hits

LIVET I DAG ER ET STIGESPILL BASERT PÅ RANGSTIGEN

  • 02.03.2018 kl. 10:09

Hvordan verden er det vi vokser opp i? En verden fylt med hat, krig og rasisme. 

En verden som ligner rene stigespillet. Noen når langt, andre strever og strever, men når aldri opp til topp. Er aldri god nok. Får aldri en god start. Er så "uheldige" å ha en annen etnisitet. Det å gå i gatene å bli sett ned på? Det å aldri bli norsk nok? Det å bli plassert nederst på rangstigen? Denne stigen kan sammenlignes med stigene i stigespillet. Noen svever gjennom livet, andre må jobbe, jobbe hardt! Jobbe for noe så unødvendig som å bevise at de er norsk nok. Må bevise hvorfor man velger å være sammen med andre mennesker fra forskjellige kulturer? Må bevise at man har kvittering eller pass?

Jeg trodde innerst inne at dette temaet ikke var så ille som det skulle vise seg å være. Jeg har hadd en oppfatning at det fantes få rasister i Norge i dag, men der tok jeg feil, muligens fordi jeg omgås mennesker som er langt fra rasistiske.JEG føler en skam og en redsel for hvordan rasisme enda eksisterer. Eksisterer på et så høyt nivå i dagens samfunn. Et så høyt nivå at komentarer som at Breivik ikke gjorde noe galt er akseptabelt. For meg er dette helt bak mål.

Hvorfor er det slik? Hvorfor skal det være så vanskelig å se menneskene for hvem de er, og stoppe å fokusere på hudfarge. Hvor er oppdragelsen? Hvor lenge skal dette fortsette? Jo lengre det fortsetter, jo verre blir det, er det slik vi vil ha det?

 

Kast terningen, fikk du 6 øyne på terningen? Får du en sjanse til? Bruk sjansen godt. I alle fall bruk de 2 øynene du har fått utdelt og se mennesket i stedet for hudfargen du ser ved første øyekast. En ting har jeg innsett, kampen er ikke tapt. Vi prøver en omgang til.

Uansett hvor mange ganger vi havner på de røde feltene og faller ned igjen,

uansett hvor lang denne stigen føles,

uansett hvor mange ganger denne stigen må beseires,

uansett om følelsene blir tunge. Må vi stå sammen. For det handler ikke om å vinne, men om samholdet man kan ha sammen, og kjærligheten man kan spre!

 

 

7 Kommentarer

I r l i n

02.03.2018 kl. 11:04
Veldig veldig bra skrevet og formulert! Jeg er så enig med deg, jeg blir SJOKKERT over tilstander i forhold til rasisme i Norge i dag!

Alexandra Dagfinrud

02.03.2018 kl. 18:42
I r l i n: tuusen takk for fine ord <3

livetmitt93

02.03.2018 kl. 11:09
flott innlegg:)

Alexandra Dagfinrud

02.03.2018 kl. 18:42
livetmitt93: :D

CAMZ AND STAZ

02.03.2018 kl. 13:20
Ville bare dele med deg at vi har en giveaway på bloggen for øyeblikket hvor du kan vinne et helt nytt par med Gucci Sneakers til en verdi av ca. 5.000 kr. Så bli med om du vil <3 klem

marita

02.03.2018 kl. 21:26
Så fin caps. hvor har du kjøpt den? :)

Alexandra Dagfinrud

02.03.2018 kl. 21:49
marita: tusen takk, den er fra jrf.se :D

Skriv en ny kommentar

Alexandra Dagfinrud

Jeg er en 20 år gammel jente fra Lofoten. Bor sammen med min samboer og vårt felles barn.

Søk i bloggen

Kategorier

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no