fødsel, redd for fordommene som følger med å være gravid i ung alder osv, men etter en liten stund ble jeg glad. 

Glad for at jeg hadde muligheten til å bli gravid. Alltid vært redd for at jeg ikke kunne blitt det av en eller annen grunn. Det var mange følelser i sving. Noen dager var enklere enn andre. Jeg slet mye med selvtilliten min og var langt nede. Men nå i ettertid skjønner jeg at det hadde en sammenheng med hva kroppen gikk igjennom og alle følelsene som «kicket» inn. 

Å se magen vokse, forstå at det er et barn du bærer på som utvikler seg, sparker og slår. Det er en ubeskrivelig følelse som ingen kan forstå om de ikke går igjennom det selv. For å bære et barn og hvordan det føles er ikke mulig å beskrive med riktige ord. 

Å oppdage graviditeten i uke 26 trodde jeg ikke jeg skulle oppleve. Nå er det 1 år siden og Emilian blir 9 måneder!! Tiden går alt for fort. Mye kan skje på noen år, hadde aldri sett for meg sitte med et barn i en alder av 20. Nå mens jeg sitter i sofaen og ser på Emilian krype rundt og leke kunne jeg ikke sett for meg en annen hverdag.

CUTE BABY LEGS

 • 25.02.2018 kl. 13:06

MIN FØRSTE MORSDAG

 • 25.02.2018 kl. 13:02

I dag er det morsdag, min første faktisk. Det føles veldig spesielt. Jeg har vært vant i mange år til å ordne noe ekstra til min mamma. Det har aldri vært de store tingene, men kaffe på sengen, kort og noen ganger kake. Bortsett fra den ene gangen da kaken aldri ville stekes. Var ikke så rart når jeg hadde brukt en alt for liten form, men tanken som teller, ikke sant? 

Utrolig spesiell følelse. Det er mange tanker som svirrer rundt i hodet mitt. I 20 år har min mamma forsørget meg, vist meg kjærlighet og lært meg det meste.. I 20 år har hun vært der for meg når det trengtes, kjørt meg dit jeg ønsket, diskutert med meg når jeg har vært sta. Hun har tolerert utrolig mye, og jeg kunne ikke bedt om en bedre mamma. En mamma som ser med en gang du er lei deg, selvom du prøver å skjule det. En mamma som kan sitte i timesvis å snakke om man har det vanskelig. En mamma som har lært meg så utrolig mye. En mamma som har vist meg hva familie betyr. En mamma som gjør alt for deg uansett hva. 

Etter å ha fått en sønn kan jeg forstå bedre disse følelsene som kommer med det å være mamma. Følelsene til sitt barn er helt utrolig. Det er trossalt et barn man har bært på i 9 måneder, elsket så høyt at det gjør vondt. En ting skal være sikkert, jeg har lært av den beste!! 

FOR EN SLIK MAMMA VIL JEG VÆRE. En slik mamma skal jeg være. For det er slik jeg er oppdratt og det har jeg tenkt å videreføre til mine barn.

 

EN ROLIG DAG

 • 25.02.2018 kl. 12:43

Dagen i dag har gått utrolig fort. Jeg dro ut sammen med mamma på formiddagen. Vi gikk en snartur på kafe og på butikkene. Ikke så mye å se eller gjøre her på Leknes, hehe. Spesielt ikke i regnværet som har vært i dag. Nå har vi akkurat spist middag og sitter på sofaen og slapper av.

MORGENKOS

 • 25.02.2018 kl. 12:41

 

Mye av tankene under graviditeten gikk til hvordan kroppen min kom til å bli seende ut etter fødselen. De tankene har mange, og det er ingen skam å tenke de tankene så lenge man ikke endrer kostholdet sitt og spiser mindre under svangerskapet. Det viktigste for meg var at barnet var friskt. 

Jeg beundrer kvinnekroppen, syntes det er helt sykt hvordan det går ant. Tenk for 2 uker siden hadde jeg den gravid magen, og nå er den borte. Helt utrolig å tenke på at det virkelig går ant. Har tenkt mange tanker i ettertid hvor utrolig kvinnekroppen er. 

Kroppen er det minste jeg bryr meg om nå, det som er viktig for meg nå er at jeg er blitt mamma. Jeg har født et barn og kroppen min har vært igjennom en stor påkjenning. Syntes heller det er viktig å tenke over den jobben man har gjort, enn å bekymre seg over kroppen, for den kan man alltids få tilbake. Det man ikke kan få tilbake er den første tiden med barnet. 

MAGEN ETTER FØDSELEN

 • 25.02.2018 kl. 12:40

 

Mye av tankene under graviditeten gikk til hvordan kroppen min kom til å bli seende ut etter fødselen. De tankene har mange, og det er ingen skam å tenke de tankene så lenge man ikke endrer kostholdet sitt og spiser mindre under svangerskapet. Det viktigste for meg var at barnet var friskt. 

Jeg beundrer kvinnekroppen, syntes det er helt sykt hvordan det går ant. Tenk for 2 uker siden hadde jeg den gravid magen, og nå er den borte. Helt utrolig å tenke på at det virkelig går ant. Har tenkt mange tanker i ettertid hvor utrolig kvinnekroppen er. 

Kroppen er det minste jeg bryr meg om nå, det som er viktig for meg nå er at jeg er blitt mamma. Jeg har født et barn og kroppen min har vært igjennom en stor påkjenning. Syntes heller det er viktig å tenke over den jobben man har gjort, enn å bekymre seg over kroppen, for den kan man alltids få tilbake. Det man ikke kan få tilbake er den første tiden med barnet. 

HVORDAN FIKK JEG SVANGERSKAPSFORGIFTNING?

 • 25.02.2018 kl. 12:38

Savngerskapsforgiftning, eller preeklampsi som det heter er en sykdom i morkaken som fører til forhøyet blodtrykk og proteiner i urinen. Ofte får man hevelser i bena. Mine ankler ble veldig hoven på slutten av svangerskapet, og nå vet jeg hvorfor. 

Jeg vet ikke hvor lenge jeg har hadd svangerskapsforgiftning, men det kan ikke vært lenge da blodtrykket mitt har vært normalt de andre kontrollene. Jeg har vært litt plaget med vondt i hode, som er et av symptomene, men trodde det bare var vanlig hodepine. De andre symptomene som synsforstyrrelser, kvalme eller magesmerter har jeg ikke kjent noe av.

Jordmødrene og legene tror grunnen til at jeg har fått svangerskapsforgiftning er av den grunnen at jeg har gådd på overtid. Termindatoen min var veldig usikker med tanke på at jeg ikke oppdaget svangerskapet før jeg var 6 måneder på vei.

Årsaken til at man får svangerskapsforgiftning er pga en sviktende morkakefunksjon, men man vet ikke hva som er årsaken til denne morkakesvikten. Blodårene i morkaken blir trange, og det fører til at morkaken og fosteret får mindre blodtilførsel enn de egentlig skulle hatt. 

Fødselen er det eneste som gjør at svangerskapsforgiftning går tilbake. Siden jeg oppdaget det forrige torsdag, var dette grunnen til jeg ble satt i gang.


Etter fødselen hadde jeg veldig høyt blodtrykk noe som gjorde at jeg ble i Bodø i noen dager ekstra slik at de fikk kontroll over blodtrykket mitt. Nå går jeg på medisin som skal holde blodtrykket nede. Det ser ut til å virke på meg, skal på kontroll igjen mandag for måling av blodtrykket. Det blir noen kontroller fremover men det er viktig å følge med på blodtrykket så slik er det bare. I går da jeg var på kontroll så blodtrykket veldig fint ut så får håpe det fortsetter slik.

HVA HETER HAN?

 • 25.02.2018 kl. 12:10

Mange som lurer på hva han heter. Det har stått i mellom to navn hele tiden som vi har likt veldig godt, men vi har avventet med navn til vi hadde sett han. Utrolig mange fine navn, men ønsket noe som var litt spesielt, ikke noe alle andre heter. Kunne ikke vært mer fornøyd med navnet vi har valgt, spesielt med betydningen bak og hva navnet betyr "En gave fra gud.."

Så navnet er....

MIN FØDSELSHISTORIE #SATT IGANG MED BALLONG

 • 25.02.2018 kl. 12:08

 

Det hele startet torsdags formiddag da blodtrykket mitt var for høyt, og jeg ble sendt rett på føden på Gravdal. Forlot hjemme slik det var uten en eneste ting med meg, for det kunne jeg evt hente senere om de skulle ha meg til observasjon. Der tok jeg helt feil. Jeg fikk plutselig beskjed om at ambulansen var på vei og at ambulanseflyet sto og ventet. Da var jeg bra stresset. 4% strøm på mobilen og ingen tid på meg til å fikse noen ting.

Ambulanseflyet var ikke morsomt. Turbulent som bare det. Gjett om jeg var redd og stresset. Ankom Bodø i 11 tiden på kvelden. Ble heldigvis møtt av kjempe snille jordmødre som tok oss vell i mot. Ble plassert på et rom der de tok blodtrykket mange ganger, i tillegg ble det satt inn veneflon i hånden. Siden jeg hadde fått svangerskapsforgiftning var det store spørsmålet, skulle de sette fødselen i gang? Kl 1 ca hadde jeg fått plassert inn en ballong som skulle sitte i 24-36 timer. Murringer i ryggen fikk jeg nesten med en gang, og det utviklet seg bare mer og mer utover fredagen og lørdagen. Det ble stadig tatt CTG for å følge med på om barnet hadde det bra og om jeg hadde sammentrekninger. Ingen problemer med barnet og sammentrekninger hadde jeg. Følte de bare ble verre og verre og på lørdagen slet jeg med å snakke da sammentrekningene kom. Ingen skjønte at jeg hadde vondt siden det var meningen at ballongen skulle dette ut når jeg hadde fått litt åpning. Dette gjorde meg utrolig redd, om jeg hadde så vondt nå og ingen åpning, da lurte jeg virkelig på hvordan det kom til å kjennes ut senere. 

 36 timer gikk og de bestemte seg for å ta ballongen ut. Det viste seg at ballongen hadde satt seg fast siden hodet på barnet var så langt nede. Hadde ballongen virket? Ja, noen sjokkerte jordmødre sjekket åpningen min. 7CM!! Nå skjønte de hvorfor jeg hadde vondt. Vannet ble tatt og riene begynte å bli sterkere og sterkere. Viste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg i mens jeg ventet på epiduralen skulle gjøres klar. Noen timer senere var det 10 cm og jeg kunne endelig begynne å presse. Nå var det ikke lenge igjen trodde jeg, presset og presset men riene var alt for korte. 2 timer til gikk og jeg ble satt på drypp. Da begynte riene å bli lengre slik at jeg kunne presse flere ganger for å få barnet ut. 

Jeg følte det tok en evighet, og siden jeg var så sliten hadde jeg ikke mange krefter igjen da de lange riene kom. Prøvde utallige fødestillinger, og tiden følte jeg gikk saktere. Med gode jordmødre rundt meg og Benjamin som motiverte meg var han ute etter en time etter jeg ble satt på drypp. En nydelig gutt på 3495 og 53 cm lang❤️ 

Uansett hvor vondt jeg hadde det var alt glemt da han ble lagt på brystet mitt. Må være det mest spesielle jeg noen gang har opplevd. I en og en halv time lå vi bare å tittet på hverandre, og den tiden kommer jeg aldri til å glemme.

PLUTSELIG VAR JEG I AMBULANSEFLYET OVER TIL BODØ

 • 25.02.2018 kl. 12:05

 

Da er det lenge siden jeg har vært aktiv her, og det beklager jeg veldig. Sist jeg oppdaterte dere var jeg enda gravid, nå når jeg sitter å skriver kan jeg stolt fortelle at min sønn ligger å sover oppå brystet mitt. En utrolig herlig følelse. 

Alt startet på torsdag i forrige uke, jeg hadde kontroll på helsestasjonen. Der snakket vi litt om fødselen og at det ikke var lenge igjen til termindatoen. Før jeg dro målte jordmoren blodtrykket mitt. Det var da alt startet. Blodtrykket mitt var høyt, og jeg ble sendt rett på føden på Gravdal. Klokken var ca 2, og lite viste jeg at klokken 10 skulle jeg enda befinne meg på Gravdal. Få minutter senere var jeg i ambulansen på tur til flyplassen. Legene på Gravdal ville ha meg til Bodø pga. Svangerskapsforgiftning. 

Har aldri tatt ambulansefly før, og det håper jeg ikke jeg skal igjen. For en turbulent tur. Er ikke særlig glad i fly, og stresset som jeg var med høyt blodtrykk, og ingen anelse om hva som skulle skje videre klarte jeg i alle fall ikke roe meg ned. Alt jeg hadde med meg var det jeg hadde på meg. Så gjett om jeg var stresset. 

Vi ankom Bodø i 11 tiden på kvelden og kl 1 ble fødselen satt i gang. Har vært her i Bodø siden torsdag, men krysser alle mine fingre for at vi får reise hjem i morgen. Kjenner jeg begynner å bli ganske utolmodig nå, hehe.

Hvordan fødselen ble satt i gang og hvor lang tid alt tok, hele fødselsopplevelse min kommer jeg til å skrive et eget innlegg om. Føler at jeg var uheldig med mye, men en ting er sikkert. Alt var verdt det til slutt.

 

STOPPER LIVET MITT OPP NÅ NÅR JEG FÅR BARN I UNG ALDER?

 • 25.02.2018 kl. 12:04

 

Hører og ser flere som skriver om at livet stopper opp når man får barn i ung alder, men er det ikke nå det starter?"Nå får du ikke mer frihet," "en rask tur ut døren blir aldri det samme." Selvom jeg er ung og får barn, betyr ikke det at friheten min blir tatt fra meg. Det er vel akkurat det samme om noen eldre skulle fått barn. Frihet og frihet, føler ikke det blir riktig og si at man mister den. Ting blir annerledes JA, det kan jeg si meg enig i, men ikke at friheten min blir tatt fra meg.

Når det gjelder festing og alkohol så kunne jeg ikke brydd meg mindre, for det gjorde jeg ikke mye av fra før av. Når man bærer fram et barn vokser man mer opp, og man får automatisk andre prioriteringer. Så til dere som sier at friheten blir tatt fra meg, er jeg ikke enig i. Spesielt ikke de som sier at livet mitt stopper opp, for det er virkelig nå mitt liv begynner. Jeg skal bli mamma, det må være den beste følelsen i verden. Jeg skal snart få møte min sønn. Jeg får et kjempe stort ansvar som jeg er kjempe glad for at jeg får. Et ansvar for at min egen sønn får en bra oppvekst, og er lykkelig.

I årene fremover blir det annerledes. Jeg kan ikke sitte å se på pc eller tv fra morgen til kveld, men vet du hva? Det skal bli godt. For mens du på min alder muligens sitter å sløver i sofaen. Det er selvfølgelig godt det, det er ikke til å legge skjul på. Men Tenk! Du sitter i sofaen og sløver med en mening om at livet mitt må være så kjedelig og tøft, så vil jeg si:

Jeg gleder meg utrolig mye til at min sønn smiler for første gang, sier sitt første ord, tar sine første skritt... Jeg gleder meg til å være ute med han, leke med han. Hjelpe han opp i klatrestativ, og skli ned med han i de store skliene. Gi han noen dytt på husken, og se han le av glede.

Livet mitt sier ikke stopp nå, det starter, og det starter så INNMARI godt..

DU ER MED SELVOM DU IKKE SER

 • 25.02.2018 kl. 11:56

Du er inne i magen. Du ligger beskyttet, varm og forhåpentligvis behagelig. Du er med meg overalt, selvom du ikke ser akkurat hva det er du er med på. Du ligger og sover mye, mens andre ganger er du våken. Når du er våken og gir meg et lite dytt, eller et lite spark får jeg en god følelse inni meg. Jeg vet du er der, og i live. Jeg går med en konstant bekymring om at noe skal være feil, og om at du kanskje ikke har det bra.

Du hører stemmene som er rundt deg, spesielt min og pappaen din sin. Det er vi som er mest med deg, og vi som snakker mest sammen. Du hører oss kanskje le eller snakke om hvilke ting vi mangler til deg før du melder din ankomst. For kjære deg det er ikke lenge til du sitter godt plantet i sofaen sammen med oss. Sitter sammen med oss trygt og godt, mens du muligens kiker deg rundt i rommet. Jeg vet du kan høre oss, og det er kjempe godt å vite. Enda bedre når du møter verden og vi endelig møter hverandre ansikt til ansikt.

Du har vært med på en del. En sverigetur, Andenesturer, og noen Harstadturer. Tro når du kan bli med og virkelig være til stedet og at vi kan oppleve det sammen som en familie. Tenk hvor moro det kommer til å bli. Jeg gleder meg veldig det skal du vite.

HVORDAN TJENE PENGER UTEN JOBB?

 • 25.02.2018 kl. 11:53

Som dere vet så går jeg ikke i jobb, og nå som jeg venter barn har jeg mye tid hjemme for meg selv. Derfor valgte jeg for et år siden å bli medlem av nettsiden Meningstorget . Link til nettsiden finner du HER . Denne nettsiden har du nok muligens hørt om. På nettsiden har du mulighet for å svare på spørreundersøkelser og tjene på det. Hvor kjekt er ikke det? Spørreundersøkelser høres kanskje kompliserte ut, men de er ikke det. Du kan svare på dem når og hvor du vil, helt etter når du selv ønsker det. Dette syntes jeg er mye bedre enn å svare på spørreundersøkelser for eksempel over telefonen. Som regel svarer jeg ikke telefonen. Da er det kjekt med Meningstorget sin side. Det er enkelt og gratis å bli medlem.

Spørreundersøkelsene er ikke kjedelig heller, det kan være alt fra varer du handler i dagligvarebutikken til hvor godt du liker fast food resturanter. Nedenfor kan du se hva jeg har svart.

Om du ønsker at noen hører meningene dine er dette en måte å gjøre det på. Ved å ta en undersøkelse vet du at stemmen din har en plass og blir hørt. Når du har svart på en undersøkelse tjener du penger. De får du utbetalt til din Paypal-konyo, eller ved et gavekort hos H&M, Zalando, Kicks, bilettportalen og andre butikker. Du kan også velge å donere til veldedige organisasjoner. Er ikke dette supert? Dine meninger er like mye verd som mine i disse undersøkelsene, så det er bare å sette i gang.

Jeg sitter ofte på pcen uten å ha noe å gjøre. Gjør ikke du også? Neste gang vet du hva du kan gjøre når du kjeder deg. Om du trykker HER , kan du registrere deg raskt og enkelt. 

 

 

 

Denne gangen donerte jeg pengene til World Animal Protection, men neste gang skal jeg få pengene satt innpå paypal kontoen min, eller ordne et gavekort slik at jeg kan kjøpe meg noe fint.

NB! Man må være 18 år eller eldre for å registrere seg og kunne tjene penger/poeng/gavekort.

SENGEN ER KLAR

 • 25.02.2018 kl. 11:50

HVEM ER DU INNE I MAGEN?

 • 25.02.2018 kl. 11:48

Hvem er du inne i magen? Du sparker og sparker. Beveger deg vilt der inne. Tro hvem du kommer til å bli? Det lurer jeg veldig på. Blir du en fotballspiller slik som du beveger deg i magen, eller blir du muligens en veldig rolig person som heller ønsker en fremtid som forfatter? Det er så mange valg, og så mange retninger, og jeg undrer i spenning på hvem den lille i magen er. Hvordan personlighet kommer du til å få? Så mange spørsmål, som vi får svar på innen veldig kort tid. For det er bare litt over 40 dager igjen til termindatoen er her og du skal møte den virkelige verden. En verden med utrolig mange forskjellige mennesker, meninger og tanker. En verden som jeg håper du kommer til å trives godt i, og får et godt liv i. Det skal i alle fall jeg gjøre alt for.

I så fall om du ønsker å være fotballspiller, arkitekt, elektriker, brannmann eller forfatter er verden full av muligheter. Grip dem, og gjør det du vil, for det er det som er viktig for meg i denne verden.

FROKOST MED MINI I MAGEN

 • 25.02.2018 kl. 11:46

Dagen i dag startet med at jeg våknet i 9 tiden. Tidlig til å være ferie, men samtidig godt å ha dagen med seg. Det ser ut til at solen begynner å komme mer frem nå, det håper jeg slik at det er mulig å være ute uten å fryse seg i hjel. I dag ble det en enkel frokost, yoghurt med jordbær og musli. Det er enkelt, men utrolig godt.

I går kom vi hjem etter en tur fra Harstad. Vi dro til torsdag og leide hytte til lørdag. Torsdag og fredag var vi nesten hele tiden ute, siden butikkene var stengt. I går ble det shopping!! Det nye Kanebogen senteret anbefaler jeg å besøke, det var blitt utrolig fint, med mange butikker. Tenkte å dele med dere litt av innkjøpene senere.

 

GOOD MORNING

 • 25.02.2018 kl. 11:44

ER JEG AUTOMATISK EN DÅRLIG FORELDER SOM FÅR BARN I UNG ALDER?

 • 25.02.2018 kl. 11:40

Det å være en forelder er et utrolig stort ansvar, det er ikke til å legge skjul på. Selvom det er et stort ansvar, vil det si at jeg er uansvarlig og ikke kommer til å bli en god mor i alder av 20 år? 

Utrolig mange får barn i ung alder, og vanligere var det før, men samfunnet har endret seg. Unge foreldre i dag må til en hver tid bevise at de er gode nok. Hvorfor må ikke du som 28, 35 eller 40 bevise det samme for samfunnet?

Jeg kan være enig i at det er en forskjell på meg som 20 og noen på 35, alder og livserfaring. De to forskjellene gjør meg ikke til en dårligere mor. Mange tenker sikkert modenhet også, noe jeg kan forstå. Det jeg ikke skjønner der i mot er hvorfor alle blir dratt under en kam. Selvom din datter/sønn er ute å drikker seg sørpe full i helgene, ikke har en jobb eller ikke tar ansvar, betyr det automatisk at alle ungdommer er slik? Nei! 

Selvom din datter/sønn har hatt en enkel oppvekst, vil det si at alle andre også har hatt det enkelt? Mange ungdommer har gått gjennom tøffe ting en ungdom ikke burde gå gjennom. Kanskje du er enn av dem som roper til barnet ditt "middagen er klar." Når barnet kommer til middagsbordet står alt dekt på, og det sitter en frisk far, mor og muligens søsken rundt bordet. Rundt bordet snakker dere om hvordan dagen deres har vært, og andre hyggelige ting. Alle har det ikke slik dessverre, noe jeg skulle ønsket.

Det er så utrolig mange som dømmer unge foreldre ut i fra 2 sekunder det tar å gå forbi dem, eller noen flere sekunder om du velger å se litt ekstra, slik at de unge foreldrene føler seg ordentlig utilpass og skjønner hvilken mening du har om dem. 

Økonomi er en annen ting. Selvom man er ung betyr ikke det at pengene flakser ut av konto til alkohol, klær av nyeste mote eller andre ting. Mange ungdommer har økonomien godt på plass, og med en lys fremtid foran seg. Mens du sitter å dømmer de unge foreldrene, kan jeg minne deg på at det er flere voksne som sitter med gjeld langt oppover ørene, og i tillegg med barn. Selvfølgelig blir ikke disse sett ned på, for de er tros alt eldre og har flere år på baken.

Nå kan du kanskje si, hva med utdanning? Ja hva med den? Flere og flere klarer å sjonglere både barn og utdanning. Du er kanskje eldre, og med bedre tid til å bli ferdig med utdanningen, men det vil ikke si du er helt ferdig. Utrolig mange sitter i en senere alder med lærebøkene fremfor seg. Om du klarer det, hvorfor skal ikke jeg det?

Jeg vet ikke hvorfor samfunnet har endret seg så mye når det gjelder dette med unge foreldre. Jeg skulle ønske jeg hadde svaret, men det er under 100 år siden det var normalt å få barn i en alder av 17/20 år. Dessverre er det ofte de eldre som dømmer mest, uten å tenke over hvor gamle foreldrene deres f.eks var da de kom til verden. Å slenge kommentarer på butikken eller om du går forbi er unødvendig. Pass dine egne saker, enn å dømme noen du aldri har møtt før, men bare ser i noen få sekunder. 

Jeg er ung enda, jeg blir 20 år om noen måneder. Jeg er moden og UTROLIG stolt over å skal sette et liv til verden. Jeg skal tros alt bli mamma, noe av det vakreste man kan oppleve.

 

 

PÅ LETING ETTER EN NY KLOKKE?

 • 25.02.2018 kl. 11:37

Hvem vil ikke ha en ny klokke? En klokke som passer til ulike outfits. Jeg personlig elsker klokker, foretrekker det bedre en armband og annet tilbehør. Om man bærer en fin klokke kan det gjøre outfitet finere og komplett. 

Jeg er så heldig å har mottatt en kjempe fin klokke fra Klokker.no . Om du ønsker å titte på nettsiden deres, enten for å kjøpe eller for å drømme deg litt bort i alle de fine klokkene, finner du nettsiden HER .

Den klokken jeg valgte er en svart stilren klokke fra Carrie Taylor, som passer til alt. Du finner den HER. Er den ikke nydelig?

Klokker.no er en super side med utrolig stort utvalg. Leveringstiden er rask. Klokken min kom på kun 2 dager. 

Nettsiden er autorisert forhandlere av alle merkene de fører. De selger 100% ekte klokker med garanti. All handel som foregår via nettsiden er kryptert, som gjør det sikkert for oss som kunder. Du kan enten betale med faktura, avbetaling eller kort. Jo flere muligheter, jo bedre!! 

MERK! Alle klokkene er på lageret i Norge, så du slipper utgifter som toll og fortolling.

 

 

 

UKE 32, HVORDAN SER MAGEN UT NÅ?

 • 25.02.2018 kl. 11:33

 

Da er jeg kommet til uke 32. Nå er det virkelig ikke lenge igjen. 58 dager igjen, og slik som tiden flyr så tror jeg de 58 dagene vil rase fort avgårde. 

Barnet er nå ca 40 cm, veier 1,98 kilo i starten av uken og 2,15 i slutten. Kroppen fortsetter å lagre underhudsfett, og mengden fostervann øker ikke lengre nå. Det holder deg konstant. Hjernen vokser raskt og barnets hode øker i størrelse. Barnet fortsette å være aktiv, og jeg skal kjenne bevegelser flere ganger daglig.

Håret på hodet blir også tykkere, og nå er både tå og fingerneglene ferdig formet. Lanugohåret dekker mindre deler av kroppen, og øyenvipper og øyenbryn blir stadig lengre.
Nå har barnet så dårlig plass i livmoren at han må trekke føttene opp, og innta det vi kaller fosterstilling. Dersom barnet har lagt seg til rette for fødselen vil det bli mye behageligere for meg. Det blir lettere å puste, og hvis jeg har hatt magebesvær vil dette forsvinne nå. Jeg kan kjenne et økt press nedover, og føle prikking eller kribling i bekkenet.

Nå er det lurt å legge inn en liten hvil hver dag. Jo mer avslappet jeg klarer å være under veene desto bedre vil livmoren arbeide. Derfor er det allerede lurt å begynne å øve seg på å slappe av allerede nå.

 

 

25.02.2018

 • 25.02.2018 kl. 11:31

 

Hvem vil ikke det beste for den skånsomme babyhuden? Jeg vet i alle fall at jeg kommer til å være forsiktig med hva mitt barn sin hud utsettes for. Jeg selv reagerer om produkter har mye parfyme, derfor er jeg kjempe glad at jeg er så heldig å ha blitt kontaktet av Neutral. 

Jeg har mottatt mange produkter som jeg virkelig gleder meg til å teste ut. I tillegg et nydelig teppe til gutten i magen. Allergier er i ferd med å bli et stadig større problem for barn og voksne. I mer enn 25 år har Neutral jobbet mot allergier og utviklet milde kvalitetsprodukter. Alle produktene fra Neutral er derfor uten parfyme, fargestoffer og parabener. I stedet for er de fulle av gode og effektive ingredienser som rengjør og tar vare på dine klær.

Høres ikke dette trygt ut så vet ikke jeg. Jeg tror de fleste har hørt om Neutral, eller gått forbi i butikkhyllene og lagt merke til Neutral logoen på noen av produktene. Dere har kanskje sett produktene, men visste dere at Neutral har et samarbeid med Norges Astma og allergiforbund? Den beste måten å holde huden under kontroll på er å vite hva man påfører den. Alle produktene er Dermatologisk testet, godkjent og merket i samsvar med Norges astma og allergiforbund

"Vi har samarbeidet med Norges Astma- og allergiforbund i over 25 år for å utvikle rene, milde produkter som gir deg og familien myk hud og reduserer risikoen for allergi." 
Om du ønsker å titte på litt produkter eller lese mer om dem på nettsiden finner du den --> http://www.neutral.no . 

 

 

Har du prøvd noen av produktene før?

NATTAINNLEGG TIL MINI I MAGEN

 • 25.02.2018 kl. 11:24

Nå har vi akkurat satt oss i sofaen, med noen puter og tepper rundt oss. Jeg sitter komfortabelt nå, og det håper jeg du også gjør. Jeg leser en bok som heter "alt om barnet". Her står det mye informasjon om fødselen, og hva jeg burde vite, men en ting sier meg likevel at uansett om jeg sitter å leser denne boken eller ikke, vil vi klare oss helt fint. Jeg er forberedt på vårt første møte, og du skal vite at jeg gleder meg veldig.

Jeg tenker mye på hvordan du vil se ut, hvordan personlighet du har og om du passer et av de navnene vi liker så godt.. Jeg lurer også på hvordan ting kommer til å bli når du melder din ankomst. Vil du sove godt i din seng, hvordan kommer nettene til å bli. Jeg har mange ting jeg lurer på, og det kommer til å bli nytt for oss begge. Jeg er sikker på at uansett hvordan ting kommer til å bli, blir alt til å gå bra.

Nå beveger du på deg. Jeg lengter etter deg, men ikke stress for vi har mange slike kvelder fremfor oss når du kommer. EN ting lover jeg deg, jeg skal elske deg høyere enn noe annet.

♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥

UKE 30 + MAGEBILDE

 • 25.02.2018 kl. 11:20

Da er jeg kommet til uke 30 + 3 hvor sykt er ikke det? Nå er det virkelig ikke lenge igjen. Det er 70 dager igjen. Har jeg virkelig gått gravid i 213 dager, wow.

Barnet: I begynnelsen av denne uken er barnet 28 uker gammelt, og er 36cm langt fra hodet til føttene. I tillegg veier han 1,43 kilo i starten av uken, og i slutten veier han ca. 1,58. Hjernens overflate blir stadig mer rynkete etter hvert som hjernevindingene dannes. Forskere mener at intelligensen kommer fra dette ytre hjernelaget. Nå kontrollerer hjernen de rytmiske pusteøvelsene, og fosteret regulerer temperaturen selv.

Lanugohårene begynner å forsvinne, men forblir lengst på ryggen og skuldrene. barnet har nå ordentlig hår på hodet. Er ikke det kult? I tillegg er fettlaget like under huden tykkere og glatter ut huden. barnet fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen. Det sparker med føttene og dunker med hendene. Noen fostre legger seg med hodet ned nå. Dette kan jeg kjenne ved at barnet sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen.

Mamma: Den ekstra vekten jeg bærer på nå, er slitsomt for ryggen, så jeg må tenke på hvordan jeg sitter og står. Prøve å være så snill som mulig mot kroppen min. I denne tiden vokser barnet mye, og mellommåltider er veldig viktig. Det er fort gjort å bli kvalm i disse ukene om man ikke spiser nok. Dette er på grunn av at barnet vokser mye, og hormonaktiviteten er stor.

Jeg: Nå er tre fjerdedeler unnagjort, og det er ikke lenge igjen. Kjenner jeg begynner å bli litt utålmodig, selvom jeg ikke har visst av graviditeten lenge. Jeg vil selvsagt at barnet skal være inni magen så lenge som mulig, men jeg kan ikke legge skjul på at jeg gleder meg til å møte han.

 

Ny blogg!

 • 04.11.2017 kl. 14:23

Velkommen til blogg.no! :)

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

 

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

 

Alexandra Dagfinrud

Jeg er en 20 år gammel jente fra Lofoten. Bor sammen med min samboer og vårt felles barn.

Søk i bloggen

Kategorier

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no